salutare
» Forum medical » Analize medicale » salutare
|
membru din 10/03/2010
|
adaugat la data de 15/03/2010 ora 14:13
Vroiam sa va intreb si eu daca stie cineva ce poate sa insemne ca am VSH mare si care ar fi valoarea normala pentru el. Cred ca si transaminaze mi-ar fi zis ca le am mari dar nu mai stiu exact. totusi stie cineva lucrurile astea? va multumesc anticipat |
|
membru din 09/02/2010
|
adaugat la data de 15/03/2010 ora 14:20
Pai in primul rand o valoare crescuta a VSH-ului denota intr-adevar o afectiune dar sunt extrem de multe patologii legate de acest lucru. In general rationamentul medical si mai ales diagnosticul se pune pe baza mai multor factori sangvini modificati plus tabloul clinic si simptomatic al pacientului. Transaminazele crescute denota o posibila afectare hepatica, lucru care ar explica si VSH crescut intrucat ficatul este responsabil de factorii sinteza unor factori ai coagularii. Cand coagularea este afectata apar modificari ale VSH-ului . Sper ca ti-am fost cat de cat de ajutor |
|
membru din 09/02/2010
|
adaugat la data de 26/03/2010 ora 02:07
cine poate sa ma ajute... vreau sa stiu si eu care sunt analizele care se modifica atunci cand ai probleme cu ficatul? un unchi de al meu are probleme si as vrea sa il ajut daca se poate. multumesc |
|
membru din 09/02/2010
|
adaugat la data de 08/04/2010 ora 14:01
in general analizele care se modifica la afectarile sunt transaminazele, Vsh, indicatorii coagularii etc. Cand afectiunea hepatica este mai avansata apar modificari in timpii coagularii deoarece nu se mai produc factorii coagularii. |