revista

Este sexul mai placut cand esti indragostit?

Este sexul mai placut cand esti indragostit?

Exista oameni care prefera ca sexul sa faca parte dintr-o relatie de lunga durata, in timp ce altii sunt de parere ca familiaritatea ucide pasiunea. Sexologii analizeaza cu atentie sexul ocazional si sexul in cadrul unei relatii.

Sexul ocazional

Expresia “sex ocazional” implica faptul ca nu exista nici un angajament fata de alta persoana. Desi asta nu inseamna neaparat ca nu exista nici o urma de grija sau responsabilitate, intr-o relatie ocazionala este probabil ca partenerii sa se axeze mai pe “a trai clipa”. Poti sa te bucuri de moment fara sa te gandesti prea mult la parerea partenerului despre tine sau la parerea ta despre el. Fara complicatiile emotionale ale unei relatii te simti liber sa te concentrezi asupra satisfactiei fizice.

Sexul cu un strain – pentru multi oameni lipsa familiaritatii este cheia catre sexul ocazional. Misterul lui se pare incantator si, daca nu exista sanse sa se mai intalneasca, inhibitia este lasata deoparte. Acesta ofera sansa de a prelua o identitate noua si de a pune in aplicare o fantezie  secreta cu o mai mica teama de a fi respins.

Factorul de risc – in general pericolul este parte a sexului ocazional. Exista senzatia ca gusti din fructul interzis, ca esti neascultator. Exista oameni care in mod intentionat aleg sa se intalneasca cu partenerii in locuri publice sau isi aleg parteneri care par lipsiti de inhibitii.

De ce sexul ocazional reprezinta o atractie

Motive psihologice – exista oameni care retin mesaje din copilarie conform carora sexul ocazional este un lucru rau (deci mai atractiv). Alti au ramas cu teama de intimitate din experientele anterioare.

Motive fizice – atunci cand simtim riscul sau ne este teama, sistemul nervos este stimulat. Ritmul respiratiei devine mai rapid, tensiunea creste si adrenaliana este eliberata. Corpul nostru intra intr-o stare de maxima alerta. In acest moment corpul va raspunde mai repede la mesajele sexuale.    

Sexul atunci cand esti indragostit

Sexologii italieni au descoperit ca starea fizica/chimica de a fi indragostit seamana cu tulburarea obsesiv-compulsiva. Dorinta cuplurilor de a fi impreuna si de a-si cunoaste cele mai intime detalii este coplesitoare. Ei profita de fiecare ocazie pentru a-si arata afectiunea si pentru a se apropia cat mai mult unul de celalalt.

In aceasta perioada sexul este incantator. Mai are inca ceva din misterul  si riscul sexului ocazional. Diferenta ca sexul este mai intim atunci cand suntem indragostiti. Este vorba despre daruirea fizica si emotionala. Asa cum simtim satisfactia sexuala ne putem astepta sa simtim si implinire emotionala. Sexul devine actul extrem de intimitate.

Stiati ca?

•    Atunci cand va sarutati dopamina este eliberata, o substanta chimica importanta pentru excitatia sexuala.
•    Putin risc poate sa sporeasca starea de excitare si sensibilitate sexuala.

Sexul in cadrul relatiilor de lunga durata

Sexologii italieni sunt de parere ca creierul revine la normalitate dupa o perioada de sase pana la 18 luni. Se pare ca, din punct de vedere fizic,nu este posibil sa ramai in acea stare de obsesie fata de partenerul tau pentru o perioada mai mare de timp. Asa se intampla ce atunci ori nu mai suntem intragostiti ori relatia se maturizeaza.

Atunci cand relatia devine matura, ne maturizam si din punct de vedere sexual. Aveti acum avantajul de a va cunoaste bine unul pe celalalt. Teama de a fi respins este inlocuita cu increderea si siguranta. Asta va permite sa atingeti un nivel nou de experimentare si evolutie reciproca. Puteti sa va acordati timp sa va ajustati talentul ca iubit.

Este, asadar sexul mai placut cand esti indragostit?

Sexual poate sa fie incantator chiar daca esti sau nu indragostit, si in orice stadiu al unei relatii. Sexul intr-o relatie de dragoste ofera partenerilor sansa de a se dezvolta impreuna si de a deveni iubiti excelenti. Este posibil ca misterul pe care il emana sexul ocazional sa nu mai fie regasit, dar exista o posibilitate mult ma mare de  a va simti impliniti din toate punctele de vedere.

De la o relatie sexuala ocazionala la dragoste de lunga durata

•    Sexul ocazional: risc, mister, straduinta si concentrare pe satisfactie din punct de vedere fizic.
•    Dragostea de inceput: sentimente reciproce, dorinta, daruire, afectiune, concentrare pe satisfactie din punct de vedere fizic si implinire emotionala.
•    Relatia de lunga durata: familiaritate, incredere, deprindere, experienta si atentie indreptata asupra satisfactiei depline din punct de vedere fizic si emotional.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

O viata sexuala sanatoasa: ce trebuie sa stii despre sexul anal

Cu toate ca pare un subiect tabu, in intimitatea de cuplu, multe…

Cum sa ajungi mai repede la orgasm

Drumul spre orgasm este lung si anevoios, dar tu te enervezi…

Fetisurile

Etica sau morala ne invata sa avem o viata sexuala ca la carte.…

Masturbarea

Desi este adesea tratata ca un subiect tabu, masturbarea este…

Ghidul sexului protejat

Specialistii au sfaturi legate de cele mai bune metode practice,…

Orgasmul

Orgasmul este diferit de la o persoana la alta si incredibil…

Sunteti prea ocupati pentru a face sex?

Ocupati cu toate pretentiile vietii moderne, multor cupluri…

Punctul G

Punctul G a fost mereu un lucru controversat – unele femei…

Puterea fanteziilor

Fanteziile sexule sunt o modalitate de a intari relatiile si…

Ghidul sexului placut

Este posibil ca odata cu trecerea timpului sa devina rutina…