albeena laptisor de matca

Prospect LACTAZA 60 cps ORGANIKA

Pentru Intoleranta la Lactoza (Lactate)

Fabricat in Canada


Intoleranta la lactoza nu inseamna ca sunteti alergic la lapte ci ca va simtiti rau dupa ce beti lapte sau mancati branza, inghetata sau orice altceva ce contine lactoza.

Multe persoane sufera de intoleranta la lactoza, in majoritatea cazurilor ne-diagnosticata si in consecinta ne-tratata. De asemenea, multi sugari sufera de intoleranta la lactoza caracterizata prin crampe, diaree, voma.

Persoanele care au intoleranta la lactoza au dificultati la digerarea lactozei, un tip de zahar din lapte si alte produse lactate.

Lactoza este un glucid mare format din doua glucide mai mici, glucoza si galactoza. Pentru ca lactoza sa fie absorbita din intestine in corp, mai intai trebuie sa fie descompusa in glucoza si galactoza. Glucoza si galactoza sunt apoi absorbite de catre celulele care captusesc intestinul subtire. Enzima care descompune lactoza in glucoza si galactoza este numita lactaza, si este localizata pe suprafata celulelor care captusesc intestinul subtire. Intoleranta la lactoza este cauzata de reducerea sau absenta activitatii lactazei, ceea ce impiedica descompunerea lactozei.

Produsele alimentare care pot contine lactoza includ:

    Lapte si produse lactate inclusiv inghetata
    Painea si alte produse de patiserie
    Cereale procesate pentru micul dejun
    Cartofi instant, supe si bauturi
    Margarina
    Carne preparata
    Sosuri de salata
    Bomboane si alte gustari
    Amestecuri pentru cozonac, biscuiti si prajituri

Semnele si simptomele de intoleranta la lactoza incep de obicei la 30 minute pana la doua ore dupa consumul alimentelor ce contin lactoza. Semnele si simptomele obisnuite sunt:

    Greata
    Crampe abdominale
    Balonare
    Gaze
    Diaree

Simptomele sunt de obicei usoare dar pot fi uneori severe. Severitatea simptomelor nu pare a fi corelata cu gradul de malabsorbtie a lactozei ci de raspunsul organismului de la caz la caz.

COMPOZITIE:

Enzima Lactaza ………....9.000 FCCLU (Food Chemical Codex Lactase Units)

ADMINISTRARE:

Se administraza dupa nevoie 1 capsula exact inainte de o masa care contine lactoza (unul din produsele listate mai sus)
Numai in cazuri de intoleranta severa la lactoza se vor administra 2 capsule.
Pentru copii si sugari se poate desface capsula si se presara in mancare 1/8 – 1/4 dintr-o capsula in functie de varsta.
Efectul exista numai pentru masa la care se administreaza. Nu are efecte secundare sau contraindicatii.



57.41 lei 62.40
-8%

LA COMANDA