albeena laptisor de matca

Prospect Nicorette Guma medicamentoasa masticabila 2 mg

Indicatii: Nicorette Freshmint Guma este folosit in tratamentul dependentei de nicotina prin satisfacerea cererii exagerate de nicotina si a simptomelor de sevraj aparute in urma intreruperii fumatului:


- vindecarea dependentei de fumat pentru fumatorii care vor sa se lase de fumat ;
- a ajuta fumatorii pentru abstinenta temporara de la fumat
- a ajuta reducerea consumuluide tigari la fumatorii care nu pot sau nu doresc sa se lase de fumat .

Cum sa luati Nicorette Freshmint Gum
Care concentratie de Nicoret guma medicinala este recomandata?
Nicorette Freshmint Gum 2 mg daca fumati mai putin de 20 de tigari pe zi sau fumati in mai putin de 30 de minute din momentul in care va treziti din somn.

Nicorette Freshmint Gum 4 mg guma medicamentoasa masticabila daca fumati mai mult de 20 de tigari pe zi sau daca nu ati reusit sa va lasati de fumati folsind Nicorete guma 2 mg.
Nu depasiti doza maxima!


Cate pastille de Nicorete Freshmint Gum se pot utiliza si pentru cat timp?
Utilizati cate o pastila pe rand. Reduceti complet fumatul pentru a va asigura reusita deplina a tratamentului. Numarul de pastile pe care puteti sa le folositi zilnic depinde de cererea de nicotina pe care o simtiti, dar doza medie este de 8-12 pastile zilnic.
Nu depasiti 24 de pastille zilnic. Aceasta doza va fi folosita pe o perioada de pana la 3 luni, timp in care dumneavoastra ar trebui sa va pierdeti obiceiurile legate de fumat .
In general, folosirea acestui tip de tratament mai mult de 12 luni nu este recomandata. Unii fumatori, totusi, au nevoie de un tratament de de o durata prelungita pentru a evita reluarea fumatului. Tineti la indemana guma medicamentosa masticabila Nicoret daca apare necesitatea satisfacerii cererii de nicotina .


Inainte sa luati Nicorette Guma
Nu utilizati Nicorete Freshmint Gum daca:
- sunteti alergic (hipersensibil) la nicotina sau la oricare dintre celelalte componente ale Nicorette Freshmint Gum.

Inaintea tratamentului cu guma de mestecat medicamentoasa Nicorette spuneti medicului sau farmacistului daca:
- ati suferit recent un eveniment cardiovascular major cum ar fi infarct miocardic sau accident vascular cerebral ;
- aveti indigestie permanenta sau dureri in piept;
- ati suferit de hipertensiune arteriala necontrolata;
- suferiti de ulcer stomacal;
- aveti glanda tiroida hiperactiva;
- suferiti de diabet care este tratat cu insulina (este posibil sa aveti nevoie de o doza mai mica de insulina ca urmare a renuntarii la fumat );
- aveti o tumoare la nivelul glandei suprarenale (feocromocitom-medicul va trebui sa va spuna);
- suferiti de boli grave de rinichisau de boli de gravitate medie sau mare de ficat ;
- aveti varsta sub 18 ani.

Fumatul este mai periculos decat utilizarea Nicorette Freshmint Gum, guma medicamentoasa masticabila.

Utilizarea altor medicamente:
Fumatul poate modifica modul in care organismul dumneavoastra raspunde la tratamentul cu unele medicamente. Ca urmare, cand va lasati de fumat (cu sau fara ajutorul terapiei de substitutie nicotinica), este posibil ca dozajul medicamentelor pe care le folositi sa fie modificat.
Unele medicamente, atunci candatunci cand sunt luate in acelasi timp cu guma Nicorete, pot influenta modul in care Nicorette guma actioneaza, sau Nicorette Guma poate influenta modul in care aceste medicamente actioneaza. Spuneti medicului daca sunteti in tratament cu oricare dintre medicamentel urmatoare: teofilina, tacrina, clozapina, insulina, imipramina, olanzapina, ropirinil, clomipramina, fluvoxamina, tecainida, pentazocina.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusive cele eliberate fara prescriptie medicala.Renuntarea la fumat poate necesita modificarea dozelor medicamentelor folosite.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament .. Femeilor gravide si celor care alapteaza li se recomanda sa utilizaze Nicorette Freshmint guma medicamentosasa numai dupa consultarea medicului.Fumatul poate afecta fetusul sau sugarul si trebuie redus complet.
Chiar si in doze terapeutice, nicotina ajunge in laptele matern in cantitati suficiente pentru a prezenta un risc de affectare a sugarului. De aceea folosirea gumei medicamentoase Nicorette trebuie evitata in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nicoret guma nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Nicorettte Freshmint Gum
Nicorette contine xilitol care poate avea un effect laxative usor la peste 10 grame.
Continutul caloric este de 2,4 kcal/g xilitol.

Daca luati mai mult decat trebuie din Nicorette guma
Absorbtia excesiva de nicotina din substituenti de nicotina si/sau in urma fumatului poate duce la simptome asemanatoare unui supradozaj. Riscul intoxicarii prin inghitirea gumei este foarte scazut, deoarece absorbtia nicotinei din guma nemestecata este scazuta si incompleta. Simptomele sunt aceleasi cu cele ale intoxicarii acute cu nicotina : greata, salivatie , dureri abdominale, diaree , transpiratie, dureri de cap, ameteli, tulburari de auz, oboseala pronuntata.
Daca ati utilizat mai multe pastille sau un copil a mestecat sau inghiti o pastila de guma medicamentosa masticabila Nicorette , va rugam anuntati imediat medicul dumneavoastra sau daresati-va imediat celui mai apropiat spital, luand cu dumneavoastra si cutia medicamentului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, pastilele Nicorete pot provoca efecte nedorite, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Nicorette Freshmint Guma masticabila poate cauza reactii adverse similare celor pe care le provoaca nicotina absorbita pe alte cai.Aceste reactii adverse sunt dependente de doza administrata. Cele mai frecvente reactii adverse au fost raportate de pacienti in primele 3-4 saptamani de la initierea tratamentului.
Reactiile adverse sunt clasificate in functie de frecventa, folosind urmatoarea conventie: foarte frecvente (>1/10), frecvente (>1/100, 1/1000, < 1/100), rare (>1/10000, < 1/1000); foarte rare (
OFERTE PROMOTIONALE VALABILE ASTAZI

-8%
32 ,03 LEI
34,82

-9%
42 ,30 LEI
46,48

-10%
26 ,62 LEI
29,58

-10%
27 ,05 LEI
30,05

-9%
40 ,18 LEI
44,15

-9%
28 ,09 LEI
30,87

-8%
30 ,95 LEI
33,64

-8%
28 ,46 LEI
30,93

-7%
40 ,21 LEI
43,24

-7%
40 ,04 LEI
43,05

-7%
42 ,43 LEI
45,62
» Mai sunt inca 4353 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!