Amestecati o lingurita cu miere, cu o lingura cu ulei, putina sare (cat se poate apuca de doua ori intre degete) si turnati 2 cani de apa. Adaugati faina integrala pana cand pasta(coca) nu se mai lipeste de degete. Faceti o sfera si lasati-o sa stea intr-o strachina de pamant timp de trei zile la o temperatura de 20 grade. Dupa trei zile, coca s-a umflat, a ajuns moale si are un miros de vin. Framantati-o din nou adaugand doua linguri de faina si mai lasati-o sa stea inca doua zile. In vederea unei noi portii de paine, extrageti o bucata de plamada (cat un ou), adaugati o jumatate de cana de apa si putina faina, ca sa obtineti o pasta moale. Faceti o sfera, pe care o veti tine mai mult de 5 zile la 10 grade si mai bine de trei zile la 15 grade. Daca vreti s-o tineti mai mult timp, refaceti aceeasi operatie adaugand o jumatate de cana de apa si putina faina. Acum painea. Ca sa faceti trei paini de 500g : - ¾ litru de apa - 1 ½ kg de faina integrala - 1 lingura de supa cu sare - 2 linguri de supa cu miere - plamada Se amesteca aluatul (apa, mierea si sarea) si se toarna amestecul in faina pusa in prealabil, intr-un lighenas. Se framanta vreo 10 minute si se lasa sa stea o noapte intreaga intr-un loc calduros. Coca trebuie sa-si tripleze volumul. Apoi se framanta din nou 5-10 minute, cu putina faina, se face painea care se cresteaza 2 cm cu o lama subtire si se pune in cuptorul incins 20-30 de minute. Pentru a-i da un aspect stralucitor, se unge cu albus de ou batut.