De vreme ce toate celulele organismului au nevoie de glucoza (zahar transformat in energie), cancerul infloreste intr-un corp plin de carbohidrati simpli (zahar in organism) si zaharuri rafinate pe care le asimilam din alimente procesate si din dulciuri. Daca stii pe cineva care are cancer, ar fi bine sa-l convingi sa renunte la combustibilul favorit al bolii – zaharul.
Dr. Otto Wartburg precum si alti experti in sanatate au tot vorbit despre aceasta legatura directa dintre cancer si zahar inca din anii ’20, insa prea putini doctori le spun pacientilor lor despre asta. Acest biochimist de renume, fiziolog german si laureat al Nobelului este de parere ca boala poate fi diminuata considerabil daca eliminam zaharul rafinat din alimentatie. Deci fara alimente procesate!
Teoria spune cam asa: cresterea celulelor maligne si-a tumorii e provocata de celule generatoare de energie prin moleculele ATP si prin defragmentarea glucozei. Intoarcerea reziduurilor acestora in sistem duc la respiratie anaeroba, ceea ce inversul traseului urmat de celulele sanatoase. De aici si concluzia ca boala canceroasa e o disfunctie la nivel mitocondrial, ce presupune fermentarea zaharurilor. Daca elimini zaharul din regim, organismul nu ar trebui sa mai alimenteze cancerul.
Multi oameni pot renunta la prajituri, bomboane si alte produse dulci, problema e ca si mai multe alimente procesate ce contin zahar rafinat sunt aproape de nelipsit din alimentatia noastra zilnica. De multe nici nu avem habar, chiar daca implica termeni precum iaurturi „sanatoase”, cereale, produse de panificatie integrale sau altele, pe ale caror etichete scrie despre aceste zaharuri rafinate undeva foarte ascuns.
Cea mai buna modalitate de-a elimina zaharul rafinat din sistem este sa renuntam sa cumparam alimente semi sau gata preparate, cel putin temporar, sa nu mancam la restaurant, sa evitam dressingurile de salata si sa alegem mai multe legume sau verdeturi si carne crescuta sanatos (nu carne rosie!).