albeena laptisor de matca

Prospect Diabetiker Vitamine

Indicatii : Produs pentru suplimentarea bilantului nutritiv, destinat adultilor si copiilor, care urmeaza un plan dietetic special, recomandat persoanelor cu diabet zaharat.

Compozitie
1 tableta comtine: 90 mg vitamina C; 18 mg vitamina E; 7,5 mg niacina; 3 mg acid pantotenic; 2,1 mg provitamina A 1,6 mg vitamina B6; 1,5 mg vitamina B2;1,1 mg vitamina B1 0,3 mg acid folic; 0,03 mg biotina; 0,0015 mg vitamina B 12 38,4 mg citrat de zinc (echivalentul a 12 mg zinc ) 1,025 mg clorura de crom ( III ) (echivalentul a 200 µg crom)
Mod de administrare
Se recomanda administrarea zilnica a unei tablete de Diabetiker-Vitamine prin inghitirea ei nemestecata. Este preferabila administrarea dupa masa. Coloratia pigmentata a tabletelor este data de catre vitaminele din compozitia ei si poate varia. Acest aspect este tipic calitatii produsului.
Informatii pentru pacienti
O alimentatie rationala si naturala permite realizarea unui aport corespunzator de vitamine esentiale, dar modul de viata contemporan si obiceiurile alimentare conduc in mod frecvent la carente vitaminice. In ce situatii este deosebit de dificil de a asigura un aport normal de vitamine ? In situatia in care se urmareste normalizarea greutatii corporale prin intermediul unei diete severe se realizeaza o reducere a numarului de calorii. Acest fapt determina in mod frecvent si o scadere a cantitatii de vitamine preluate de organism. In situatia in care eliminarea urinara a vitaminelor si a substantelor minerale este crescuta, cum ar fi in cazul persoanelor cu diabet zaharat. In situatiile prezentate este foarte importanta asigurarea unui aport corespunzator de vitamine . In continuare dorim sa va explicam care vitamine sunt deosebit de importante si de ce este recomandat produsul Diabetiker-Vitamine persoanelor cu diabet zaharat, care urmeaza un plan dietetic specific acestei boli.
Ce rol are metabolismul glucidic?
Energia rezultata din utilizarea glucidelor este necesara functionarii intregului organism, dar mai ales sistemului nervos, datorita faptului ca formarea si conducerea influxului nervos sunt dependente de un aport energetic corespunzator.Pentru o utilizare optima a glucidelor in organism este nevoie de interventia unui hormon numit insulina.Persoanele cu diabet zaharat sintetizeaza insulina in cantitati insuficiente sau nu reactioneaza la actiunea acesteia, fapt ce determina o afectare a procesului de degradare al glucidelor si a formarii de energie. Acest proces are efecte negative asupra sistemului nervos si circulator . Din acest motiv, in cazul persoanelor cu diabet zaharat, se impune asigurarea unui aport zilnic corespunzator de vitamine implicate in metabolismul glucidic si in procesul de transformare al glucidelor in energie. Acest fapt reprezinta o conditie indispensabila mentinerii starii de sanatate a vaselor si a nervilor.
Ce rol au diferite vitamine ?
Functionarea metabolismului glucidic este dependenta de activitatea diferitelor vitamine si substante minerale. Vitamina B1 este necesara procesului de transformare al glucidelor in energie. In cazul acumularii glucozei, aceasta va fi transformata in asa numitul sorbitol, care afecteaza furnizarea de energie catre nervi. Un aport corespunzator de vitamina B1 dar si de vitamina B6 va determina stimularea procesului de transformare a glucidelor in energie, acest fapt contribuind la mentinerea starii de sanatate a nervilor si a vaselor sanguine. Vitamina B12 stimuleaza procesul de regenerare al unui nerv , care a fost lezat iar vitaminele B2, biotina, niacina, riboflavina si pantotenatul funtioneaza ca enzime in cadrul metabolismului glucidic exercitand astfel, efecte benefice asupra nervilor si a vaselor sanguine. Vitaminele C, E si provitamina A sunt denumite "antioxidanti". Acestia protejeaza organismul nostru de actiunea asa numitilor radicali liberi,care sunt compusi agresivi rezultati in urma influentelor nocive permanente ale mediului inconjurator. Un aport corespunzator de vitamine cu rol antioxidant trebuie asigurat mai ales persoanelor cu diabet zaharat. In afara de aceste substante, persoanele cu diabet zaharat au nevoie de oligoelementele importante, cum este zincul , deoarece ei elimina cantitati crescute din acest mineral si datorita faptului ca zincul are un rol important in sinteza, depozitarea si eliberarea insulinei. Se recomanda persoanelor cu diabet zaharat asigurarea unui aport corespunzator de crom, deoarece acest oligoelement are un rol esential in cadrul metabolismului glucidic. Acordati atentie aportului deficitar! O alimentatie rationala si naturala este in masura sa asigure organismului un aport corespunzator de vitamine esentiale, dar din cauza modului de viata si alimentatie moderne se pot produce in mod frecvent deficite ale acestor substante. Prin intermediul produsului Diabetiker-Vitamine se asigura suplimentarea cu substante, care au un rol important in metabolismul glucidic, acestea fiind reprezentate de catre vitaminele B1, B2, B6, B12, acidul folic, niacina, acid pantotenic, biotina, vitaminele C, E, provitamina A, precum si de oligoelementele crom si zinc . Administrarea zilnica a 1 tableta de Diabetiker-Vitamine permite o completare a aportului vitaminic, mai ales in conditiile unui necesar crescut, acest fapt avand efecte benefice asupra metabolismului si a intregului organism.
Recomandare importanta!
Suplimentarea cu zinc , crom si vitamine la persoanele cu diabet, in conditiile frecvente ale unui necesar crescut nu poate substituii planul terapeutic dorit, ci il poate numai completa. In acest caz sunt valabile principiile dietei persoanelor cu diabet zaharat, asociate cu un mod de viata rational, activitate fizica, controlul greutatii corporale si cu administrarea de medicamente.Aceasta schema terapeutica este supusa controlului medicului.


Producator:
Worwag Pharma



30.46 lei 33.11
-8%

LA COMANDA