revista

7 alimente pe care n-ar trebui sa le mananci vreodata

7 alimente pe care n-ar trebui sa le mananci vreodata

Suntem ceea ce mancam, nu? Ei bine, lucrul acesta ne poate speria, avand in vedere cate toxine si substante chimice ingeram fara sa stim, din cauza alimentatiei moderne. Totul s-a dat peste cap, de la hormoni, digestie, glande care nu mai functioneaza cum trebuie.

Dar iata o lista cu produsele alimentare pe care n-ar trebui sa le mananci vreodata sau cel putin, ar trebui sa le eviti.

Alimentele la conserva

De ce sa cumparam produse proaspete, cand avem atatea tipuri de conserve? Chiar daca gasim produsele si in stare proaspata, timpul nu ne permite sa le mai gatim sau sa le pregatim pentru anumite preparate culinare. Dar cand cumparam consere, cumparam si substante chimice ce duc la probleme neurologice, anomalii ale sistemului reproducator, diabet, boli de inima si risc crescut de cancer de prostata sau de san. In plus, conservele sunt acide, cum sunt cele de rosii, evita-le pe cat posibil. Mai bine opteaza pentru produsele inghetate.

Carnea procesata

Este mult mai usor sa ne lipsim de gatit si sa comandam mancare procesata, nu? Dar din pacate, multe mezeluri provin din surse animale care nu au fost crescute la tara, in medii ecologice. Animalelor li se dau hormoni de crestere, sunt tratate cu multe medicamente si adeseori, traiesc in conditii inimaginabile. Carnurile procesate sunt tratate cu nitriti, care pot duce la cancer. In plus, carnea procesata contine mai multe substante cancerigene.

Margarina

Grasimile sanatoase sunt esentiale pentru organismul tau. Margarina in schimb, e plina de grasimi rele, de radicali liberi, de emulsificatori, conservanti. Toate acestea pot duce la boli de inima, cancer, probleme ale oaselor, dezechilibre hormonale, boli de inima sau infertilitate. Asadar, scoate-o de la masa de dimineata a ta si-a familiei tale. Untul este mult mai sanatos, plin de acid linoleic, care lupta cu cancerul si diabetul.

Uleiuri vegetale

Aic ne referim in specal la uleiul de soia, porumb si floarea-soarelui, spre deosebire de cele sanatoase precum untul si uleiul de cocos, care sunt preparate natural. Uleiurile vegetale se regasesc in aproape toate produsele procesate precum dressinguri, chipsuri, maioneza, alune prajite. Lumea consuma multe astfel de produse de-a lungul anului. Cand gatesti cu ulei vegetal, adica cu grasimi polinesaturate, colesterolul se oxideaza si intra in organism. In timp, uleiul rancezeste si devine periculos pentru inima. Cel mai bine, foloseste ulei sau unt de cocos, este 100% saturat si rezista astfel la temperaturi mari de gatit. Este si sanatos!

Popcornul la microunde

De fapt, nimic din ceea ce s-a incalzit la microunde n-ar trebui sa mananci. Dar in special popcornul este plin de substante chimice care mentin grasimea in pungile lor. Aceasta toxina da peste cap sistemul endocrin si e cancerigena. Duce la infertilitate, probleme cu tiroida, tumori canceroase si probleme de imunitate.

Sarea de masa

Sareap rocesata reprezinta 98% clorat de sodiu si 2% toxine precum ferocianide, aluminosilicate si fluor? Sarea naturala precum sarea de mare, este singura care contine 84% sodiu si 16% oligoelemente precum silicon, fosfor sau vanadiu. Sarea naturala este esentiala sanatatii, cum este si cea din Himalaza. Fara excese, in orice caz, pentru ca vei avea probleme cu tensiunea arteriala. Si alimentele procesate abunda in sare, evita-le pe cat posibil!

Zaharul

Zaharul inhiba sistemul imunitar, duce la ingrasare si te lipseste de minerale esentiale. Chiar si-n cantitati mici! El da peste cap echilibrul hormonal, fiind de fapt, un anti-nutrient care te priveaza si de calciu, in special. Desigur, zaharul se gaseste in multe produse – bauturi carbogazoase, alimente procesate, fiind imposibil aproape sa ne lipsim de el. Incearca indulcitorii naturali.
 

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci,…