revista

Cum alegi cea mai buna pasta de dinti pentru tine?

Cum alegi cea mai buna pasta de dinti pentru tine?

Sunt atatea optiuni si tipuri de paste de dinti pentru fiecare nevoie umana, incat nici nu mai stii ce sa alegi. Cel mai probabil, le-ai vrea pe toate intr-una, insa, din pacate, lucrurile nu functioneaza  chiar astfel. Vrem un zambet sanatos si luminos, dar cum alegem cea mai buna pasta de dinti?

In primul rand, trebuie sa fie certificate si aprobate pentru utilizare de institutiile oficiale specializate in igiena orala. Indiferent  ca pasta de dinti este sub forma de gel sau pasta, cu aroma de menta sau altele, eficienta pastei de dinti nu are de-a face cu asta.

Pentru dinti galbeni

Pastele de dinti cu efect de albire c ontin substante abrazive usoare care lustruiesc dintii si previn formarea placii si petelor – insa ele nu au efect major asupra decolorarii dentare indelungate. Pentru dinti mai albi, se recomanda paste sau geluri care contin abrazivi pe baza de silicon.

Pentru carii

Bacteriile se formeaza zilnic in cavitatea bucala, iar ceea ce se depune pe dinti se numeste placa. Zaharurile sunt cele mai responsabile de aparitia placii bacteriene, pentru ca produc acizi care erodeaza smaltul dintilor si provoaca acele carii nesuferite. Se recomanda fluorul in acest sens, dar exista foarte multe discutii pe seama consecintelor folosirii fluorului in mod frecvent, asupra sanatatii. Fluorul actioneaza mai eficient daca nu se urmeaza si clatirea dentara, ci doar perierea si eliminarea spumei din cavitatea bucala.

Pentru gingii si dinti sensibili

Poate ca periuta de dinti este prea dura sau suferi de o infectie ori de placa bacteriana, care pot duce la parodontoza – sensibilizarea gingiilor si dintilor. Se recomanda pastele de dinti pe baza de ingrediente care elimina sensibilitatea, precum clorura de strontiu sau nitratul de potasiu.

Pentru prevenirea tartrului

Tartrul se refera la intarirea placii bacteriene, care nu se duce cu simplul periaj. Se recomanda detratrajul, dar si pastele de dinti antitartru, cu citrat de zinc sau pirofosfati.

Pentru cei care doresc paste de dinti naturale

Pastele de dinti pe baza de plante, naturale, sunt la fel de eficiente ca cele normale. Sunt antimicrobiene, iar extractele naturale pot lupta cu cariile si pot ajuta la albirea dintilor.

Pentru persoanele care doresc o solutie naturala, pastele de dinti naturale se recomanda a fi fara fluor, fara parabeni sau spumanti. Ele ajuta in sangerari gingivale, paradontoze ori gingivite, carii ori tartru, dar doar daca sunt folosite timp de 5-10 minute zilnic, dimineata si seara. Majoritatea sunt pe baza de argila, propolis, miere, enzime lactice, zinc si numeroase tipuri de plante. Multe paste de dinti naturale au 0% toxicitate, sunt antibacteriene, albes usor, remineralizeaza, regenereaza si intaresc gingiile si dintii. 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Complex detoxifierea colonului d92 28plicuri FARES
-9%
45 ,06 LEI
49,52
Vitamina c f164 60cpr FARES
-5%
66 ,62 LEI
70,13
  Melatonina vegetala  20cps FARES
-7%
33 ,62 LEI
36,15
Complex de vitamine b naturale 60cps FARES
-7%
42 ,43 LEI
45,62
Imunitate respirator si digestiv 42cps FARES
-9%
42 ,30 LEI
46,48
Vitamina a f161 30cps FARES
-9%
29 ,32 LEI
32,22
Candisept a23 30cps FARES
-7%
33 ,99 LEI
36,55
Biosept nazal a27 ulei 5ml FARES
-7%
39 ,86 LEI
42,86
Sirop plantusin pentru copii 250ml FARES
-8%
31 ,44 LEI
34,17
Farebil d96 30cps FARES
-7%
35 ,94 LEI
38,65
» Mai sunt inca 4369 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Concurs! Laptisorul de matca pur Albeena este o hrana vie

Fetelor, stiati ca laptisorul de matca este hrana Reginei in…