albeena laptisor de matca

Prospect GEMODERIVAT MUGURI TEI 50 ml DACIA PLANT

Gemoderivatele sunt extracte glicerohidroalcoolice obtinute din tesuturi meristematice (muguri, mladite, etc.). Mugurii si mladitele plantelor reprezinta tesuturi embrionare vegetale care condenseaza proprietatile farmacodinamice ale florilor având efecte mai ample decât acestea.

Actiuni
- sedativa
- anxiolitica,
- antispastica,
- usor vasodilatatoare,
- slab hipnotica.

Indicatii
se utilizeaza ca adjuvant în:
- anxietate,
- iritabilitate, tensiune psihica,
- hiperemotivitate, nevroze,
- insomnii,
- afectiuni cardiovasculare pe fond nervos,
- colici spastice,
- spasmofilie,
- distonii neurovegetative,
- tuse recurenta.

Contraindicatii
Alergie la oricare dintre componentele produsului, tratamente medicamentoase (neurologice, psihiatrice, etc) care nu permit consumul de alcool.

Precautii
În sarcina si alaptare se administreaza numai cu recomandarea medicului.
Datorita continutului de alcool, se recomanda prudenta la administrarea în: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica.

Observatii
În iritabilitate, tensiune psihica, hiperemotivitate, nevroze, anxietate si distonii neurovegetative se recomanda asocierea produsului cu MUGURI DE SALCIE gemoderivat si/sau EMOCALM, PASSIFLORA comprimate (pentru potentarea efectului).
În afectiunile cardiovasculare care apar pe fond nervos se recomanda asocierea produsului cu MLADIÅ¢E DE PADUCEL gemoderivat (pentru potentarea efectului).

Administrare:

Adulti si tineri peste 15 ani: câte 1ml de solutie adaugat la 100ml de apa sau ceai (jumatate de pahar), de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.
Copii între 7 si 14 ani: câte 0,3-0,6ml de solutie adaugati la 100ml de apa sau ceai (jumatate de pahar), de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, în functie de vârsta si greutate.
Copii sub 7 ani: numai cu recomandarea medicului.