Ingrediente pentru 4 persoane 500 g dovleac cu coaja verde (doar pulpa) 1 ceapa alba 2 linguri ulei de masline extravirgin 100ml supa concentrata de legume (sau apa calda) 1 bulgaras de mozzarella 1 ou 150g pesmet sare si piper ulei de floarea-soarelui ptr. prajit
Mod de preparare Taie bastonase pulpa de dovleac. Toaca ceapa marunt si caleste-o intr-o cratita cu uleiul de masline incins pana cand devine transparenta. 1. Adauga dovleacul, toarna 100ml apa calda (sau supa concentrata de legume) si fierbe-l pana cand se inmoaie. Pune sare si piper, dupa gust, amesteca si lasa totul sa fiarba pana cand lichidul scade aproape complet.
2. Lasa fiertura sa se raceasca si paseaz-o cu mixerul. Adauga oul si putin pesmet, cat sa obtii o compozitie ferma. 3. Taie mozzarella patratele mici. Formeaza cu mainile umede bilute din compozitia de dovleac, pune la mijloc o bucatica de mozzarella si da-le forma din imagine (se pot face si rotunde) 4. Prajeste-l in baie de ulei de floarea-soarelui incins, scoate-le pe hartie absorbanta, presara-le cu sare si piper, dupa gust, si serveste-le.
*Daca folosesti un tip de dovleac mai apos si mai moale, este mai indicat sa-l tai felii, sa-l stropesti cu ulei si sa-l coci in cuptor. In felul acesta, lichidul in exces se va evapora. Cand este gata, paseaza dovleacul cu mixerul.