revista

Cum scapam de riduri ?

Cum scapam de riduri ?

Despre riduri

Femeia imbatraneste. Pielea se lasa, apar ridurile, femeia isi pierde din frumusete.

Teama de nu imbatrani prea repede, teama de riduri devine pentru majoritatea femeilor o obsesie, fac tot posibilul sa pacaleasca timpul si fac greseli, aplica tratamente necorespunzatoare, si apoi platesc un pret dublu. De fapt ele se pacalesc singure, deoarece orice interventie nu vine singura, are ca bonus efectele secundare.

Ridurile. Sub pielea obrazului se gasesc numerosi muschi mici, denumiti muschii mimici sau muschii pielosi. Prin contractia lor se formeaza o cuta, orientata perpendicular pe directia tractiunii. Dupa incetarea contractiei, pielea revine la pozitia initiala datorita elasticitatii proprii.

Cu varsta insa pielea isi pierde din elasticitate si nu mai poate reveni la pozitia initiala, ramanand pliata, ceea ce are ca urmare aparitia ridurilor. Mai intai apar cele verticale si orizontale ale fruntii, apoi ridurile de la ochi, asa numita “laba gastii”, urmeaza cutele care pornesc de la nas spre comisura buzelor.

botox

 

Botox

Tehnica, ce foloseste o toxina purificata produsa de catre bacteria Clostridium botulinum, se mai numeste dezinervare cosmetica. Desi toxina este aceeasi care produce o forma grava de toxiinfectie alimentara, cantitatea folosita in chirurgia cosmetica este atit de mica incit nu apare nici o reactie sistemica sau generala . Toxina botulinica a fost folosita cu succes si in siguranta din 1982 de catre oftalmologi pentru a trata clipitul nervos al pleoapelor. In fiecare an mii de pacienti primesc tratamentul cu DYSPORT pentru multiple probleme, dar de 10 ani a devenit un tratament popular pentru a trata semnele imbatrinirii. Desi s-a popularizat DYSPORT -ul ca si tratament pentru indepartarea ridurilor, mai recent s-a folosit si pentru a combate transpiratia excesiva a axilelor, palmelor si picioarelor

 

CUM FUNCTIONEAZA?

Cind se injecteaza intr-o anumita arie DYSPORT, care este denumirea comerciala pentru toxina botulinica tip a, se blocheaza in mod reversibil impulsurile nervoase de la nervi la musculatura faciala raspunzatoare de ridurile de expresie. Prin aceasta tehnica, muschii nu se mai pot contracta si de aceea tind sa se relaxeze. Cind muschii se relaxeaza pielea de deasupra ramine intinsa si neridata in timp ce musculatura faciala netratata continua sa se contracte normal, permitind ca persoana sa ramina cu o expresie faciala neafectata.

 

botox injectie

 

CUM SE PROCEDEAZA?

Procedura este simpla si sigura. DYSPORT se va injecta cu un ac fin in zona dorita. In functie de aria tratata sint necesare intre 4-10 injectii. Deoarece acul este fin si se injecteaza putin lichid durerea este minora. Odata ce se incheie injectarea , de obicei nu exista discomfort. Nu este necesara anestezia locala si nici sedarea, recuperarea este imediata, va puteti relua imediat activitatea. Puteti chiar sa conduceti masina. Foarte rar, unii pacienti pot prezenta echimoze sau eritem la locul injectarii, ce poate fi acoperit cu machiaj.

 

botox head

 

 

CAT DUREAZA EFECTUL?

Efectul complet al tratamentului cu DYSPORT nu este vizibil pentru 3-7 zile. Asa cum am mai mentionat efectul temporar apare deoarece toxina este metabolizata incet de organism in 3-6 luni. Desi multi pacienti sint multumiti de efectele DYSPORTului, va fi necesara o noua injectare dupa aceasta perioada pentru a mentine aspectul neted al pielii.

 

botox brain danger

 

EFECTE SECUNDARE: in presa din Romania nu se mentioneaza efecte secundare, cel mult o usoara iritatie, o alergie.

Totusi, un studiu al Institutului National Italian de Cercetare Neurologic demonstreaza ca injectiile cu botox sunt daunatoare pentru creier.

La trei zile dupa injectare, s-au descoperit resturi ale substantei in creier. In timp, substanta se plimba prin diverse parti ale creierului, cum ar fi : partea ce controleaza memoria pe termen lung, vederea. Dupa sase luni de mutat dintr-o parte in alta, se pare ca toxina nu a parasit creierul. Acest lucru poate avea multe efecte secundare grave asupra creierului. In ciuda acestui studiu, ea se foloseste la tratamente faciale.

De ce sa apelati la toxine? Treziti-va mai devreme de 40 de ani, si ingrijiti-va corpul din timp! Incepeti de la 25 de ani si faceti exercitii in fiecare zi sau macar de 3 ori pe saptamana, mancati sanatos, incercati sa vedeti partea frumoasa a vietii, aveti grija de psihic  (natura, linistea, copii, calatoriile…..) si va veti prelungi tineretea!

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Antistres n140 60cps FARES
-7%
39 ,91 LEI
42,91
Biosept plus a24 30cpr FARES
-9%
28 ,25 LEI
31,04
Biovenal c37 63cps FARES
-9%
33 ,95 LEI
37,31
Mami si bebe distonoplant 60cps FARES
-9%
39 ,72 LEI
43,65
Plantusin spray pentru gat r60 20ml FARES
-8%
32 ,03 LEI
34,82
Imunitate forte f165 42cps FARES
-9%
35 ,56 LEI
39,08
Detoxifiant cu ganoderma p127 63cps FARES
-8%
49 ,57 LEI
53,88
Menopauza g81 60cps FARES
-7%
36 ,51 LEI
39,26
Glicostat m97 60cps FARES
-9%
36 ,96 LEI
40,61
Glicostat forte M108 60cps FARES
-9%
39 ,42 LEI
43,32
» Mai sunt inca 4371 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Ce cosmetice de ingrijirea parului te imbatranesc?

Odata ce-ai atins pragul de 40 de ani (daca nu mai putin), aspectul…

Cum scapam de punctele negre la adulti

Cu toate ca majoritatea cosurilor apar in timul pubertatii,…

Cauze si solutii pentru pielea imbatranita

Ti se intampla des sa ai impresia ca aspectul tenului este mai…

Tratamente pentru parul subtire si rar

Daca dupa ce faci baie ai cada plina de par cazut ori de fiecare…

10 utilizari ale uleiului din arbore de ceai

Pe langa uleiul de cocos, atentie, si uleiul din arbore de ceai…

5 moduri in care zatul de cafea mai frumoasa!

Pe langa faptul ca bautura aceasta neagra si amaruie te energizeaza,…

4 utilizari eficiente ale carbunelui activ in frumusete

Cea mai renumita intrebuintare a carbunelui activ este ca tratament…

Iarba de mare sau algele marine, sanatoase pentru piele

Iarba de mare sau algele marine: de ce e excelent sa le consumi…

Utilizarile dovleacului pentru piele si par radiante!

Dovlecii sunt peste tot si sunt buni la toate. Nu doar in alimentatie,…

Puterea plantelor: cele mai bune plante in functie de fiecare problema a tenului

Cele mai bune produse dedicate problemelor dermatologice contin…