albeena laptisor de matca

Prospect CEAI MATE AMANDA 500 g ADAMS VISION

Ceaiul mate este o planta perena ( nu moare la sfarsitul anului). Creste salbatic in padurile tropicale din Argentina, Chile, Peru si Brazilia, iar in Paraguay este cultivat. Cel mai bun ceai mate creste salbatic in umbra padurilor tropicale, este cules la momentul potrivit, uscat rapid (pastrand in continuare culoarea verde deschis) si este macinat numai inainte de ambalare.

Proprietatile acestui ceai devin tot mai surprinzatoare si cu cat expertii avanseaza mai mult in cercetari, se descopera beneficii noi de yerba mate, cea mai revolutionara proprietate a lui fiind in prevenirea cancerului.

Studii realizate in Statele Unite indica ca yerba mate este bogat in polifenoli, un antioxidant puternic care mareste sistemul de aparare a organismului, protejeaza distrugerea celulelor.

Contine mateina (ca si cofeina), care este un produs chimic, care actioneaza prin stimularea sistemului nervos, imbunatateste activitatile mentale, creste energia si ajuta la o concentrare mai buna.

Reduce semnificativ anxietatea, si ne permite sa aveam rezistenta mai buna la oboseala fizica si mentala, de asemenea se observa o imbunatatire majora in starea de spirit a celor care beau mate, mai ales in cazurile de depresie.

De asemenea prevede organismului minerale esentiale, cum ar fi sodiu, potasiu, magneziu si mangan, care impiedica acumularea de acid lactic in muschi.

-Este de asemenea un energizant natural recomandat persoanelor care au o multime de activitati fizice sau practica sporturi speciale.

In compozitia sa se gasesc de asemenea vitaminele B1, B2, C, A dar si caroten, colina, riboflavonoide, acid pantotenic, inozitol si inca 15 tipuri de aminoacizi.
Are si proprietati in scaderea colesterolului din sange, in special asa numitul colesterol rau, si contine componente care cresc longevitatea.

-Important:
-Ceaiul Mate se prepara in apa de maxim 70 de grade.

-Valori nutritionale pentru 50 gr de mate:
-1 portie
-Valoare energetica
-47 kcal= 197 kJ
-Carbohidrati 9,9 g
-Zaharuri 2,4 g
-Proteine 0,89 g
-Total Lipide 0 g
-Grasimi saturate 0 g
-Grasimi trans 0 g
-Fibre alimentare 0,72 g
-Sodiu 8,7 g

Informatii Complementare
-Vitamina B6 0,44 mg
-Tiamina (Vitamina B1) 0,78 mg
-Magneziu 28 mg
-Fier 1,5 mg
-Cafeina 0,37 g
-Valori zilnice bazate pe o dieta de 2000 kcal sau 8400 kJ. Valoarea zilnica poate fi mai mare sau mai mica in functie de necesitatile dvs. zilnice de calorii.

PREPARARE:

Metodele de preparare ale ceaiului mate difera de la o regiune la alta, insa toate au in comun cana calabaza si paiul Bombilla.

Ca sa prepari un ceai delicios se pun in cana frunzele de yerba mate, se acopera cu mana si se agita putin pana cand din frunze se desprind cele mai fine particule. Se toarna apa fierbinte (70 grade Celsius), se introduce paiul fara sa amesteci si se mai adauga apa daca este nevoie.

Apoi se lasa la infuzat cateva minute si se serveste cu ajutorul paiului "bombilla", evitandu-se astfel sorbirea prafului ramas din frunzele zdrobite. Infuzia se poate repeta cu aceleasi frunze de inca 10 - 15 ori, deoarece frunzele nu-si pierd usor aroma si proprietatile.

Exista si alte modalitati de preparare a ceaiului Mate.
Poate fi preparat si ca oricare alt tip de ceai si strecurat inainte de a fi turnat in cana.
Alta modalitate ar fi ca Mate sa fie introdus intr-un filtru de cafea si preparat ca atare.
Poate fi baut si rece, cu gheata, in zilele fierbinti de vara. Daca aveti un vas special pentru Mate, facut dintr-un dovleac (calabaza), ceaiul se prepara dupa metoda traditionala.

Cei care beau pentru prima data vor simti un gust neobisnuit dar care le ramine in memorie. Este ca si cum organismul ar stii cit de benefica este Mate pentru el si ar cere sa mai bea.



29.44 lei 32.00
-8%

IN STOC


60.45 lei 65.00
-7%

IN STOC