revista

Cum sa iti ajuti metabolismul prin dieta

Cum sa iti ajuti metabolismul prin dieta

Pentru ca metabolismul să meargă ca pe roate, mai întâi trebuie să întelegem ce e metabolismul ca proces. Este esential pentru a supravietui, pentru că reprezintă procesul prin care corpul schimbă nutrientii pe care îi mâncăm în energie si alte elemente folosite de organism.

Printre produsele metabolismului, avem energia, autovindecarea tesuturilor, lupta împotriva bolilor, eliminarea toxineloe si alte procese metabolice. Dar metabolismul este cel mai adesea afectat de următoarele lucruri: nutritia – tipul si cantitatea de mâncare consumată, hidratarea – cantitatea de apă pe care o bem, nivelul de activitate fizică si structura osoasă, tipul de corp, genetica si compozitia corpului – muschii si grăsimea.

Tesutul muscular foloseste mai multe calorii pentru a se mentine, decât tesuturile grase. De aceea, oamenii care au mai dezvoltată masa musculară si astfel, un procent mai scăzut de grăsime în corp, tind să aibă un metabolism mai bun decât cei cu putină masă musculară si mai multă grăsime.

Oamenii care sunt mai activi si fac exercitii ard mai multe calorii decât persoanele sedentare, evident, deci au un metabolism mai bun. De aceea, prin cresterea masei musculare prin forta exercitiilor si cresterea rezistentei prin exercitii cardio, putem să accelerăm metabolismul propriu.

Cele mai cunoscute căi de a ajuta metabolismul prin cresterea masei musculare sunt exercitiile de rezistentă precum ridicările de greutăti, genoflexiuni. Cele mai cunoscute căi pentru un metabolism mai bun, prin scăderea cantitătii de grăsime din corp sunt aerobicul de cel putin 3 ori pe săptămână, mai mult de 20 de minute fiecare sesiune. Asta include jogging, plimbatul, înotul, ciclismul etc.

Multe dintre alimentele care accelerează metabolismul au un efect benefic asupra glandei tiroide care eliberează hormonii ce reglează energia si cresterea. Acesti hormoni accelerează metabolismul tesuturilor corpului cu exceptia retinei, plămânilor, splinei, testiculelor. Când tiroxina este eliberată, rata metabolică poate creste cu 60-100%. Grăsimile sunt eliberate si colesterolul se topeste datorită ficatului, iar proteinele muschilor devin energie.

Uleiul de cocos are un efect benefic asupra acestei glande. Este un acid gras mediu, care activează metabolismul. Acest tip de grăsime se foloseste direct de către ficat în loc să fie depozitat ca grăsime.

Ceaiul verde are un efect termogenic usor, ceea ce înseamnă că creste cu 3-4 procente, cantitatea de energie folosită în productia de căldură a corpului. Nu cafeina produce acest efect. Polifenolii din extractul de ceai verde au rolul de a creste rata arderii grăsimilor din corp.

Kelp este o algă marină ce contine peste 60 de minerale si elemente necesare si contine iod, care împreună cu precursorii hormonilor activi ai glandei tiroide, creste rata metabolică. Cel mai bun sfat pentru a ajuta metabolismul este să mâncati 5-6 mese mici pe zi în loc de 3 mese mari.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4341 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

3 planuri pentru fiecare rutina: de rezistenta, de forta sau de slabit in parte!

Ce sa mananci exact ca sa atingi scopul suprem impus de tine:…

9 motive pentru care vei iubi dieta mediteraneana!

Este una din cele mai gustoase si mai apreciate diete care iti…

Topul lucrurilor care-ti saboteaza dieta

Cantitate versus calitate In primul rand, multi dintre cei care…

Cele mai absurde diete de slabit

Cel putin o cunostinta de-a ta s-a apucat de slabit. Si nu oricum,…

Cum poti slabi 5 kg intr-o luna

Daca te gandesti la diete, opreste-te. Majoritatea dintre ele…

8 Mituri despre dietele vegetariene

8 Mituri despre dietele vegetariene Subiectul vegetarianismului…

Dieta pentru hipertensivi

Dieta DASH, cum o numesc americanii (dietary approaches to stop…

Dieta de slabit rapid cu supa speciala

Te scapa de depozitele adipoase si de grasimi, in general, cat…

Greseli de dieta pe care sa nu le repeti!

Ceea ce da peste cap o dieta pentru slabit pe care te-ai hotarat…