•
Mierea de tei are o aroma placuta, amintind de florile de tei.De altfel i se atribuie proprietetile medicinale ale plantei de origine. Mierea de tei este trecuta in categoria celor mai bune si celor mai apreciate sorturi de miere, bogata in vitamine (mai ales vitamina B1 (thiamina)) si aminoacizi, in sedimentul ei granulele de polen ajungand pana la 70-80 % . Mierea de albine contine enzime : invertaza , amilaza, catalaza , acizi organici : lactic, gluconic, saruri minerale : fier, potasiu,calciu,fosfor. Continut energetic :3000 Kcal/kg. Indicatii terapeutice: Mierea de tei este un sortiment de miere cu o puternica actiune anti-bacteriala la nivelul cailor respiratorii. Anti-microbianasi anti-inflamatoare, ajuta in tratamentul guturaiului, a racelii, tusei si a iritatiilor gatului, laringitei, bronsitei, traheitei; bun mijloc profilactic si remediu in pneumonii, astm bronsic, stari nervoase, tuberculoza (in combinatie cu lactatele). Are efecte deosebite in combinatie cu ridichea neagra. Bun remediu impotriva oboselii, stresului si un calmant al sistemului nervos; avand un efect linistitor, ajuta in tratarea insomniilor; Recomandata in bolile renale si de inima;
Precautii: A nu se administra copiilor sub 1an; Pentru a nu-si pierde din proprietati este recomandat a nu se adauga in lichide ce depasesc temperatura de 38 grade Celsius. Persoanele bolnave de diabet NU vor consuma miere si produse din miere decât sub îndrumarea medicului!