albeena laptisor de matca

Prospect LOMADAY, comprimate filmate Prima pagina

Indicatii: 1. Tract respirator inferior. Exacerbarile bacteriene acute ale bronsitelor cronice cauzate de Haemophilus influenzae sau Moraxella catarrhalis. Nota: lomefloxacin nu este indicat in tratamentul exacerbarilor acute ale bronsitelor cronice acute atunci cand sunt determinate de Streptococcus pneumoniae;

2. Tract urinar : a) Infectii necomplicate ale tractului urinar . Cistite determinate de Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis sau Staphylococcus saprophyticus. b) Infectii complicate ale tractului urinar determinate de Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Citrobacter diversus sau Enterobacter cloacae. Nota: eficacitatea lomefloxacin in tratamentul pacientilor cu infectii bacteriene cu Pseudomonas nu a fost stabilita.

Compozitie: Fiecare comprimat filmat contine 400 mg de lomefloxacin (ca lomefloxacin HCl).

Actiune terapeutica : Lomaday (lomefloxacin HCl) este un agent anti -microbian sintetic cu spectru larg de actiune, pentru administrare orala.

Farmacocinetica: S-a constatat ca la pacientii sanatosi, dupa o singura doza orala de lomefloxacin administrata pe stomacul gol, a fost absorbit 95%-98% din acesta. Absorbtia a fost rapida dupa o singura doza de 200 mg si 400 mg (Tmax: 0,8 - 1,4 ore).

Comcentratia medie plasmatica creste proportional cu doza intre 100 mg si 400 mg dupa cum se observa:

Doza (mg)Concentratie medie plasmatica(mcg/ml)Aria de sub curba (mcg h/ml)
1000,85,6
3001,40,9
4003,226,1
Timpul de injumatatire la subiectii sanatosi este de aprox. 8 ore.

Farmacodinamica: Este un agent bactericid cu activitate in vitro asupra unui spectru larg de germeni Gram negativi si Gram pozitivi. Actiunea bactericida a lomefloxacin- ului rezulta din interactiunea cu activitatea enzimei bacteriene ADN -giraza, care este necesara pentru transcriptia si replicarea ADN - ului bacterian. Lomefloxacin cuprinde in spectrul sau de actiune majoritatea tulpinilor urmatoarelor microorganisme: Gram-pozitivi aerobi: Staphylococcus saprophyticus, Staphylococcus aureus (inclusiv cei rezistenti la methicilin), Staphylococcus epidermitis (inclusiv cei rezistenti la methicilin). gramnegativi aerobi: Citrobacter diversus, Enterobacter cloacae, Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Klebsiella pneumoniae, Moraxella catarrhalis, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa (tract urinar doar), Aeromonas hidrophila, Citrobacter freundii, Enterobacter aerogenes, Haemophilus parainfluenzae, Klebsiella oxyatoca, Klebsiella ozaenae, Morganella morganii, Proteus vulgaris, Providencia rettgeri, Serratia liquefaciens, Serratia marcescens. Alte microorganisme: Legionella pneumophila. Producerea de beta-lactamaza nu are efect in vitro asupra activitatii lomefloxacinei. Grupele A, B, D si G de streptococi, Streptococcus pneumoniae, Pseudomonas cepacia, Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma hominis si bacteriile anaerobe sunt rezistente la lomefloxacin.

Contraindicatii: Este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la lomefloxacin sau alt medicament inrudit chimic cu acesta. Lomefloxacin este contraindicat in sarcina, la femeile care alapteaza, la copiii si adolescentii mai mici de 18 ani.

Precautii: Reactii la fotosensibilitate de la moderat la severe au fost observate la pacientii expusi excesiv la lumina solara sau la cea ultravioleta, care in acea perioada au luat lomefloxacin sau alte chinolone. In perioada de tratament cu lomefloxacin se vor evita expunerile excesive la soare sau la lumina ultravioleta. Tratamentul cu lomefloxacin va fi intrerupt daca survine reactia de fotosensibilizare.

Interactiuni cu alte medicamente: Lomefloxacin interactioneaza cu antiacidele care contin aluminiu sau magneziu , care-i scad absorbtia prin formarea de chelati si astfel ii reduc biodisponibilitatea. Administrarea concomitenta cu acestia se va face cu prudenta. S-a demonstrat ca Cimetidina interactioneaza cu alte chinolone, influentand eliminarea acestora. Aceasta interactiune duce la o crestere semnificativa a timpului de injumatatire. Interactiunea lomefloxacinului cu cimetidina nu a fost studiata. Administrarea concomitenta de AINS si probenecid se va face cu prudenta. Nu s-au raportat interactiuni semnificative ale teofilinei si cofeinei cu lomefloxacin.

Reactii adverse: In experientele clinice, cele mai multe efecte adverse raportate au fost de o severitate redusa pana la moderata, spontan tranzitorii. Reactiile cu incidenta mai mare s-au manifestat prin aparitia unor efecte ca greata, cefalee, ameteala, fotosensibilitate, diaree .
Informatii pentru pacienti: Pacientii trebuie informati: sa bea mult lichid; lomefloxacin poate fi luat si inainte si dupa mese; administrarea de minerale sau vitamine cu minerale sau fier nu trebuie facuta in intervalul de 2 ore inainte sau dupa administrarea lomefloxacin; administrarea de sucralfat si antiacide continand magneziu sau aluminiu nu trebuie facuta cu 4 ore inainte sau 2 ore dupa administrarea lomefloxacinei; lomefloxacina poate determina ameteala sau cefalee la expunerea la lumina si de aceea pacientii trebuie sa cunoasca reactia lor la administrarea lomefloxacinei inainte de a conduce sau de a executa operatii care necesita coordonare si concentrare mentala; lomefloxacin poate provoca reactii de hipersensibilitate care pot sa apara chiar dupa prima administrare - administrarea se va intrerupe dupa primele semnele de rash cutanat sau alte semne de alergie; se va evita expunerea excesiva la lumina solara si ultravioleta in cursul tratamentului, iar acesta va fi intrerupt daca apare fotosensibilizare.

Doze si mod de administrare: Un comprimat de 400 mg, o data pe zi.

Tratamentul pacientilor cu functii renale normale:

AparatInfectieFrecventaDurataDoza zilnica
Tract respirator inferiorExacerbari acute bacteriene ale bronsitelor croniceo data / zi10 zile400 mg
Tract urinarInfectii necomplicate ale tractului urinaro data / zi10 zile400 mg
Infectii complicate ale tractului urinaro data / zi14 zile400 mg

Conditii de pastrare: Se va face la loc uscat, racoros si protejat de lumina.

Forma de prezentare: Cutie cu blister a 5 comprimate filmate.


Producator: Dr. Reddy`s Laboratories
OFERTE PROMOTIONALE VALABILE ASTAZI

-8%
30 ,95 LEI
33,64

-7%
35 ,94 LEI
38,65

-8%
27 ,65 LEI
30,05

-9%
45 ,06 LEI
49,52

-7%
29 ,56 LEI
31,78

-7%
33 ,62 LEI
36,15

-8%
49 ,57 LEI
53,88

-8%
28 ,65 LEI
31,14

-8%
29 ,02 LEI
31,54

-9%
35 ,56 LEI
39,08

-9%
28 ,09 LEI
30,87
» Mai sunt inca 4354 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!