revista

Cele mai bune fructe si legume pentru sucuri vegetale!

Cele mai bune fructe si legume pentru sucuri vegetale!

Esti adeptul alimentatiei sanatoase sau pur si simplu, iti place sa-ti pregatesti din cand in cand, sucuri la blender, din fructe sau legume? Foarte bine! Ne-am gandit sa-ti oferim niste repere care a te ajute sa alegi alimentele potrivite in functie de nevoile tale de zi cu zi, pentru aceste sucuri delicioase si nutritive! Sunt usor de facut si merita atentia voastra.

Pe langa faptul ca sucurile vegetale sunt pline de vitamine, minerale si antioxidanti, ele contin si foarte multe fibre solubile, care te ajuta sa digeri fara probleme mancarea si sa previi bolile. Exista optiuni nesfarsite si combinatii felurite de fructe si legume pe care sa le storci, insa iata cateva dintre ele pe care ar merita sa le consumi zilnic, pentru ca lupta cu infectiile si bolile si au o gramada de nutrienti.

Morcovii

Evident, aceste radacinoase dulci abunda in antioxidantul beta-caroten, care e transformat in vitamina A odata ce ajunge in corp. Peste 300% din doza zilnica recomandata o vei primi doar dintr-un pahar de 100 ml de suc proaspat de morcovi! In plus, contine si vitamina C, K si potasiu.

Rosiile

Sucul de rosii e recunoscut ca sursa de licopena – carotenoidul care reduce multe forme de cancer. In plus, obtii iarasi doze bune de beta-caroten, vitamina C si K. Contine si potasiu.

Kale

Aceasta salata este deosebita pentru ca este o sursa de incredere de vitamine si minerale esentiale precum vitamina A, vitamina C, potasiu, fier si calciu. Sucul de kale te protejeaza de bolile de inima, de diabetul de tip 2, de hipertensiune si de cancer. Ai putea sa-l amesteci cu sucul de morcovi pentru a-l indulci putin, kale are un gust usor amarui.

Sfecla rosie

Sucul rosu de sfecla este extrem de bun pentru curatarea sangelui. Iata de ce: sfecla este bogata in flavonoizi care reusesc sa scada tensiunea arteriala, sa reduca colesterolul si sa te protejeze impotriva anumitor forme de cancer. In plus, contine si vitamine esentiale si minerale – vitamina C, potasiu, folati.

Merisoarele

Aceste bobite incredibile, fie ele proaspete sau congelate, preparate ca suc, sunt o sursa foarte buna de fitochimicale (polifenoli) cu efect antioxidant. Datorita acestui continut, sucul de merisor (cranberry) este remediul pentru infectiile tractului urinar, al bolilor de inima, al hipertensiunii, al inflamatiilor de orice fel si al unor forme de cancer. Indulceste sucul cu mere, portocale sau struguri.

Conopida

Anumite fitochimicale – glucosinolat si polifenoli – se regasesc din plin in conopida si sustin mecanismul de detoxifiere si cel antioxidant al organismului. Mai mult, contine si multa vitamina C, folati, potasiu si vitamina K.

Afinele

Sucul de afine este plin de vitamina C si K, dar si de fitochimicale precum antocianine si elagitanine – care ii dau culoarea – dar ajuta foarte mult si la reglarea colesterolului, la stabilizarea tensiunii arteriale si a glicemiei. Consumul zilnic de suc de afine stopeaza cresterea tumorilor, in unele cazuri.

Telina

Sucul de telina este o sursa bogata de sodiu si potasiu, ceea ce ajuta la restabilirea echilibrului de electroliti dupa o sesiune de antrenament. De asemenea, contine si cumarina, care face parte ca ingredient activ al plantelor si medicamentelor dedicate tratarii bolilor de inima, hipertensiunii sau cancerului. Acest compus este eficient si in tratarea migrenelor.

Ananasul

Sucul de ananas e delicios! Dar mai mult de atat, e plin de vitamina C so de bromelaina. Bromelaina ajuta in digestia proteinelor, iar sucul e recomandat mai ales daca mananci multa carne si produse lactate. Este eficient si pentru reducerea inflamatiei la nivelul articulatiilor sau in caz de contuzii.

Daca vrei sa amesteci fructe si legume si sa le faci suc, atunci tine minte raportul acesta: 1:2 sau 1:3 fructe-legume.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Alimente bune si rele pentru somn: tu ce mananci seara?

Esti ceea ce mananci, dormi in functie de ceea ce mananci si…

Cum scapam de atacul de panica? Metode de relaxare rapida

Dureaza cateva minute sau cateva zeci de minute – rareori…

10 alimente esentiale pentru cei care practica yoga

Minte sanatoasa in corp sanatos, un principiu care se potriveste…

Ginkgo biloba, un tratament natural pentru dementa?

Este unul dintre cele mai populare remedii naturiste care exista…

Melatonina, hormonul somnului. Cum te ajuta suplimentele de melatonina

Desi se recomanda o medie de 8h de somn pe noapte, oamenii dorm…

Cum meditatia calmeaza anxietatea si stresul

Mai putin somn, mai multa munca si rare momente de-a trai, pur…

5 alimente surprinzatoare pentru oase puternice

Cu toate ca afecteaza si barbatii, si femeile, pierderea densitatii…

6 moduri in care sa te calmezi instant

Suntem din ce in ce mai sensibili la factorii de stres, iar…

Fii mai fericit in 4 pasi!

Cum sa-ti gasesti calea mai usor spre implinire sau fericire?…