revista

4 tehnici relaxante pentru echilibru mental si spiritual, de la specialisti

4 tehnici relaxante pentru echilibru mental si spiritual, de la specialisti

Spiritualitatea trebuie hranita si ingrijita. De zeci de secole, oamenii cauta sa tina pasul cu timpul prin mai multe modalitati de a impaca spiritul si corpul: yoga, meditatie, autosugestie, ritualuri... toate ajuta omul sa treaca prin agitatia zilnica pe care o impune societatea. Prin urmare, tehnicile de calmare a spiritului si-a mintii sunt masuri necesare, nu doar relaxante.

Suntem coplesiti de stres, munca, furie si frustrare, de epuizare fizica si psihica, care ne anihileaza creativitatea, curiozitatea si chiar puterea de intelepciune – acestea sunt ingropate sub stindardul societatii moderne, facandu-ne deprimati, nefericiti si nesanatosi. Care ar fi solutia?

O mai buna concentrare pe relatie minte-trup-spirit. Beneficiile meditatiei si ale profunzimii in gandire sunt din ce in ce mai recunoscute si mai puternice, validate zilnic de experientele oamenilor care au ales o calatorie spirituala dincolo de cotidian. Deja specialistii medicali au aratat o relatie puternica intre oamenii religiosi si spirituali, si sanatate: spiritualitatea protejeaza impotriva bolilor decat orice altceva cunoscut stiintei. Iar prin spiritualitate intelegand orice te conecteaza la bucuria de-a fi o fiinta, descoperirea unei laturi noi ale fiintei tale, sa fii plin de viata, complet viu.

Iata 4 tehnici de la 4 „ghizi” ai spiritualitatii

Arianna Huffington

De cand a cazut din cauza epuizarii, lovindu-se la cap si trezindu-se o balta de sange, scriitoarea a trecut de la 18 ore pe zi de munca, bogatie si putere la o cautare a echilibrului. A redus accesul la tehnologie si a petrecut mai mult timp in natura. Iar asta a ferit-o de boli de inima, anxietate si depresie. Vorba ei preferata: solvitur abulando, care inseamna „se rezolva prin mers”.

Incearca si tu: NATURA

Petrece mai mult timp in natura si vei simti imediat bucurie si liniste. Incepe cu o plimbare, lasa-ti gadgeturile acasa si fa un efort sa nu te mai uiti la telefon la prima ora a diminetii. Fa o plimbare si elibereaza-te de factorii de stres, constientizeaza ce ce intampla in jur – florile, pasarile, oamenii de langa tine, tu.

Guru Jagat

Fondatorul Institutului pentru Stiinta si Tehnologie de Yoga Aplicata vede spiritualitatea drept o unealta a bunastarii, concentrandu-se pe mantre si ritualuri ce detensioneaza. Studiile in domeniu de la Universitatea McGill din Montreal – 400 la numar – au aratat ca orice forma de cantat creste sanatatea psihica, activand chimicalele responsabile de placere, motivatie, imunitate. Asta contracareaza depresia si anxietatea.

RITUALUL

Orice cuvant sau fraza poate deveni o mantra, un motto. Trebuie sa fie pozitive, pentru a contracara obsesiile negative precum “Nu sunt indeajuns de bun” sau „Trebuie sa slabesc” care ne macina gandurile. Alege-ti mantra, inchide ochii si inspira usor. Tine-ti respiratia, atinge cu varful limbii bolta palatina (punct care ar stimula energia si echilibrul sistemului nervos). Apoi spune-ti mantra in gand de 3 ori, incet. Expira si repeta procesul de 2 ori. Fa asta orican simti ca devii nervos, suparat, anxios.

 

Dan Harris

Prezentatorul de emisiuni a avut atancuri de panica live, acum 10 ani. Iar asta i-a aratat ca era doborat emotional si fizicl. Iar ca jurnalist ce este, a trebuit sa gaseasca o metoda dovedita stiintific ca il va relaxa si va gasi echilibru mental si fizic. A gasit meditatia – care regleaza emotiile, intareste sistemul imunitar si potoleste stresul.

MEDITATIA

5 minute in care te concentrezi pe respiratie, timp in care nu conteaza daca mintea iti zboara departe – ideea este sa incerci sa le reorganizezi si sa incepi din nou, din nou, din nou. Daca ai probleme cu concentrarea, poti apela la un instructor de meditatie transcendentala, 20 de minute pe zi. Si yoga ajuta extraordinar in acest sens.

Danielle LaPorte

Speakerul motivational vorbeste despre fericire si bunastare in termenii intentiei – sa stii bine cum vrei sa te simti si sa lasi acele emotii sa iti ghideze alegerile. Ea vorbeste despre conexiunea dintre actiuni si un scop al vietii, care iti permite sa scapi de lucrurile care nu conteaza in viata ta. Din pacate, tindem sa vrem totul din exterior, tindem spre succes extern, speram sa ne simtim minunat cand terminam un proiect. Insa poti sa tanjesti dupa bani, talie mai subtire, haine scumpe, ele nu te vor fac fericit. Lasa-te purtat de intentie

Exemplu sta si fortarea unei relatii de dragul de-a nu fi singur, cand poti gasi iubire si sprijin in familie, un animal de companie, prieteni sau reconectarea cu un vechi prieten, pana dragostea potrivita va aparea in viata ta.

INTENTIA

Cea mai buna calea de-a practica intentia este sa identifici ce sentiment pozitiv vrei sa te cuprinda: puternic, lumnos, inspirat, curajos. Intreaba-te apoi ce te-ar face sa te simti asa astazi. Uneori e nevoie de un lucru marunt pe lista de bifat. 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4342 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Alimente bune si rele pentru somn: tu ce mananci seara?

Esti ceea ce mananci, dormi in functie de ceea ce mananci si…

Cum scapam de atacul de panica? Metode de relaxare rapida

Dureaza cateva minute sau cateva zeci de minute – rareori…

10 alimente esentiale pentru cei care practica yoga

Minte sanatoasa in corp sanatos, un principiu care se potriveste…

Ginkgo biloba, un tratament natural pentru dementa?

Este unul dintre cele mai populare remedii naturiste care exista…

Melatonina, hormonul somnului. Cum te ajuta suplimentele de melatonina

Desi se recomanda o medie de 8h de somn pe noapte, oamenii dorm…

Cum meditatia calmeaza anxietatea si stresul

Mai putin somn, mai multa munca si rare momente de-a trai, pur…

5 alimente surprinzatoare pentru oase puternice

Cu toate ca afecteaza si barbatii, si femeile, pierderea densitatii…

6 moduri in care sa te calmezi instant

Suntem din ce in ce mai sensibili la factorii de stres, iar…

Fii mai fericit in 4 pasi!

Cum sa-ti gasesti calea mai usor spre implinire sau fericire?…