revista

Cei mai puternici 5 imunostimulenti naturali

Cei mai puternici 5 imunostimulenti naturali

Cand scade imunitatea, suntem extrem de vulnerabili la orice boala, infectie ori raceala oricat  de neinsemnata ar parea. Un sistem imunitar sanatos garanteaza o protectie solida impotriva agentilor care ne perturba sanatatea. Cum sanatatea si frumusetea vin din interior, intelegem de ce nucleul imunizarii se afla in tractul intestinal. Flora intestinala este direct responsabila de starea noastra de bine.

Probiotice

De aceea, incepem cu probioticele, incredibilele bacterii bune din intestine (microorganisme vii care ajuta la mentinerea si protejarea sistemului imunitar optim, echilibrand raportul de bacterii bune cu cele patogene, stimuland productia de anticorpi si luptand cu infectiile. Cauta suplimente pe baza de un grup de probiotice, precum Lactobacili si Bifidobacterii in amestec cu extracte fermentate, daca se poate.

Vitamina D

Astazi, dozele recomandate sunt prea mici pentru nevoile noastre reale, mai ales cand absorbtia vitaminelor si mineralelor este atat de slaba. Prin urmare, avem nevoie de doze puternice de imunostimulente. Vitamina D este cu atat mai necesara cu cat nu prea o regasim in alimentatie si cu cat evitam contactul direct al soarelui cu pielea noastra. Ea are un rol in imunitate pentru ca este responsabila de absorbtia calciului, magneziului, fierului, fosfatului si zincului in organism si combate imbatranirea prematura a organismului.

Ciuperci

Shiitake, Maitake, Cordyceps, Reishi, Agaricus blazei – sunt denumiri populare pentru cele mai importante specii de ciuperci din lume care au efect de stimulare a imunitatii. Ele sunt considerate de multi si „miracole vegetale” datorita proprietatilor lor antibacteriene, abtiinflamatoare, imunomodulatoare, atitumorale si altele si se recomanda chiar si-n cazul bolnavilor de cancer si infectii grave.

Zinc

Poate ca este mai putin popular decat calciul si magneziul, insa este la fel de important. Nivelul scazut de zinc in dieta reduce activitatea sistemului imunitar constant, dar din fericire, imediat ce il reincludem in alimentatie, sistemul imunitar revine la normal. Suplimentarea cu zinc ajuta si in cazul acneei, afectiunilor dermatolgice, infectiilor si racelilor – pentru a accelera optimizarea imunitatii.

Antioxidanti

Astaxantina, licopena, zeaxantina – sunt denumiri ale catorva dintre antioxidantii care ne protejeaza de consecintele radicalilor liberi. Avem nevoie permanent de antioxidanti care nu doar lupta cu imbatranirea prematura, dar care sustin sistemul imunitar in lupta contra agentilor patogeni, aparand de fapt tot organismul de boli.  Corpul are nevoie de ei pentru a functiona cum trebuie si pentru ca celulele sa fie protejate. Printre cei mai comuni se numara vitamina A, vitamina C, betacaroten, vitamina E, care luate impreuna formeaza o bariera antioxidanta mult mai eficienta decat luati simplu. 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Distonoplant 60cps FARES
-7%
40 ,21 LEI
43,24
Glicostat m97 60cps FARES
-9%
36 ,96 LEI
40,61
Osteo plant l98 30cps FARES
-8%
33 ,68 LEI
36,61
Vitamina c f164 60cpr FARES
-5%
66 ,62 LEI
70,13
Hepatofit forte d80 30cps FARES
-7%
33 ,99 LEI
36,55
Complex detoxifierea colonului d92 28plicuri FARES
-9%
45 ,06 LEI
49,52
Antistres n140 60cps FARES
-7%
39 ,91 LEI
42,91
Crom seleniu zinc f176 30cps FARES
-9%
28 ,09 LEI
30,87
Complex de vitamine b naturale 60cps FARES
-7%
42 ,43 LEI
45,62
Imunitate forte f165 42cps FARES
-9%
35 ,56 LEI
39,08
» Mai sunt inca 4354 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cele mai bune alimente pentru ficatul gras

Ficatul cantareste apropae 700g la adultii sanatosi si este…

Curcumina si enormele sale beneficii

Se intampla des ca oamenii sa confunde curcumina cu turmericul…

Alimente alcaline, ideale pentru pH-ul corpului

Corpul nostru este format din organe cu sisteme adaptate la…

Alimente bogate in fier, necesare femeilor

Cea mai frecventa forma de deficienta nutritionala este deficienta…

Remedii naturiste pentru tuse

In plin sezon de iarna – cam fara zapada si cu prea mult…

Aspirina zilnica: sanatoasa sau daunatoare?

Conform unora, aspirina luata zilnic este ieftina, accesibila…

Ce se intampla cand renuntam la zaharuri?

Conform unor studii recente facute la Universitatea din Carolina…

5 intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a lua vitamine zilnic

Multi se intreaba daca e cu adevarat necesar un supliment vitaminizant…

Scade colesterolul in mod eficient cu cateva metode simple

Toata lumea doreste sa scape de colesterolul marit. Este o problema…