Cancerul a devenit deja un cuvant care desemneaza mai multe boli ce presupun dezvoltarea anormala a anumitor celule din corp. Aceasta crestere anormala a numarului de celule se raspandeste in corp si afecteaza tesuturi si organe. Sunt mai mult de 200 tipuri de cancer existente la ora actuala si provoaca milioane de decese in fiecare an.
Printre simptomele comune ale cancerului se numara nodulii, sangerari anormale, pierdere in greutate inexplicabila, probleme subite cu tractul intestinal, febra si infectii, oboseala, pierderea apetitului, tuse, dar nu este o regula fixa.
Este foarte usor sa iti faci in 3 minute o punga de popcorn la microunde, numai buna pentru a viziona un film cu prietenii. Insa acest tip de popcorn creste si riscul de-a face cancer din cauza substantei numite acid perfluorooctanoic PFOA, care este foarte toxic. Oamenii expusi la aceasta toxina risca sa dezvolte cancer de rinichi si de vezica, dar si infertilitate la femei. Pe langa acidul perfluorooctanoic, popcornul la microunde contine ulei de soia modificat genetic si alti conservanti daunatori. Inlocuieste-l cu cel natural facut fara ulei.
Legumele la conserva, in special rosiile, sunt ideale pentru a gati mancarurile preferate tot timpul anului. Doar ca toate conservele, in special cele cu produse din tomate, sunt daunatoare pentru ca ambalajul lor contine bisphenol A (BPA), care dezechilibreaza sistemul endocrin si nivelul de hormoni, crescand riscul de cancer de san, de prostata, de infertilitate ori tulburari metabolice. Rosiile la conserva sunt foarte acide si asta permite bisphenolului A sa patrunda in rosii mai usor.
Da, carnea de somon este recomandata pentru Omega-3, dar nu cea provenita din somoni de cultura. Somonul salbatic este cel care contine nutrientii necesari. Unele studii au aratat ca somonul de cultura contine contaminanti cancerigeni care ne pun in pericol sanatatea, cu fiecare portie consumata chiar si lunar.
Aceste uleiuri nu sunt extrase natural precum cele de masline, soia sau canepa, de aceea sunt toxice. Ele sunt tratate chimic pentru a-si schimba gustul si mirosul si pentru a tine mai mult timp. Uleiul hidrogenat are rol de a conserva alimentele procesate. Excesul de ulei hidrogenat afecteaza membrana celulara si asta favorizeaza aparitia cancerului, in special de piele. Grasimile trans din uleiurile acestea favorizeaza aparitia cancerului de san, de prostata si colorectal.
Sunt tentante pentru copii si adulti, insa aceste chipsuri crocante sunt bine prajite la o temperatura peste 120 grade Celsuius, lucru care face ca chipsurile sa descompuna un carcinogen numit acrylamida, care se gaseste si in tigari. Consumul de acrylamida prin consumul de chipuri de cartofi creste riscul de cancer ovarian, de prostata, de san si digestiv. Chipsurile contin si grasimi si calorii, care duc la obezitate, colesterol marit, hipertensiune si alte probleme de sanatate, la fel cum fac si aromele artificiale si conservantii continuti. Inlocuieste-le cu chipsuri coapte sau prajite in ulei de masline, acasa.