albeena laptisor de matca

Prospect CEAI MATE AMANDA AROMA LAMAIE 500gr ADAMS VISION

Valori nutritionale pentru 50 gr de mate:

Valoare energetica 47 kcal=197 kJ ; Carbohidrati 9,9 g ; Zaharuri 2,4 g ; Proteine 0,89 g ; Total Lipide 0 g,m; Grasimi saturate 0 g ;Grasimi trans 0 g ;Fibre alimentare0,72 g ; Sodiu 8,7 g.
Informatii Complementare: Vitamina B6 0,44 mg, Tiamina (Vitamina B1) 0,78 mg, Magneziu 28 mg, Fier 1,5 mg, Cafeina 0,37 g.

             Ceaiul mate este o planta perena ( nu moare la sfarsitul anului). Creste
salbatic in padurile tropicale din Argentina, Chile, Peru si Brazilia,
iar in Paraguay este cultivat. Cel mai bun ceai mate creste salbatic in
umbra padurilor tropicale, este cules la momentul potrivit, uscat rapid
(pastrand in continuare culoarea verde deschis) si este macinat numai
inainte de ambalare.
            Mai demult popoarele indiene mestecau aceste frunze pentru a obtine
energie, punand in mancaruri consumau un pranz plin de energie. Mai
tarziu tocau frunzele si asa adaugau apa fierbinte sau rece. Foloseau
mai des apa fierbinte deoarece simteau mai repede efectul substantelor
active. Insa apa rece pastra mai multe componente.
          Proprietatile acestui ceai devin tot mai surprinzatoare si cu cat
expertii avanseaza mai mult in cercetari, se descopera beneficii noi de
yerba mate, cea mai revolutionara proprietate a lui fiind in prevenirea
cancerului.
           Studii realizate in Statele Unite indica ca yerba mate este bogat in
polifenoli, un antioxidant puternic care mareste sistemul de aparare a
organismului, protejeaza distrugerea celulelor.
Contine mateina (ca si cofeina), care este un produs chimic, care
actioneaza prin stimularea sistemului nervos, imbunatateste activitatile
mentale, creste energia si ajuta la o concentrare mai buna. Reduce
semnificativ anxietatea, si ne permite sa aveam rezistenta mai buna la
oboseala fizica si mentala, de asemenea se observa o imbunatatire majora
in starea de spirit a celor care beau mate, mai ales in cazurile de
depresie.
          De asemenea prevede organismului minerale esentiale, cum ar fi sodiu,
potasiu, magneziu si mangan, care impiedica acumularea de acid lactic in
muschi. Este de asemenea un energizant natural recomandat persoanelor
care au o multime de activitati fizice sau practica sporturi speciale.
In compozitia sa se gasesc de asemenea vitaminele B1, B2, C, A dar si
caroten, colina, riboflavonoide, acid pantotenic, inozitol si inca 15
tipuri de aminoacizi. Are si proprietati in scaderea colesterolului din
sange, in special asa numitul colesterol rau, si contine componente care
cresc longevitatea.


Administrare:
Metodele de preparare ale ceaiului mate difera de la o regiune la alta,
insa toate au in comun cana "calabaza" si paiul "Bombilla".
Ca sa prepari un ceai delicios se pun in cana frunzele de yerba mate, se
acopera cu mana si se agita putin pana cand din frunze se desprind cele
mai fine particule. Se toarna apa fierbinte (70 grade Celsius), se
introduce paiul fara sa amesteci si se mai adauga apa daca este nevoie.
Apoi se lasa la infuzat cateva minute si se serveste cu ajutorul paiului
"bombilla", evitandu-se astfel sorbirea prafului ramas din frunzele
zdrobite. Infuzia se poate repeta cu aceleasi frunze de inca 10 - 15
ori, deoarece frunzele nu-si pierd usor aroma si proprietatile.
Exista si alte modalitati de preparare a ceaiului Mate.
Poate fi preparat si ca oricare alt tip de ceai si strecurat inainte de a fi turnat in cana.
Alta modalitate ar fi ca Mate sa fie introdus intr-un filtru de cafea si preparat ca atare.
Poate fi baut si rece, cu gheata, in zilele fierbinti de vara. Daca
aveti un vas special pentru Mate, facut dintr-un dovleac (calabaza),
ceaiul se prepara dupa metoda traditionala.
           Cei care beau pentru prima data vor simti un gust neobisnuit dar care le
ramine in memorie. Este ca si cum organismul ar stii cit de benefica
este Mate pentru el si ar cere sa mai bea.
Important: Ceaiul Mate se prepara in apa de maxim 70 de grade.
 



59.80 lei 65.00
-8%

IN STOC