Exista o serie de celebritati printre alimentele recomandate pe timpul sarcinii, care ies in evident cu mai mult decat nutrienti si forma naturala in care se consuma. Cand astepti un copil, esti focusata pe cele mai bune si mai bogate produse in vitamine si minerale esentiale tie si celui care creste in burtica, asa ca am pregatit o lista cu ce trebuie sa mananci cand mananci pentru doi!
Din momentul in care implinesti 2 luni de sarcina, este cazul sa fii atenta sa mananci urmatoarele:
AVOCADO
Este plin de acid folic (vital pentru formarea sistemului nervos si a creierului celui nenascut), potasiu, vitamina C si vitamina B6 (care sustine dezvoltarea tesuturilor si a creierului si care te scapa pe tine de greturile matinale). In plus, are un gust delicious si se poate consuma cu batoane de cereal simple. Tine minte totusi, ca avocado e bogat in grasimi bune si calorii, asa ca daca te ingrasi repede, e bines sa mananci echilibrat.
BROCCOLI
Poate nu esti fana a acestei legume-minune, dar este incarcata de vitamina A si C plus o doza buna de calciu si acid folic. Foloseste-l in paste sau copt, fiert cu o portie de carne de pui sau cu un sos usor.
MORCOVI
Cand vine vorba de vitamina A, morcovii sunt primii in top. Ei ajuta in dezvoltarea oaselor copilului, a dintilor si a ochilor. In plus, sunt buni ca gustare sau ca rontaieli pe drum si-i poti include in orice tip de mancare, de la salate la mancare gatita sau prajituri. In plus, contin fibre, vitamina B6 si C.
OUA
Traditionalele oua sunt slabe in calorii, bogate in proteine si incarcate cu acizi grasi Omega-3 (sunt si in magazine acum imbogatite) – vital retinei si creierului. Si plac tuturor!
LINTEA
Daca te intrebai ce mai poti sa mananci pe timpul sarcinii, iata: lintea in orice culoare, oferindu-ti acid folic si proteine, vitamina B6, fier. Lintea e un produs extraordinar pentru tractul intestinal si se preteaza in orice mancare.
MANGO
Contine mai multa vitamina A si C decat orice salata. Contine si potasiu si merge de minune in sucuri, smoothies, supe sau simplu.
OVAZUL
Exista un motiv pentru care aceasta cereala este cel mai des apreciata si proslavita. Este plina de fibre, vitamine B, fier si multe alte minerale importante. Mananca dimineata de obicei sau include ovazul in prajituri, checuri, biscuiti.
ARDEIUL ROSU
O super-sursa de vitaminele A si C, plus vitamina B6 – este una dintre cele mai dulci si placute legume pe care le poti manca drept gustare, garnitura sau in sosuri si sandvisuri.
SPANACUL
Extrem de bogat in acid folic, fier pentru formarea sangelui, vitamina A, calciu, spanacul poate fi consumat cum doresti: crud, fiert, in diferite sosuri, salate, in lasagna?
IAURTUL
Pahar cu pahar, iaurtul contine calciu din plin, proteine si acid folic pe deasupra. Amesteca-l cu piure de fructe sau legume, in sosuri sau dressinguri sau simplu, dimineata, cu o portie de ovaz.