albeena laptisor de matca

Prospect MAGNE-B6, solutie buvabila

Indicatii: Carentele de magneziu izolate sau asociate. In cazul carentei asociate de calciu, se recomanda tratarea deficitului de magneziu inaintea celui de calciu.

Compozitie:
Solutie buvabila:
Magneziu lactat dihidratat186 mg
Magneziu pidolat936 mg
Piridoxina clorhidrat (vitamina B6)10 mg
Excipientiq.s. ad 10 ml
1 fiola contine 100 mg Mg (4,12 mmoli).

Contraindicatii: Absolute: Insuficienta renala grava (clearance-ul creatininei mai mic de 30 ml/min). Levodopa (vezi “Interactiuni”). Relative: Chinidina .

Precautii: Pentru copiii sub 6 ani este adaptata solutia buvabila.
Sarcina si alaptare : Utilizarea magneziului in timpul sarcinii se va face numai in carentele de magneziu confirmate. Experienta clinica pe un numar de sarcini suficient de mare nu a relevat efecte mutagene sau feto-toxice ale magneziului . Datorita trecerii in laptele matern, se va evita utilizarea magneziului in timpul alaptarii.

Reactii adverse: Eventuale manifestari diareice sau dureri abdominale.
Interactiuni: Asocieri contraindicate: Levodopa: activitatea levodopa este inhibata de vitamina B6. Se va evita orice aport de piridoxina daca levodopa nu este asociata cu inhibitori de DOPA-decarboxilaza periferica . Asocieri nerecomandate: Chinidina : cresterea concentratiilor plasmatice ale chinidinei, cu risc de supradozare (diminuarea excretiei renale a chinidinei prin alcalinizarea urinei).

Posologie , mod de administrare: Drajeuri – rezervate adultilor si copiilor peste 6 ani: Adulti: 6 pana la 8 drajeuri pe zi. Copii peste 6 ani (20 kg): 10 – 30 mg/kg corp/zi (0,4 – 1,2 mmol/kg corp/zi) sau 4 pana la 6 drajeuri pe zi. Doza zilnica va fi divizata in 2 - 3 prize, administrate in timpul meselor cu un pahar mare cu apa. Tratamentul se va intrerupe la normalizarea magneziemiei. Solutie buvabila: Adulti: 3 fiole pe zi. Copii si sugari peste 10 kg (aproximativ 1 an): 10 – 30 mg/kg corp/zi (0,4 – 1,2 mmol/kg corp/zi), sau 1 pana la 3 fiole pe zi. Doza zilnica va fi divizata in 2 - 3 prize, administrate in timpul meselor, dupa diluare intr-o jumatate de pahar cu apa. Fiolele de Magne-B6 pot fi deschise fara pila. Pentru a deschide fiola, prindeti varful acesteia cu un servet si rupeti-l intoarceti deasupra paharului si rupeti celalalt capat. Tratamentul se va intrerupe la normalizarea magneziemiei.

Supradozare: In cazul unor doze masive exista risc de sindrom anuric.

Tratament: rehidratare si fortarea diurezei.

Forma de prezentare: Cutie cu 50 drajeuri in blister. Cutie cu 10 fiole a 10 ml solutie buvabila. Informatiile si sfaturile urmatoare va sunt adresate de catre specialistii din industria farmaceutica, profesionistii din sanatate si de catre organizatia consumatorilor din Franta: Magneziul este un element mineral prezent in mod obisnuit in toate celulele corpului uman. El este indispensabil vietii celulelor. El regleaza in special influxul nervos si contractia musculara . Magneziul este furnizat organismului de alimentatie . Un deficit de magneziu poate sa apara atunci cand alimentatia este dezechilibrata, de exemplu in cazul unor regimuri alimentare foarte restrictive, sau in anumite situatii, cum ar fi: efort sportiv intens, sarcina, crestere, stres , tratamentul cu anumite medicamente diuretice. Deficitul de magneziu are drept consecinta o crestere a excitabilitatii celulelor nervoase si musculare , ceea ce conduce la manifestari neplacute, cum sunt: crampe musculare , nervozitate, dificultati de adormire, stari de oboseala tranzitorii. Asocierea mai multora dintre aceste manifestari evoca un deficit de magneziu . Din acest motiv, un medicament continand magneziu v-a fost prescris de catre medicul dvs. sau v-a fost recomandat de catre farmacistul dvs. Daca tulburarile persista in ciuda tratamentului cu magneziu , adresati-va medicului dvs. Semnalati sistematic medicului dvs., ca si farmacistului dvs., medicamentele pe care le luati deja, inainte ca ei sa va prescrie un tratament , sau sa va elibereze un medicament . Medicul si farmacistul dvs. cunosc bine medicamentele. Nu ezitati sa le cereti sfatul. Valabilitate: Nu depasiti data limita inscriptionata pe ambalaj.

Producator: Sanofi Winthrop
OFERTE PROMOTIONALE VALABILE ASTAZI

-9%
35 ,56 LEI
39,08

-7%
31 ,24 LEI
33,59

-8%
42 ,68 LEI
46,39

-7%
48 ,12 LEI
51,74

-8%
31 ,44 LEI
34,17

-7%
31 ,42 LEI
33,79

-9%
29 ,72 LEI
32,66

-7%
33 ,99 LEI
36,55

-7%
29 ,56 LEI
31,78

-8%
28 ,46 LEI
30,93

-8%
33 ,68 LEI
36,61

-9%
33 ,26 LEI
36,55
» Mai sunt inca 4353 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!