albeena laptisor de matca

Prospect CITONAT 150 cpr DACIA PLANT

Pret magazine: 123.04 lei
Pret remediu.ro:
106.99 lei
IN STOC
TVA: 9% inclus
Cantitate: 0765 68 17 17

Citonat - Antitumoral 150 cpr Dacia Plant

Afectiunile tumorale au în ultimele decenii o incidenta tot mai ridicata.

Aceasta se datoreaza însumarii mai multor factori caracteristici modului de viata modern: cresterea nivelului de poluare si de radiatie, alimentatia chimizata, consumul excesiv de stimulente (alcool, tutun, droguri, cafeina), stresul psihic cronic dar si stresul oxidativ (radicalii liberi în exces pot provoca mutatii ale ADN-ului celular, distrugerea celulei si aparitia a numeroase forme de cancer), sedentarismul, etc.

Cauzele aparitiei cancerului sunt înca incomplet elucidate, cercetarile stiintifice moderne au adus în discutie teoria psiho-somatica care are la baza axa neuro-psiho-endocrino-imunologica. Aceasta se refera la un determinism care poate fi predominat de aspecte hormonale (cancerele uterine, de prostata, etc.), dereglari imunologice si infectii microbiene cronice. Exista si o teorie (teoria imunogenetica) care considera cancerul ca fiind rezultatul unor mutatii aparute în organismul cu o deficienta imunitara. O alta cauza, care nu poate fi neglijata este cea ereditara.

Celule canceroase sunt celule anormale - cu alterari metabolice – care le confera o capacitate de inmultire mare, asemanatoare cu cea a celulelor embrionare. Aceste celule atipice se inmultesc haotic si, în timp, conduc la distrugerea organismului.
Ele se extind invadând mai intâi organul de la care au pornit, apoi tesuturile si organele învecinate si, în final, migreaza pe cale sanguina si limfatica – formând metastaze sau chiar tumori la distanta.

Produsul Citonat contine câteva dintre cele mai remarcabile plante medicinale din flora româneasca si internationala, ale caror proprietati antimutagene, antitumorale, radioprotectoare si regenerante sunt verificate stiintific.

CORDYCEPS (Cordyceps sinensis) Cordyceps sinensis este o ciuperca din clasa Ascomycetes care creste în China, Nepal si Tibet. Din compozitia sa fac parte: cordycepin, ergosterol, acizi alkenoici, nucleoside, steroli si polizaharide, substante bioactive cu actiune puternic antitumorala si imunostimulenta, care induc apoptoza celulelor tumorale, inhibând astfel cresterea tumorilor. De asemenea, ciuperca este un imunostimulent puternic: creste numarul de celule NK (natural killer), stimuleaza secretia de interferon-γ, a factorului de necroza tumorala TNF-α si a interleukinei-1.

Cordyceps mai prezinta si actiune antiaritmica, hipotensiva, antioxidanta si antimalarica.

GANODERMA (Ganoderma lucidum) Ganoderma este o ciuperca din clasa Basidiomycetes, fiind utilizata în medicina traditionala chineza de peste 4000 de ani pentru tratarea deficitelor imunitare, cancerului, afectiunilor hepatice, circulatorii precum si pentru marirea longevitatii. Din compozitia sa fac parte: lanostanoizi triterpenici (acizii ganoderici γ-θ din spori, acizii ganoderici A-Z, acizii lucidenici A-N, alcoolii ganoderici si lucialdehidele A-C din miceliu), germaniu organic si polizaharide, substante bioactive cu actiune antitumorala, antiandrogenica si imunomodulatoare, care inhiba cresterea tumorilor si a metastazelor (prin inducerea apoptozei celulelor tumorale si inhibarea angiogenezei), stimuleaza secretia de interferon, a interleukinei-1 si interleukinei-2, produce blocarea receptorilor androgenici si inhiba 5-α-reductaza, enzima care catalizeaza transformarea testosteronului în dihidrotestosteron, implicat în patogenia tumorilor de prostata. Ganoderma mai prezinta si actiune hepatoprotectoare, antioxidanta, antivirala, antibacteriana, antialergica, hipoglicemianta, hipolipemianta, antiinflamatoare si analgezica.

AGARICUS (Agaricus blazei) Agaricus blazei face parte din clasa Basidiomycetes, fiind o ciuperca originara din Brazilia. Prima descriere istorica referitoare la utilizarile terapeutice ale ciupercilor din genul Agaricus apare în tratatele medicale bizantine, datând din secolele IV-XVd. Ch., în care se mentioneaza folosirea acestora pentru tratarea ulcerelor maligne ale laringelui. Aceasta planta a fost cultivata pe scara larga în Japonia, cercetatorii japonezi descoperind proprietatile puternic imunostimulente si antitumorale ale acesteia. În compozitia chimica a plantei au fost identificate: polizaharide (α-1,4-D-glucan, α-1,6-D-glucan, β-1,3-D-glucan), steroizi (ergosterol, blazeina), glucomanan, proteoglucani, riboglucani si aminoacizi, substante bioactive care stimuleaza secretia de interferon, a factorului de necroza tumorala (TNF-α), interleukinei-8, limfocitelor B, celulelor NK (natural killer), celulelor T supresoare si macrofagelor; de asemenea, prezinta actiune antitumorala (produc apoptoza celulelor tumorale si inhiba angiogeneza), antimutagena si antioxidanta. Agaricus mai prezinta actiune antivirala, hipocolesterolemianta, hipolipemianta, hipoglicemianta si hipotensiva.

ASHWAGANDHA (Withania somnifera) Numita si ''ginseng indian'', ashwagandha este un arbust peren care creste în India, Orientul Mijlociu si Africa. În medicina ayurvedica, se foloseste de peste 3000 de ani datorita proprietatilor diuretice, afrodisiace si reîntineritoare. Principalele componente responsabile de actiunea farmacologica a plantei sunt withanolidele (în special withaferina A), substante bioactive cu actiune antitumorala care produc apoptoza celulelor tumorale si inhibarea factorului nuclear kappa al celulelor B (factor de transcriere asociat cu oncogeneza). În urma cercetarilor efectuate s-a demonstrat ca, ashwagandha inhiba angiogeneza, reduce efectele adverse ale citostaticelor clasice (mielosupresia si leucopenia) prin cresterea hematopoezei, având totodata si actiune radioprotectoare. Planta mai prezinta urmatoarele efecte: antiinflamatoare, antioxidante, analgezice, antidepresive, anxiolitice, sedative, hipoglicemiante, hipocolesterolemiante, diuretice, afrodisiace, îmbunatateste memoria si capacitatea de concentrare, creste rezistenta organismului.

ASTRAGALUS (Astragalus membranaceus) Astragalus este o planta utilizata în medicina traditionala chineza de sute de ani pentru regenerarea organismului si stimularea sistemului imunitar. În compozitia plantei au fost identificate: saponine triterpenice (astragalozidele I-VIII si astramembraninele I - II), polizaharide (astraglucanii A, B si C, astragalanii I, II si III), bassorin si tragacanthin, substante bioactive care produc cresterea imunitatii prin stimularea secretiei de interferon, a macrofagelor, interleukinei-6, factorului de necroza tumorala si cresterea numarului de celule natural killer (NK). Astragalus reduce mutageneza, inhiba cresterea tumorilor si diminueaza efectele secundare ale chimioterapiei si cobaltoterapiei. Planta mai prezinta actiune antioxidanta, hipoglicemianta, hipotensiva, vasodilatatoare, cardiotonica, anticoagulanta, diuretica, hepatoprotectoare, si antialergica.

OLDENLANDIA (Oldenlandia diffusa) Oldenlandia este o planta originara din China, unde se utilizeaza pentru tratarea cancerului, hepatitelor si a muscaturilor de sarpe. Actiunea farmacologica a plantei este atribuita urmatoarelor componente: asperulosida, 3-metilantrachinone, p-cumarilscandosid metil ester, flavonozide (glucozide ale quercetinei si kaempferolului) si acizi triterpenici (ursolic si oleanolic), substante bioactive cu actiune puternic antiproliferativa, antimutagena si imunomodulatoare. Planta produce apoptoza celulelor tumorale si remisia tumorilor, fiind recomandata în tumori cu diferite localizari (în special ale tractului digestiv, plamâni, limfosarcom, carcinom laringian si hepatic). De asemenea, oldenlandia prezinta si actiune diuretica si stimulatoare a circulatiei sangvine.

ROSTOPASCA (Chelidonium majus) Utilizata înca din antichitate, rostopasca este o planta puternic activa datorita compozitiei sale bogate în chelidonina, homochelidonina si sangvinarina, alcaloizi cu actiune citostatica de tip colchicinic, care îi confera o mare eficienta terapeutica. Complexul de alcaloizi prezinta si efecte coleretice-colagoge, hepatoprotectoare, antispastice si analgezice care permit largirea spectrului de actiune si administrarea plantei în afectiuni hepatobiliare precum si în tumori cu diverse localizari. GOJI (Lycium barbarum) Goji reprezinta fructele plantei Lycium barbarum, originara din Asia, unde se foloseste de peste 2000 de ani în terapia diferitelor boli. Planta prezinta actiune antitumorala prin stoparea diviziunii celulare în faza S a ciclului celular si prin inducerea apoptozei celulelor tumorale, în urma studiilor efectuate asupra extractului de Lycium barbarum observându-se regresia tumorilor. Principalele substante bioactive responsabile de aparitia efectului terapeutic sunt scopoletina, care inhiba proliferarea celulara si polizaharidele, componente cu actiune antitumorala si imunomodulatoare. Planta mai prezinta si efecte vitaminizant C, antioxidante, hipoglicemiante, antiinflamatoare, hipotensive, antimicrobiene si hepatoprotectoare.

LEMNUL-DOMNULUI (Artemisia abrotanum) Lemnul-Domnului este un semiarbust de origine mediteraneana, cu miros puternic aromat si placut, utilizat înca de pe vremea romanilor. Planta contine uleiuri volatile (alcatuite din eucaliptol), cumarine (izofraxidinozida si umbeliferona), flavone, alcaloizi (abrotina) si substante amare, principii active cu actiune tonic amara, antiseptica, analgezica, coleretica, diuretica si depurativa. Actiuni: antitumoral, antimutagen, induce apoptoza celulelor tumorale, inhiba angiogeneza, inhiba factorul nuclear kappa al celulelor B (factor de transcriere asociat cu oncogeneza), inhiba cresterea tumorilor, imunostimulent, stimuleaza secretia de interferon, a factorului de necroza tumorala (TNF-α), interleukinelor 1,2,8, limfocitelor B, celulelor NK (natural killer), celulelor T supresoare si macrofagelor, radioprotector, diminueaza efectele secundare ale chimioterapicelor si cobaltoterapiei, antioxidant.

ALTE ACÅ¢IUNI:

antiviral, hepatoprotector, coleretic-colagog, antispastic, analgezic, diuretic, depurativ, antiseptic, antiinflamator, antiaritmic, hipotensiv, antialergic, hipoglicemiant, hipocolesterolemiant, hipolipemiant, vasodilatator, cardiotonic, anticoagulant, antidepresiv, anxiolitic, sedativ, creste rezistenta organismului, îmbunatateste memoria si capacitatea de concentrare, stimulator al circulatiei sangvine, vitaminizat C.

Indicatii:

Se utilizeaza ca adjuvant în: tumori cu diverse localizari, chimioterapie si radioterapie, infectii virale (în special hepatite cronice virale), iradieri, deficiente imunitare.

ALTE INDICAÅ¢II:

infectii recidivante (respiratorii, urinare, etc.), ateroscleroza si complicatii, îmbatrânire precoce, geriatrie, pentru contracararea efectelor substantelor chimice din coloranti si conservanti alimentari precum si din alte surse externe, reumatism cronic degenerativ, insuficienta circulatorie cerebrala si periferica, hipercoagulabilitate sanguina (flebite si tromboflebite), insuficienta venoasa cronica (varice si hemoroizi), tulburari psihoemotionale, depresii, anxietate, atacuri de panica, insomnie, tulburari de memorie, astenie fizica si psihomentala, stress prelungit, oboseala, convalescenta

Administrare:

Adulti peste 18 ani:
afectiuni tumorale, chimioterapie si radioterapie: câte 2 comprimate de 5 ori pe zi, pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înaintea mesei. alte afectiuni: câte 2 comprimate de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înaintea mesei

Copii 14-18 ani:
câte 1 comprimat de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înaintea mesei.

Copii sub 14 ani:
dupa sfatul medicului.

Contraindicatii:

boli autoimune, sarcina, alaptare, alergie la oricare din componentele produsului.
 



101.64 lei 106.99
-5%

IN STOC