albeena laptisor de matca

Prospect CONDIMENT TARHON 25gr SOLARIS

Indicatii:

-Tarhonul - Artemisia dracunculus, este o planta adusa in trecut la noi in tara din nordul indepartat al Asiei, de catre popoarele slave.

-Frunzele sale, datorita continutului de 1% uleiuri eterice, sunt foarte aromate iar gustul lor este usor amarui, amintind de anason.

-Ele se folosesc atat in bucatarie pentru condimentarea ciorbelor si fripturilor dar si in farmacia naturista, unde sunt utilizate indeosebi in tratarea unor afectiuni ale rinichilor, ficatului si stomacului.

-Stiati ca? Tarhonul poate inlocui sarea din mancaruri. El se poate presara peste omlete, fripturi sau salate, imbogatind gustul.

-Se conserva bine in otet:
-frunzele de tarhon se pot pastra uscate si maruntite, sau in otet. Tarhonul in otet are insa o aroma mult mai puternica decat cel uscat iar otetul scurs se poate folosi pentru salate.

  Tratament naturist:
-Cateva frunze proaspete de tarhon mestecate dimineata, pe stomacul gol, va protejeaza dintii impotriva cariilor, va intaresc gingiile.
-Inghitite apoi, frunzele sunt un leac impotriva anorexiei si va stimuleaza pofta de mancare.

-Tarhonul: un condiment care inlocuieste sarea !!!

-Nu ai voie sa mananci foarte sarat?

-Nu te mai chinui cu retete lipsite de gust, ai o solutie sanatoasa la indemana: inlocuieste sarea cu tarhonul!

-Tarhonul - Artemisia dracunculus, este o planta aromatica originara din Asia. Are un gust puternic, asemanator cu anasonul, usor amarui.

-Tarhonul se foloseste la celebra ciorba ardeleneasca de porc, poate insoti carnea de porc, oaie sau vaca in fripturile cu sos sau chiar sepoate adauga verde la unele salate.

-Exista si retete de peste la care se foloseste tarhonul verde, desi ingemanarea celor doua gusturi nu este pe placul tuturor.

-Ceea ce este cu adevarat interesant la acest condiment, este darul sau de a amplifica gustul mancarurilor, asemeni sarii.

-Se poate presara peste fripturi, salate, preparate din oua, carora le imbogateste gustul fara a mai fi nevoie de sare.

-Aceasta proprietate se datoreaza nu atat uleiurilor eterice, care se regasesc in procent de 1% in frunzele de tarhon, ci sarurilor minerale de sodiu si potasiu aflate in cantitate mare in planta.

-Frunzele de tarhon se folosesc verzi, ca atare, sau uscate si maruntite. O metoda traditionala de a pastra tarhonul peste iarna este conservarea in otet.

-Planta este folosita in tratarea unor afectiuni ale gingiilor, rinichilor, ficatului si stomacului. Frunzele verzi de tarhon, mestecate dimineata, pe stomacul gol, iti va proteja dintii impotriva cariilor si iti intareste gingiile.
-Funzele de tarhon sunt un leac si impotriva anorexiei, stimuland pofta de mancare.

-Tarhonul stimuleaza digestia, creste pofta de mancare si indeparteaza durerile de stomac, afirma specialistii.

-In plus, ceaiurile ajuta la absorbtia gazelor si, alaturi de cuisoara si maghiran, pot ameliora durerile de masele pana ajungeti la medic. Efectele benefice ale acestui ceai nu se opresc aici.

-Tarhonul va ajuta sa va relaxati si lupta impotriva oboselii, mai spun specialistii in fitoterapie. Este util la producerea bilei de catre ficat, ceea ce ajuta digestia si mareste viteza cu care se elimina toxinele din corp.



12.00 lei
IN STOC


10.17 lei
IN STOC


11.85 lei
IN STOC


31.43 lei 33.80
-7%

IN STOC