revista

Cum tratezi intepatura de albina sau de viespe

Cum tratezi intepatura de albina sau de viespe

Intepatura de albina sau de viespe se simte foarte dureroasa si incomoda si poate apare de obicei in timpul sezonului cald, cand aceste insecte sunt active si oamenii petrec mult timp in aer liber. Desigur, nu sunt ele de invinuit, pentru ca isi folosesc acele doar ca metoda de aparare. Insa aceste ace contin venin care provoaca anumite reactii ale corpului.

Printre simptome se numara durerea temporara, senzatia de arsura, inflamatia, roseata, dar poate fi vorba si de o reactie alergica severa. De obicei, trec in cateva zile, in timp ce simptomele moderate trec in maximul 10 zile.

Insa veninul de albine poate provoca sistemul imunitar sa reactioneze mai urat decat ne-am astepta si de aceea e nevoie de consult medical de urgenta. Pentru reactiile usoare, tratamentele locale pot ameliora durerea, mancarimea, inflamatia si roseata. Cum tratezi intepatura de albina sau de viespe?

Primul pas este sa indepartezi acul din piele. Dureaza cateva secunde pana veninul intra in corp, de aceea trebuie neaparat scos acul cu o penseta sau cu unghiile. Spala zona inflamata cu antiseptic si apa, apoi aplica un unguent antiseptic.

Aplica gheata sau o compresa rece imediat pentru a ameliora simptomele dureroase. Temperatura rece incetineste raspandirea substantelor inflamatorii locale si amorteste durerea si inflamatia. Nu aplica gheata direct pe piele.

Bicarbonatul de sodiu este un produs alcalin  care neutralizeaza veninul acid si ofera senzatie de calmare locala. Amesteca o lingurita de bicarbonat cu putina apa pana devine o pasta, pe care o aplici pe intepatura si o lasi sa actioneze timp de 5-10 minute. Spala zona cu apa cala si repeta procedeul la cateva ore.

Poti aplica otet din cidru de mere pentru ca neutralizeaza acidul veninului si usureaza durerile. Lasa sa actioneze 10 minute si repeta ori de cate ori e nevoie.

Si mierea de albine este recomandata pentru intepaturile de albine sau de viespe pentru ca dilueaza veninul si are proprietati antibacteriene ce reduc riscul infectiei. Aplica miere pura pe zona inflamata si lasa sa se usuce. Clateste dupa cateva minute. Poti aplica si turmeric.

Uleiul esential de menta este recomandat pentru calmarea durerilor intepaturilor de albina sau de viespe pentru ca are proprietati antiinflamatorii si analgezice. Aplica 1-2 picaturi de ulei de menta pe intepatura, de cateva ori pe zi sau maseaza cu extract de suc de menta din frunzele plantei.

Aspirina este iarasi un remediu bun pentru intepaturile de albine sau de viespi. Ea neutralizeaza veninul si accelereaza recuperarea datorita proprietatilor antiinflamatorii.

Pasta de dinti se mai foloseste pentru a trata aceste intepaturi, numai sa nu fie o pasta de dinti cu efect de albire, pasta-gel sau colorata

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4341 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cele mai bune alimente pentru ficatul gras

Ficatul cantareste apropae 700g la adultii sanatosi si este…

Curcumina si enormele sale beneficii

Se intampla des ca oamenii sa confunde curcumina cu turmericul…

Alimente alcaline, ideale pentru pH-ul corpului

Corpul nostru este format din organe cu sisteme adaptate la…

Alimente bogate in fier, necesare femeilor

Cea mai frecventa forma de deficienta nutritionala este deficienta…

Remedii naturiste pentru tuse

In plin sezon de iarna – cam fara zapada si cu prea mult…

Aspirina zilnica: sanatoasa sau daunatoare?

Conform unora, aspirina luata zilnic este ieftina, accesibila…

Ce se intampla cand renuntam la zaharuri?

Conform unor studii recente facute la Universitatea din Carolina…

5 intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a lua vitamine zilnic

Multi se intreaba daca e cu adevarat necesar un supliment vitaminizant…

Scade colesterolul in mod eficient cu cateva metode simple

Toata lumea doreste sa scape de colesterolul marit. Este o problema…