revista

Cronodieta - Cum sa renunti la 7 kg intr-o luna!

Cronodieta - Cum sa renunti la 7 kg intr-o luna!

Pe langa o permanenta si acuta infometare, cele mai multe cure de slabire te priveaza exact de alimentele care intr-adevar iti fac cu ochiul. Nu la fel stau lucrurile cu cronodieta, un program de scadere in greutate revolutionary, ce s-a dovedit realmente viabil, permitand o  pierdere ponderala de pana la sapte kigolagrame pe luna, fara a interzice ispitele gastronomice.

 
    Cronodieta, pusa la punct in 1992 de catre doi italieni specialisti in nutritie si endocrinology, a fost privita inca de la inceput ca un alt regim “datator de sperante desarte” publicului larg. S-a scurs peste un deceniu si jumatate si avand in vedere rezultatele obtinute de catre multe femei si barbati putem afirma ca acest program de reducere a comportamentului de hranire a trect cu brio proba timpului.

    Pe ce se bazeaza cronodieta?
Tine cont de valoarea nutritiva a alimentelor si pune accent pe crearea unui acord intre momentul ingurgitarii acestora si bioritmul uman. Mai pe scurt, sincronizandu-ne ora savurarii anumitor mancaruri cu intimul ornic biologic, nu ne vom mai refuza nimic din generoasa gama culinara si astfel vom regasi silueta optima si mai mult ne vom mentine supli intrucat asimilarea se va face corect.

Micul de jun (7:00 – 9:00)

    Sunt permise grasimi si zaharuri din fructe, care favorizeaza regenerarea celulara. Sarind peste aceasta masa esentiala va veti simti vlaguiti mental si fizic intreaga zi.

Patru variante pentru prima masa a zilei


Meniu autohton :
70g paine graham, o pasta din patru linguri de branza de vaci, o lingura de smantana, o lingurita de marar tocat, compot, cafea sau ceai.
meniu autohton
Meniu mediteranean:
 
70 g paine graham, 15 g margarina, 75 g branza feta, suc natural de portocale, cafea sau ceai.
    meniu mediteranean
Meniu britanic:
70 g paine graham, patru felii de parmezan, doua felii de jambon slab, un ou ochi sau fiert, suc de rosii, cafea sau ceai.
    meniu britanic
Meniu american:
doua pahare de iaurt amestecate cu patru-cinci linguri de cereale speciale pentru micul de jun, dar fara zahar, suc natural de portocale,cafea.


Pranzul ( 12:00 – 13:00)

    Prin carne organismul isi reinnoieste stocurile de proteine din plasma sanguina, iar legumele asigura vitamine, fibre si minerale, esentiale “arderilor” intense.

Patru variante pentru masa de pranz

Pizza rapida:
150 g de mezeluri asortate, zece masline, 600 g rosii decojite, o ceapa rosie, doi catei de usturoi, un ou, o lingura de ulei de masline, putin parmezan ras, un blat de pizza semipreparat, sare, piper, alte condimente dupa gust. Ingredientele sunt pentru doua portii.

pizza rapida
Friptura cu ciuperci:
doua cotlete de vitel a 170 g fiecare, 300 g ciuperci, doua linguri de ulei de porumb, o ceapa uscata, doi catei de usturoi, patrunjel, marar, sare si piper dupa gust. Ingredientele sunt pentru doua portii.
    friptura cu ciuperci
Salata bavareza:
patru felii de parizer, patru crenvusti, 200 g sunca presata, 100 g jambon afumat, patru cartofi fierti, doua legaturi de ceapa verde. Ingredientele sunt pentru doua portii.
salata bavareza
Ardei umpluti:
 sase ardei grasi pantecosi, trei linguri de oregano, suc de rosii, ceapa de apa, o jumatate de kilogram de carne tocata de vitel, sare, piper. Ingredientele sunt pentru doua portii.
ardei umpluti

Cina ( 19:00 – 21:00)

    Peste si alimentele bogate in amidon (orez, paste fainoase, fasole pastai, mazare, porumb) reprezinta alegerea perfecta.

Patru variante pentru o masa de seara

File de salau cu ceapa verde:
doua bucati de file de salau, o legatura de marar, patru legaturi de ceapa verde, 100 ml de supa de legume, cimbru, doua linguri de ulei de masline, suc lamaie, sare, piper. Ingredientele sunt pentru doua portii.
    file de salau cu ceapa verde
Scoici cu fasole verde:
un borcan cu scoici conservate, 200 g fasole verde, un morcov, cateva fire de ceapa, un fir de praz, o legatura de patrunjel, o lingura de smantana, o lingura de ulei de masline, sare, piper, un praf de boia iute dupa gust. Fasolea se fierbe si se adauga cu scoicile si condimentele intr-o tigaie unde se prajesc cateva minute.
    scoici fasole
Paste cu ton:
250 g paste, 150 ml suc tomate, doua conserve de ton in suc propriu, o ceapa, un catel de usturoi, putin oregano, o jumatate de lingura de praf de chili, sare, piper. Ingredientele sunt pentru doua portii.
    paste cu ton
Reteta exotica:
250 g fructe de mare, 200 g muguri de bambus si ciuperci, 200 g fasole boabe rosie, o ceapa rosie medie, doi catei de usturoi, o lingura de ulei de masline, sare. Ingredientele sunt pentru doua portii.
reteta exotica
Observatii: Intre micul de jun si masa de pranz se mai pot servi fructe acrisoare (portocala, mar verde, kiwi), iar intre masa de pranz si cina se mai pot servi fructe dulci sau iaurt.

 

Dieta propusa de Andra Sandu

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Plantusin spray pentru gat r60 20ml FARES
-8%
32 ,03 LEI
34,82
Candisept a23 30cps FARES
-7%
33 ,99 LEI
36,55
Stomac sanatos d49 63cps FARES
-9%
33 ,26 LEI
36,55
Biosept nazal a27 ulei 5ml FARES
-7%
39 ,86 LEI
42,86
Circulatie cerebrala si memorie n132 63cps FARES
-8%
45 ,83 LEI
49,82
Glicostat m97 60cps FARES
-9%
36 ,96 LEI
40,61
Biosept plus a24 30cpr FARES
-9%
28 ,25 LEI
31,04
  Melatonina vegetala  20cps FARES
-7%
33 ,62 LEI
36,15
» Mai sunt inca 4371 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

3 planuri pentru fiecare rutina: de rezistenta, de forta sau de slabit in parte!

Ce sa mananci exact ca sa atingi scopul suprem impus de tine:…

9 motive pentru care vei iubi dieta mediteraneana!

Este una din cele mai gustoase si mai apreciate diete care iti…

Topul lucrurilor care-ti saboteaza dieta

Cantitate versus calitate In primul rand, multi dintre cei care…

Cele mai absurde diete de slabit

Cel putin o cunostinta de-a ta s-a apucat de slabit. Si nu oricum,…

Cum poti slabi 5 kg intr-o luna

Daca te gandesti la diete, opreste-te. Majoritatea dintre ele…

8 Mituri despre dietele vegetariene

8 Mituri despre dietele vegetariene Subiectul vegetarianismului…

Dieta pentru hipertensivi

Dieta DASH, cum o numesc americanii (dietary approaches to stop…

Dieta de slabit rapid cu supa speciala

Te scapa de depozitele adipoase si de grasimi, in general, cat…

Greseli de dieta pe care sa nu le repeti!

Ceea ce da peste cap o dieta pentru slabit pe care te-ai hotarat…