albeena laptisor de matca

Prospect ANTIOXIDANT PLUS 60 cps DACIA PLANT

Antioxidantii sunt molecule care împiedica procesul de oxidare, având capacitatea de a neutraliza radicalii liberi si de a împiedica oxidarea colesterolului ''rau'' (LDL-colesterol), prevenind astfel aparitia aterosclerozei si a complicatiilor acesteia.

Antioxidantii sunt molecule care împiedica procesul de oxidare, având capacitatea de a neutraliza radicalii liberi si de a împiedica oxidarea colesterolului ''rau'' (LDL-colesterol), prevenind astfel aparitia aterosclerozei si a complicatiilor acesteia.

Radicalii liberi pot fi definiti ca atomi sau molecule care contin în structura lor un electron neîmperecheat. Aceasta configuratie imprima un caracter instabil moleculelor (sau atomilor), care vor manifesta tendinta de stabilizare, realizata prin captarea sau cedarea unui electron altei molecule care, la rândul ei, va deveni radical liber, generându-se astfel o reactie în lant, care va conduce la dezechilibre enzimatice si la modificari ale materialului genetic, având ca efect transformarea maligna a celulelor. Din acest punct de vedere, antioxidantii pot fi definiti ca molecule care au capacitatea de a ceda sau de a primi electroni ai radicalilor liberi, pe care îi neutralizeaza, oprind astfel efectul de cascada al proceselor oxidative.

SURSE DE RADICALI LIBERI.
Radicalii liberi din organismul uman prezinta atât efecte benefice cât si efecte nocive. Principala sursa de radicali liberi din organism sunt mitocondriile, cei mai importanti fiind: radicalii liberi ai oxigenului (oxigenul singlet – 1O2 , superoxid – O2-. hidroxil – OH., alcooxil – RO., fenoxil – ArO. , peroxil – ROO.) si ai azotului (NO, NO2, NO3). Radicalii liberi produsi în organism intervin în diferite procese fiziologice, cum ar fi: apararea organismului împotriva atacului microbian (ei având actiune bactericida în cursul procesului de fagocitoza), stimularea cresterii si a proliferarii celulare, inducerea apoptozei celulelor (apoptoza reprezinta moartea fiziologica a celulelor, ca rezultat al mecanismului de mentinere al homeostaziei). Factorii favorizanti care pot declansa eliberarea de radicali liberi în organism sunt: radiatiile ionizante si UV, razele X si microundele, telefoanele mobile, activarea neutrofilelor, xantinoxidaza, lanturile transportoare de electroni de la nivelul mitocondriilor, etc.
Sursele externe de radicali liberi, cum ar fi: aditivii alimentari chimici, fumul de tigara, gazele de esapament, medicamentele, metalele grele, pesticidele, împreuna cu factorii favorizanti, reprezinta un adevarat pericol pentru sanatatea organismului, excesul de radicali liberi manifestând o actiune distructiva, direct proportionala cu gradul de poluare, iradiere sau intoxicare cu substantele chimice provenite din colorantii si conservantii alimentari, precum si din alte surse externe.

EFECTELE NOCIVE ALE RADICALILOR LIBERI.
Datorita instabilitatii lor, radicalii liberi sunt molecule extrem de reactive, care pot produce: distrugerea membranelor celulare (prin oxidarea lipidelor din compozitia acestora), oxidarea colesterolului ''rau'' LDL (cu aparitia aterosclerozei si a complicatiilor acesteia), oxidarea proteinelor, iar la nivelul ADN-ului pot produce mutatii genetice, aberatii cromozomiale sau pot modifica bazele azotate din compozitia acestora, producând rupturi ale catenelor de ADN, conducând astfel la aparitia tumorilor, îmbatrânirii precoce, precum si a bolilor degenerative.

ANTIOXIDANÅ¢II.
Antioxidantii au rolul de a proteja organismului de stresul oxidativ (dezechilibrul dintre nivelul produsilor de oxidare si capacitatea antioxidanta a organismului). Antioxidantii endogeni sunt sisteme enzimatice cu rol antioxidant, cele mai cunoscute fiind: superoxidismutaza (SOD), catalaza, glutation peroxidaza, etc. De cele mai multe ori, acestea nu fac fata invadarii organismului de catre radicalii liberi proveniti din mediul extern, fiind necesara administrarea suplimentara de antioxidanti naturali, care sa sustina organismul în lupta pentru supravietuire.

ANTIOXIDANT reprezinta o asociere de plante si alge marine conceput în vederea asigurarii atât a unei protectii maxime a organismului împotriva efectului distructiv al radicalilor liberi, cât si pentru ameliorarea tulburarilor si a disfunctiilor generate de acestia, stopând evolutia procesului degenerativ.

Actiuni
MAJORE:

stopeaza efectul în cascada al proceselor oxidative, neutralizeaza radicalii liberi, împiedica oxidarea LDL-colesterolului si a lipidelor din compozitia membranelor celulare, creste nivelurile enzimelor antioxidante (superoxidismutaza, catalaza si glutation peroxidaza), împiedica evolutia proceselor degenerative si îmbatrânirea precoce, protejeaza organismul împotriva stresului oxidativ provocat de agentii poluanti din mediu, stimuleaza sinteza de rodopsina, mareste acuitatea vizuala, antioxidant, capilaro- si vasoprotector, neuroprotector, antimutagen, antitumoral.

ALTE ACÅ¢IUNI:
antiagregant-plachetara, vasodilatatoare, diuretica, imunomodulatoare.

Indicatii
se utilizeaza ca adjuvant în: stres oxidativ, îmbatrânire precoce, afectiuni degenerative oculare (degenerescenta maculara, glaucom, cataracta, retinopatie diabetica) si neurologice (boala Alzheimer, sechele AVC), ateroscleroza, reumatism cronic degenerativ, tumori, expuneri la radiatii (terapeutic, accidental, radiatiile provocate de telefonul mobil, etc), pentru contracararea efectelor agentilor poluanti din mediu, aditivilor alimentari (coloranti, edulcoranti, conservanti, etc), fumatului, consumului excesiv de alcool si în geriatrie.

Contraindicatii
alergie la oricare dintre componentele produsului.

Administrare:

Adulti: câte 1 cpr. de 3 ori pe zi, înainte de mese.
Tineri între 15 si 18 ani: câte 1 cpr. de 2 ori pe zi, înaintea mesei.
Copii sub 14 ani: dupa sfatul medicului.
Comprimatele se înghit cu apa sau se sfarâma în gura (absorbtia substantelor bioactive este mult mai rapida). În caz de dificultate la înghitire, comprimatele se pot rupe în doua.

Compozitie:

Plante si alge marine: coacaz-negru (Ribes nigrum)-extract hidroalcoolic 8:1 (100mg), struguri (Vitis vinifera)-extract hidroalcoolic cu 95% proantocianidine (100mg), spirulina (Spirulina platensis)-algae (100mg), turmeric (Curcuma longa)-rhizoma (100mg), afin (Vaccinium myrtillus)-extract hidroalcoolic 8:1 (50mg), catina (Hippophae rhamnoides)-extract hidroalcoolic 10:1 (50mg), ceai-verde (Camellia sinensis)-folium (50mg), goji (Lycium barbarum)-extract hidroalcoolic cu 40% polizaharide (50mg).
Ingrediente inactive: celuloza microcristalina, aerosil, stearat de magneziu.

COACAZ-NEGRU (Ribes nigrum)
Coacazul-negru este considerat a fi unul dintre cele mai puternice surse de antioxidanti datorita continutului sau bogat în substante bioactive: compusi fenolici, antocianozide, prodelfinidoli dimeri si trimeri, flavone si vitamina C, care au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi. Alte proprietati: capilaro- si vasoprotector, antiagregant-plachetar.


STRUGURI (Vitis vinifera)
Semintele de struguri contin proantocianidine si resveratrol, substante bioactive cu actiune puternic antioxidanta, care împiedica oxidarea LDL-colesterolului, prevenind astfel aparitia aterosclerozei si a complicatiilor acesteia; prezinta actiune neuroprotectoare, încetinind evolutia proceselor degenerative care apar în cazul bolii Alzheimer si protejând organismul împotriva îmbatrânirii precoce.

SPIRULINA (Spirulina platensis)
Spirulina face parte din clasa algelor albastre-verzi, având un continut ridicat de substante bioactive cu actiune puternic antioxidanta: ficocianina (pigmentul care da culoarea algei), acizi fenolici, β-caroten, vitamina E si seleniu. Cercetari recente au demonstrat ca ficocianina are capacitatea de neutralizare a radicalilor liberi, inhibând peroxidarea lipidelor; de asemenea, spirulina creste nivelurile de glutation, superoxidismutaza si catalaza, jucând un rol activ în reducerea stresului oxidativ.

TURMERIC (Curcuma longa)
Originar din sud-estul Asiei si Africa tropicala, turmericul este o planta care contine: curcuminoide (curcumina, demetoxicurcumina) si resveratrol, substante antioxidante care neutralizeaza radicalii peroxizi si fenolici, inhibând totodata peroxidarea lipidelor, indusa de agenti chimici (proveniti din surse externe). Studii recente au aratat ca, turmericul poate împiedica deteriorarea ADN-ului, conferind, de asemenea, capacitate de protectie împotriva bolilor neurodegenerative.

AFIN (Vaccinium myrtillus)
Fructele de afin au o compozitie bogata în substante bioactive cu actiune puternic antioxidanta, capilaro- si vasoprotectoare, antiagreganta-plachetara: antocianozide (mirtilozidele A si B), flavone (hiperozida si quercitrozida), procianidoli si resveratrol. Fructele de afin stimuleaza sinteza de rodopsina si îmbunatateste fluxul sangvin si irigarea ochiului, putând fi administrate ca adjuvant atât în afectiuni oculare degenerative (glaucom, cataracta, retinopatie diabetica, degenerescenta maculara), cât si pentru adaptarea vederii la lumina nocturna, marind acuitatea vizuala.

CATINA (Hippophae rhamnoides)
Catina are o compozitie bogata în substante puternic antioxidante cu rol în neutralizarea radicalilor liberi: vitamine (C, E, PP), carotenoide, flavonoli, acizi fenolici si trans-resveratrol. Studiile recente au demonstrat ca substantele carotenoide sunt cei mai puternici captatori biologici ai radicalului de oxigen singlet. Conform cercetarilor efectuate, izomerii cis ai carotenoidelor au capacitatea de a întrerupe reactiile radicalice în lant, oprind astfel efectul în cascada al proceselor oxidative.

CEAI-VERDE (Camellia sinensis)
Originar din China, Ceaiul-verde, este cunoscut si utilizat de peste 5000 de ani. Frunzele de ceai-verde au un continut ridicat de: acizi polifenolici (acid cafeic si clorogenic), taninuri galice, catehice si mixte, polifenoli cu structura tropolonica, flavonoide si proantocianidoli, substante bioactive care neutralizeaza radicalii liberi de oxigen (superoxid, peroxil, hidroxil si peroxinitrit), inhiba peroxidarea lipidelor, reduce stresul oxidativ, prezentând actiune antimutagena si antitumorala.

GOJI (Lycium barbarum)
Goji este un arbust originar din muntii Himalaya utilizat în medicina traditionala chineza de aproximativ 2000 de ani. În compozitia plantei au fost identificate urmatoarele substante bioactive: vitamine (A, C si E), carotenoide si polizaharide. Luteina si zeaxantina se acumuleaza la nivelul maculei (zona centrala a retinei care mediaza vederea centrala), ajutând la prevenirea bolilor degenerative oculare. Cercetari recente au aratat ca fructele de goji împiedica peroxidarea LDL-colesterolului si neutralizeaza eficient radicalii de superoxid si peroxil, crescând totodata si nivelurile enzimelor: superoxidismutaza (SOD), catalaza si glutation peroxidaza.



34.08 lei 37.04
-8%

IN STOC


129.20 lei 138.92
-7%

IN STOC


194.14 lei 202.23
-4%

IN STOC


95.80 lei 103.01
-7%

IN STOC


15.94 lei
IN STOC


155.08 lei 166.75
-7%

IN STOC


20.65 lei
IN STOC


22.29 lei
IN STOC


208.27 lei 219.23
-5%

IN STOC


83.66 lei 89.00
-6%

LA COMANDA


188.96 lei 203.18
-7%

LA COMANDA


69.82 lei 75.07
-7%

LA COMANDA


56.82 lei 61.76
-8%

LA COMANDA


28.96 lei
LA COMANDA


120.65 lei 127.00
-5%

LA COMANDA


20.76 lei
LA COMANDA


116.59 lei 124.03
-6%

LA COMANDA


37.08 lei 40.30
-8%

LA COMANDA


233.36 lei 248.26
-6%

LA COMANDA


33.67 lei 36.20
-7%

LA COMANDA


450.12 lei 468.88
-4%

LA COMANDA


79.38 lei 85.35
-7%

LA COMANDA