Suntem ceea ce mancam, nu? Ei bine, lucrul acesta ne poate speria, avand in vedere cate toxine si substante chimice ingeram fara sa stim, din cauza alimentatiei moderne. Totul s-a dat peste cap, de la hormoni, digestie, glande care nu mai functioneaza cum trebuie.
Dar iata o lista cu produsele alimentare pe care n-ar trebui sa le mananci vreodata sau cel putin, ar trebui sa le eviti.
Alimentele la conserva
De ce sa cumparam produse proaspete, cand avem atatea tipuri de conserve? Chiar daca gasim produsele si in stare proaspata, timpul nu ne permite sa le mai gatim sau sa le pregatim pentru anumite preparate culinare. Dar cand cumparam consere, cumparam si substante chimice ce duc la probleme neurologice, anomalii ale sistemului reproducator, diabet, boli de inima si risc crescut de cancer de prostata sau de san. In plus, conservele sunt acide, cum sunt cele de rosii, evita-le pe cat posibil. Mai bine opteaza pentru produsele inghetate.
Carnea procesata
Este mult mai usor sa ne lipsim de gatit si sa comandam mancare procesata, nu? Dar din pacate, multe mezeluri provin din surse animale care nu au fost crescute la tara, in medii ecologice. Animalelor li se dau hormoni de crestere, sunt tratate cu multe medicamente si adeseori, traiesc in conditii inimaginabile. Carnurile procesate sunt tratate cu nitriti, care pot duce la cancer. In plus, carnea procesata contine mai multe substante cancerigene.
Margarina
Grasimile sanatoase sunt esentiale pentru organismul tau. Margarina in schimb, e plina de grasimi rele, de radicali liberi, de emulsificatori, conservanti. Toate acestea pot duce la boli de inima, cancer, probleme ale oaselor, dezechilibre hormonale, boli de inima sau infertilitate. Asadar, scoate-o de la masa de dimineata a ta si-a familiei tale. Untul este mult mai sanatos, plin de acid linoleic, care lupta cu cancerul si diabetul.
Uleiuri vegetale
Aic ne referim in specal la uleiul de soia, porumb si floarea-soarelui, spre deosebire de cele sanatoase precum untul si uleiul de cocos, care sunt preparate natural. Uleiurile vegetale se regasesc in aproape toate produsele procesate precum dressinguri, chipsuri, maioneza, alune prajite. Lumea consuma multe astfel de produse de-a lungul anului. Cand gatesti cu ulei vegetal, adica cu grasimi polinesaturate, colesterolul se oxideaza si intra in organism. In timp, uleiul rancezeste si devine periculos pentru inima. Cel mai bine, foloseste ulei sau unt de cocos, este 100% saturat si rezista astfel la temperaturi mari de gatit. Este si sanatos!
Popcornul la microunde
De fapt, nimic din ceea ce s-a incalzit la microunde n-ar trebui sa mananci. Dar in special popcornul este plin de substante chimice care mentin grasimea in pungile lor. Aceasta toxina da peste cap sistemul endocrin si e cancerigena. Duce la infertilitate, probleme cu tiroida, tumori canceroase si probleme de imunitate.
Sarea de masa
Sareap rocesata reprezinta 98% clorat de sodiu si 2% toxine precum ferocianide, aluminosilicate si fluor? Sarea naturala precum sarea de mare, este singura care contine 84% sodiu si 16% oligoelemente precum silicon, fosfor sau vanadiu. Sarea naturala este esentiala sanatatii, cum este si cea din Himalaza. Fara excese, in orice caz, pentru ca vei avea probleme cu tensiunea arteriala. Si alimentele procesate abunda in sare, evita-le pe cat posibil!
Zaharul
Zaharul inhiba sistemul imunitar, duce la ingrasare si te lipseste de minerale esentiale. Chiar si-n cantitati mici! El da peste cap echilibrul hormonal, fiind de fapt, un anti-nutrient care te priveaza si de calciu, in special. Desigur, zaharul se gaseste in multe produse – bauturi carbogazoase, alimente procesate, fiind imposibil aproape sa ne lipsim de el. Incearca indulcitorii naturali.