revista

Greselile in dieta iti influenteaza greutatea

Greselile in dieta iti influenteaza greutatea

Niste simple schimbari in dieta pot avea efecte vizibile asupra felului in care arati. Daca eforturile tale de a slabi rapid nu se fac cunoscute si nu reusesti sa dai jos nici cateva grame, inseamna ca este posibil sa faci o mica greseala in alimentatia ta.

Te bazezi pe dietele rapide – ti-ai dorit atat de mult sa pierzi 10 kilograme cat mai rapid, incat ai ales sa urmezi o dieta rapida. Ai renuntat la mancare in favoarea unui grapefruit si a unei portii de supa de varza pe zi, nu mai consumi peste 2000 de calorii/zi, ci maxim 1000 si te bucuri de rezultatele care se vad. Ai slabit rapid, kilogramele in plus au disparut. Dar ce se intampla cand consumi atat de putine calorii, de fapt? Metabolismul tau se invata sa arda caloriile mai lent. Dupa ce termini cu dieta, vei avea un corp care arde grasimile si mai greu – ceea ce inseamna ca vei lua la fel de rapid in greutate.

Sari peste micul dejun – am vorbit saptamana trecuta despre importanta micului dejun si numeroasele beneficii in cura de slabire rapida. Desi saritul peste prima masa a zilei pare un mod eficient de a evita caloriile, rezultatul este o foame incredibila pe parcursul zilei. Rezultatul? Vei alege sa mananci la birou o super-portie de pranz. Mic-dejunul este esential in dieta pentru ca potoleste foamea pe timpul zilei, daca este bogat in proteine si fibre. Studiile arata ca persoanele care mananca dimineata isi mentin o greutate sanatoasa.

Pierzi sirul gustarilor de peste zi – mananci 3 mese pe zi calculand numarul de calorii, dar nu mai tii cont de gustarile dintre mese sau de micile placeri vinovate: o inghetata, o bucata de tort, niste biscuiti care se aduna de-a lungul zilei. Daca vrei sa nu uiti de numarul de calorii de peste zi, poti tine un jurnal special.

Mai rau, nu ai parte de nicio gustare – daca toate placerile vinovate se depun pe talie, un consum moderat de snack-uri poate avea chiar rezultatul opus: persoanele care gusta mese mici si gustari in timpul zilei pot controla foamea mai bine si pierde in greutate mai usor. Gustarile iti mentin metabolismul in priza, in special cele bogate in proteine, precum nucile.

Consumi prea multe produse degresate – desi ele joaca un rol important in dieta, un produs slab in grasimi nu inseamna slab in calorii si nu presupune depasirea portiilor. Daca mananci multe produse slabe in grasimi, poti sa te ingrasi in loc sa te mentii in norme. Verifica intotdeauna numarul de calorii de pe eticheta.

Bei prea multe produse calorice – uneori, cand alegi sa numeri caloriile, uiti de bauturile speciale. Acest lucru este o mare greseala in dieta pentru ca unele bauturi alcoolice si cafelele speciale au mai mult de 500 de calorii! Chiar si caloriile din sucurile de fructe se pot depune si nici nu potolesc foamea.

Si bei prea putina apa – este cea mai usoara greseala de reparat. Apa este esentiala in arderea caloriilor, daca te deshidratezi, metabolismul incetineste si astfel, nu pierzi in greutate mai deloc. Specialistii recomanda ca adultii sa bea 8-10 pahare de apa pe zi pentru a arde caloriile. Un pahar de apa la fiecare masa este ideal.

Eviti lactatele – laptele gras, branza, inghetata sunt un subiect sensibil pentru majoritatea celor la dieta, dar scoaterea lor din alimentatie poate avea efecte contrare: unele cercetari sugereaza ca organismul arde mai multe grasimi cand are calciu si produce mai multa grasime cand este deprivat de acest mineral esential. Si suplimentele de calciu nu ajuta in acest sens. Alegeti lactatele fara grasimi.

Faptul ca iti masori greutatea zilnic – in primul rand, nu este recomandat pentru psihicul tau, care este mereu bombardat de ideea ca nu slabesti deloc. Este important sa te gandesti la o metoda de slabire eficienta pe termen lung, nu pe termen scurt. Gandeste la scara larga!

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4341 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

3 planuri pentru fiecare rutina: de rezistenta, de forta sau de slabit in parte!

Ce sa mananci exact ca sa atingi scopul suprem impus de tine:…

9 motive pentru care vei iubi dieta mediteraneana!

Este una din cele mai gustoase si mai apreciate diete care iti…

Topul lucrurilor care-ti saboteaza dieta

Cantitate versus calitate In primul rand, multi dintre cei care…

Cele mai absurde diete de slabit

Cel putin o cunostinta de-a ta s-a apucat de slabit. Si nu oricum,…

Cum poti slabi 5 kg intr-o luna

Daca te gandesti la diete, opreste-te. Majoritatea dintre ele…

8 Mituri despre dietele vegetariene

8 Mituri despre dietele vegetariene Subiectul vegetarianismului…

Dieta pentru hipertensivi

Dieta DASH, cum o numesc americanii (dietary approaches to stop…

Dieta de slabit rapid cu supa speciala

Te scapa de depozitele adipoase si de grasimi, in general, cat…

Greseli de dieta pe care sa nu le repeti!

Ceea ce da peste cap o dieta pentru slabit pe care te-ai hotarat…