revista

Ai probleme cu genunchii? Cum sa iti intaresti osatura

Ai probleme cu genunchii? Cum sa iti intaresti osatura

Zona genunchilor se refera la cea mai mare incheietura a corpului care ofera sustinere stabila intregului corp si flexibilitate pentru a sta, a merge, a alerga, a te lasa pe vine, a sari si a te intoarce cu usurinta. Mai exact, genunchii sunt vitali activitatii si este important sa ii mentii sanatosi si tari.

Din pacate, genunchii se inmoaie in timp, odata cu varsta, dar si mai rau este ca multe persoane acuza dureri de genunchi si mai din timp, la vvarste fragede. Asta se poate datora nu doar sportului extenuant care solicita zona lor, ci si loviturile sau deficientele nutritionale, sedentarismul sau consumul de sodiu in exces, fumatul si alcoolul in exces, dar si din cauza osteoartritei. Daca suferi de dureri sau de slabiciune in genunchi, poti face anumite schimbari benefice pentru a-i intari.

Exercitii pentru genunchi

Exista foarte multe miscari care sa intareasca cartilajul genunchilor, muschii care mentin incheietura perfect aliniata. Asta se refera la step-up, genuflexiuni, squats (miscari pe vine si inapoi), intinderi si contractii ale coapselor, ridicari pe varfuri etc. Cele mai bune rezultate apar cand faci 30 de minute de miscare de intarire a genunchilor de 4-5 ori pe saptamana. Daca te dor si mai tare genunchii dupa, ar trebui sa consulti un doctor care sa-ti recomande exercitiile potrivite.

https://www.youtube.com/watch?v=PeaEDrAmSZw

Masajul

Terapia prin masaj are efecte benefice care ajuta genunchii sa se consolideze si sa amelioreze durerile. In mod regulat, masajul imbunatateste circulatia, astfel ca nutrientii sa ajunga in muschii slabiti si sa intareasca incheieturile. Poti alica ulei cald de masline, cocos sau mustar pe genuchi, pe care sa ii masezi usor, dar ferm, in sensul acelor de ceasornic si invers, timp de 10-15 minute, de doua ori pe zi. Daca problema e cronica, iti recomandam masaje specializate la clinici de masaj.

Sarea Epsom

Persoanele care au genunchii slabiti sau care sufera de dureri, din cauza osteoporozei sau artritei reumatoide, au un nivel scazut de magneziu. De aceea se recomanda sarea Epsom pentru ca este plina de magneziu si scade inflamatia din incheieturi, cat si durerile. Dizolva 2 linguri de sare Epsom intr-un pahar de apa calda si aplica solutia pe genunchi, timp de 20 minute, dupa care clateste cu apa calda. Sau poti sa iti inmoi intreg corpul in caa cu apa calda, in care ai turnat si o cana de sare Epsom. Se recomanda de doua ori pe saptamana.

Inotul

Este un exercitiu de aerobic foarte bun pentru genunchi, pentru ca depune putina presiune pe ei, dar indeajuns pentru a calma durerile. In plus, reduce greutatea de pe ei, intareste musculatura si oasele. Se recomanda 30 minute de 5 ori pe saptamana.

Calciul

Este esential pentru sanatatea oaselor si deficienta de calciu duce adeseori la slabirea si subtierea lor. De vreme ce corpul nu produce calciu de unul singur, sursele din dieta si suplimentele raman singura solutie. Sursele naturale de calciu sunt legumele frunzoase verzi, laptele de migdale, branza, migdalele, branza edamam, sardinele, sucul de portocale fortifiat. Suplimentele se recomanda cu D3.

.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Remedii pentru dureri provocate de proteza dentara

Proteza dentara este de mare ajutor cand dintii slabesc si cad…

Postul negru, cheia imunitatii si-a regenerarii celulelor stem

Cine-ar crede ca doar cateva zile de post negru, fara mancare,…

Cele mai recomandate remedii pentru o menopauza usoara

Cam greu de imaginat o menopauza linistita, nu? Cu atatea simptome…

Cum sa lupti cu osteoporoza

Toti doctorii iti vor spune, in primul rand, ca este vorba despre…

Cum te impaci cu menopauza?

Vrei sa afli cum sa te descurci cu menopauza, pentru a suferi…

Alimente pentru oase puternice

Cand vorbim de un sistem osos sanatos, ne gandim instant la…

Tine ridurile la distanta!

Ridurile sunt un proces natural al inaintarii in varsta, prin…

Resveratrol, cheia unei vieti indelungate

Cea mai mare dorinta a omului este sa traiasca mult si bine.…

Cum scapi de bufeuri

Bufeurile sunt un simptom al menopauzei care apar ca rezultat…

Laptisorul de matca Albeena, pentru o sanatate perfecta

Laptisorul de matca, un biostimulator si regenerator celular.…