albeena laptisor de matca

Prospect LIVOSTIN spray nazal

Indicatii: Simptomele rinitei alergice.

Prezentare farmaceutica: Livostin spray nazal contine levocabastina, un antagonist histaminic H1 de inalta selectivitate, pentru uz local. Livostin spray nazal este disponibil sub forma de microsuspensie (ph 6 - 8).

Fiecare ml contine 0, 5 mg levocabastina hidroclorid ca echivalent a 0, 5 ml levocabastina si 0, 15 mg clorura de benzalconiu ca agent conservant. Ceilalti ingredienti sunt: propilen glicol, polisorbit, fosfat disodic, fosfat monosodic, edetat disodic, hipromeloza si apa (formulare F 28). Numai pentru uz extern.

Farmacodinamica: Livostin spray nazal contine levocabastina, un antagonist histaminic H1 foarte potent , cu actiune rapida, de inalta selectivitate, avind o durata prelungita de actiune. Dupa aplicarea intranazala, inlatura aproape imediat si pentru mai multe ore simptomele specifice rinitei alergice ( stranut , prurit nazal, rinoree).
Farmacocinetica: Dupa aplicarea intranazala, sunt absorbite aproximativ 30-40 mcg de levocabastina la o pulverizare, care sunt excretate predominant in urina , sub forma nemodificata (aprox. 70% din doza absorbita). Timpul de injumatatire plasmatic al levocabastinei este de aproximativ 35 - 40 de ore.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la unul din componentii produsului.
Avertismente si precautii: Avand in vedere ca levocabastina este eliminata pe cale renala, Livostin spray nazal trebuie administrat cu precautie persoanelor cu deficienta renala.

Interactiuni: In studiile clinice efectuate, nu s-au raportat interactiuni cu alcoolul sau cu alte medicamente. In alte studii special concepute, Livostin spray nazal administrat in doze normale nu a potentat efectele alcoolului sau diazepamului.

Sarcina si alaptare : La soareci, sobolani si iepuri, nu s-au observat efecte embriotoxice sau teratogenice la administrarea unor doze sistemice de pana la 1.250 de ori mai mari decit doza clinica locala recomandata. La rozatoare, la doze mai mari de 2.500 ori decat doza recomandata, au fost observate efecte teratogenice si/sau resorbtie embrionala crescuta. Nu exista date suficiente asupra folosirii Livostin spray nazal la femei insarcinate. De aceea, Livostin spray nazal nu trebuie administrat in timpul sarcinii, cu exceptia cazului in care beneficiile justifica riscul potential asupra fatului. Pe baza determinarii concentratiei de levocabastina in saliva si laptele matern la femeile care alapteaza, s-a calculat ca doza zilnica de levocabastina la sugar nu ar depasi 3,5 mcg dupa administrarea intranazala de levocabastina la mama. Ca urmare, Livostin spray nazal poate fi administrat in siguranta mamelor care alapteaza.

Efecte asupra abilitatii de a conduce sau de a lucra cu masini: Livostin spray nazal nu cauzeaza sedare relevanta din punct de vedere clinic, si nici nu diminueaza performantele psihomotorii comparativ cu placebo. Prin urmare, Livostin nu interfereaza cu abilitatea de a conduce sau de a opera cu masini. In cazul in care apare o stare de somnolenta, este indicata precautia in administrarea levocabastinei la acesti pacienti.
Dozaj si mod de administrare: Deoarece Livostin spray nazal este disponibil sub forma de microsuspensie, flaconul trebuie agitat inaintea fiecarei aplicari. Adulti si copii : doza uzuala este de 2 pulverizari de Livostin spray nazal in fiecare nara, de 2 ori pe zi. Doza poate fi marita la 2 pulverizari de 3 - 4 ori pe zi. Tratamentul trebuie continuat cat timp este necesar pentru disparitia simptomelor. Este indicata igiena nazala inaintea administrarii si inhalarea sprayului nazal Livostin in momentul pulverizarii.

Reactii adverse: Au fost raportate, ocazional, cazuri de iritatie nazala locala slaba si tranzitorie, imediat dupa aplicarea sprayului nazal Livostin. In larga experienta clinica, rareori au fost raportate reactii alergice.
Supradozare: Simptome: Nu s-au raportat cazuri de supradozare cu levocabastina. Nu poate fi exclusa o anume stare de sedare dupa ingerarea accidentala a continutului unui flacon.

Tratament: In cazul ingerarii accidentale, pacientul trebuie sfatuit sa consume multe lichide pentru a accelera eliminarea pe cale renala a levocabastinei.

Forma de prezentare: Livostin spray nazal este disponibil in flacoane de plastic continind 10 ml de microsuspensie alba.

Conditii de pastrare: A se pastra la temperaturi intre 15 si 30 grade Celsius.

Producator: Janssen Pharmaceutica
OFERTE PROMOTIONALE VALABILE ASTAZI

-9%
42 ,30 LEI
46,48

-8%
34 ,28 LEI
37,26

-8%
61 ,03 LEI
66,34

-9%
28 ,78 LEI
31,63

-9%
29 ,32 LEI
32,22

-7%
36 ,51 LEI
39,26

-7%
37 ,77 LEI
40,61

-8%
27 ,77 LEI
30,19
» Mai sunt inca 4354 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!