Este un produs traditional, vesnic pe mesele agricultorilor si-ale bunicilor nostri. In plus, reteta este extrem de simpla si merge de minune la multe mancaruri. Dar care sunt valorile sale nutritionale si beneficiile asupra sanatatii organismului nostru?
Stiati ca mamaliga este folosita in alimentatia copiilor din tarile africane? Este bogata in betacaroten, fier si zinc (100% din doza zilnica recomandata), dar si in acid ascorbic, cupru, seleniu, riboflavina, vitaminele B6, B12 si vitamina E. Acest lucru o recomanda in caz de anemie si carenta de fier, pentru copii.
Caracteristici si valori nutritionale pentru mamaliga
Portia: 500 grame
Calorii: 329, calorii din grasimi: 0
Colesterol: 0 mg
Sodiu: 180 mg
Proteine: 7.6 g (15% din DZR)
Informatii calorice pentru MAMALIGA
Grasimi:
Grasimi totale
3 g (5%)
Grasimi saturate
0 g
Grasimi trans
Grasimi polinesaturate
Grasimi mononesaturate
Carbohidrati:
Carbohidrati totali
72 g (24% din DZR)
Fibre dietetice
6 g
Zaharuri
Vitamine si minerale:
Vitamina A
21%
Vitamina C
0%
Calciu
1%
Fier
22%
Vitamina D
Vitamina E
Vitamina K
Tiamina
32%
Riboflavina
15%
Niacina
20%
Vitamina B6
Acid folic
48%
Vitamina B12
Biotina
Acid pantotenic
Fosfor
Iodina
Magneziu
Zinc
Seleniu
Cupru
Mangan
Crom
Beneficiile mamaligii