albeena laptisor de matca

Prospect POSTINOR, tablete , implant

Indicatii: Contraceptie orala, destinata in exclusivitate femeilor cu contacte sexuale ocazionale si/sau neplanificate. Femeilor care au contacte sexuale mai frecvente, le este recomandata administrarea continua de contraceptive combinate.

Actiune terapeutica : Levonorgestrel este un progestogen care inhiba implantarea ovulului in endometru, stimuleaza motilitatea tubala si creste vascozitatea mucusului cervical. Administrat la mijlocul ciclului, el inhiba ovulatia.

Compozitie: Fiecare tableta contine 0,75 mg levonorgestrel. Excipient: lactoza.

Contraindicatii: Graviditate ori suspiciune de sarcina, sangerare vaginala de origine necunoscuta, afectiuni hepatice sau renale, icter de sarcina, carcinoame de san, de ovar si de uter, in antecedente.

Mod de administrare: 1 tableta , in decurs de o ora de la contactul sexual . In cazul repetarii contactului sexual , este recomandata administrarea unei alte tablete, in interval de 8 ore dupa prima. In general, se recomanda 1-2 tablete lunar, dar nu mai mult de 4 tablete. In cazul in care este necesara administrarea mai frecventa, este recomandata aplicarea unei alte metode contraceptive .

Efecte secundare: Cele mai obisnuite efecte secundare sunt: greturi, ameteli sau sangerare intermenstruala la 2-3 zile dupa administrare, care inceteaza spontan. Daca sangerarea este profuza sau se prelungeste, este recomandat un examen ginecologic. Rar, pot aparea cefalee si senzatie de tensiune in sani .

Interactiuni medicamentoase: Efectul contraceptiv poate fi redus in caz de administrare concomitenta de: ampicilina, rifampicina, tetracicline, cloramfenicol, neomicina, sulfonamide, barbiturice si fenilbutazona. In aceste situatii, se recomanda suplimentarea contraceptiei cu o alta varianta (non-hormonala).

Precautii: Se recomanda prudenta in administrarea tabletelor la persoanele suferind de: astm, insuficienta cardiaca, hipertensiune, migrena , epilepsie, disfunctii renale, diabet zaharat, hiperlipemie, depresie, tromboflebite, afectiuni trombembolice si hemoragie cerebrala . Aceeasi prudenta trebuie manifestata si cand afectiunile enumerate exista in antecedente. In caz de voma sau diaree , se recomanda suplimentarea cu alta metoda contraceptiva (non-hormonala).

Conditii de pastrare: A se pastra la temperatura camerei (15 - 30 grade Celsius)

Forma de prezentare: Cutii cu 2tablete.
Producator: Richter Gedeon
OFERTE PROMOTIONALE VALABILE ASTAZI

-20%
7 ,80 LEI
9,81

-20%
24 ,00 LEI
30,05

-20%
6 ,85 LEI
8,57

-20%
23 ,60 LEI
29,52

-20%
54 ,20 LEI
67,79

-20%
23 ,66 LEI
29,58

-20%
27 ,32 LEI
34,15

-9%
42 ,21 LEI
46,39

-9%
28 ,79 LEI
31,64
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!