albeena laptisor de matca

Prospect SIRAN 100

Indicatii: in tratamentul afectiunilor cailor respiratorii asociate cu secretie de mucus hipervascos. Forme acute si cronice ale afectiunilor cailor respiratorii, in special bronsita acuta si cronica, bronsiectazie, bronsita astmatiforma, astm bronsic, bronsiolita si mucoviscidoza. Afectiuni ORL: laringita, sinuzita acuta si cronica, otita medie supurata.

Substanta activa: Acetilcisteina.

Compozitie: 1 plic (aprox. 3g pulbere) Siran 100 contine: acetilcisteina 100 mg. Adjuvanti: Zaharoza aprox. 2, 9 g, substanta aromata, acid tartric.

Contraindicatii: Sunt afectiuni sau stari in care anumite medicamente nu pot fi administrate sau se vor administra numai dupa aprecierea foarte riguroasa de catre medici, deoarece in aceste situatii beneficiile asteptate se afla intr-un raport nefavorabil cu riscurile. Pentru a putea aprecia cu exactitate daca exista contraindicatii, medicii trebuie sa fie informati asupra afectiuniilor asociate, afectiunilor preexistente si asupra tratamentelor care se administreaza pacientului precum si asupra conditiilor de viata si obiceiurilor acestuia. Contraindicatiile se pot stabili dupa inceperea tratamentului cu acest medicament sau sunt cunoscute. ªi in astfel de cazuri trebuie informat imediat medicul. Siran 100 nu se va administra in caz de hipersensibilitate la acetilcisteina. Administrarea acetilcisteinei la nou-nascut se va efectua doar in caz de indicatie vitala (10mg/kg corp) si doar sub control medical riguros.

Sarcina si alaptare : Siran 100 nu se va administra in sarcina, in special in primul trimestru si in perioada de alaptare , decat dupa evaluarea atenta a riscurilor si beneficiilor, deoarece nu exista pana in prezent suficiente date experimentale in cazul omului.

Reactii adverse: Medicamentele pot avea, pe langa efectele principale dorite, si efecte nedorite, asa-numitele reactii adverse. Reactiile adverse care s-au observat in cursul administrarii de acetilcisteina, dar nu este obligatoriu sa apara la fiecare pacient, vor fi enumerate in continuare. Cu totul izolat, s-au semnalat pirozis, greturi, varsaturi si diaree . In cazuri rare, s-a raportat aparitia stomatitei, cefaleei si tinitusului. S-au mai observat, izolat, reactii alergice dupa administrarea preparatelor cu acetilcisteina, de ex. prurit, urticarie, exantem, rash, inflamatia mucoasei nazale si a traheei, bronhospasm, tahicardie si scaderea tensiunii arteriale. Cazuri izolate de bronhospasm s-au raportat preponderent la pacientii cu hiperreactivitate a sistemului bronsic, in astmul bronsic, asa numitii "hiper-responders" (sensibilitate crescuta a bronhiilor fata de anumiti factori iritanti). In afara acestora, s-au mai semnalat ocazionale hemoragii legate de administrarea acetilcisteinei, determinate partial de reactiile de hipersensibilitate. Diminuarea agregarii plachetare in prezenta acetilcisteinei a fost confirmata prin diferite investigatii, desi nu este posibila aprecierea privind relevanta clinica pana in prezent.

Interactiuni cu alte medicamente: Efectul unor medicamente poate fi influentat prin administrarea altor medicamente. De aceea, este necesar a fi consultat medicul in cazul in care pacientul urmeaza un alt tratament , a urmat pana de curand sau doreste sa urmeze asociat cu medicamentul acesta. Medicul este in masura sa se pronunte daca se pot produce intolerante in aceste circumstante sau daca sunt necesare masuri deosebite cum ar fi reajustarea dozei cand se administreaza si acest medicament . In cazul administrarii concomitente de acetilcisteina cu antitusive, se poate produce o acumulare periculoasa de secretii, datorita reflexului de tuse diminuat, astfel incat aceasta combinatie trebuie recomandata cu deosebita precautie. Administrarea de tetraciclinhidroclorid (nu este valabil pentru doxiciclina) trebuie sa fie separata printr-un interval de minimum 2 ore. Rapoartele privind inactivarea antibioticelor de catre acetilcisteina sau alte mucolitice se refera pana in prezent exclusiv la experimentele "in vitro" in care substantele respective au fost amestecate direct. Acetilcisteina pare sa aiba "in vivo" un efect favorabil asupra penetrarii prin mucus a unor antibiotice. S-a semnalat, de asemenea, accentuarea efectului vasodilatator si antiagregant plachetar al nitroglicerinei in cazul administrarii simultane de acetilcisteina. Nu este inca elucidata relevanta clinica a acestor observatii.

Indicatii de dozare, mod si durata de administrare: Medicamentul va trebui administrat inaintea meselor, dizolvat in apa, sucuri de fructe sau ceai rece. Lichidul nu trebuie amestecat cu lingurita de argint, datorita posibilitatii eliberarii a mici cantitati de argint in lichid. Daca nu se prescrie altfel, Siran 100 se va administra in felul urmator:

Doza zilnica
in afectiuni acute
copii sub 2 ani2 x 1/2 plicuri
copii cu varsta cuprinsa intre 2 - 5 ani3 x 1 plic
copii cu varsta cuprinsa intre 6 - 14 ani2 x 2 plicuri
adolescenti si adulti3 x 2 plicuri
in afectiuni cronice
copii cu varsta cuprinsa intre 6 - 14 ani3 x 1 plic
adolescenti si adulti2 x 2 plicuri
in mucoviscidoza
copii sub 2 ani3 x 1/2 plic
copii cu varsta cuprinsa intre 2 - 5 ani4 x 1 plic
copii in varsta de peste 6 ani3 x 2 plicuri
Daca este necesar, aceste doze pot fi marite, deoarece nu se cunosc efecte secundare toxice ale acetilcisteinei. Durata tratamentului se orienteaza dupa tabloul clinic. In afectiunile acute, durata tratamentului este de 5-7 zile. In bronsita cronica si mucoviscidoza, durata tratamentului este mai lunga, pentru a preveni infectiile. In aceste cazuri, durata tratamentului va fi mai indelungata sau va trebui facuta in cicluri de administrare de cateva luni. Nota pentru diabetici: 1 plic Siran 100 contine zaharoza in cantitate echivalenta cu 0,24 BU (bread units).

Recomandari: Actiunea secretolitica a acetilcisteinei va fi sustinuta prin ingestia de lichide. A nu se utiliza dupa expirarea termenului de valabilitate inscris pe ambalaj.

Forma de prezentare: Ambalaje cu 20, 50 plicuri cu pulbere dizolvabila, fiecare continand aprox. 3g pulbere.

Producator: Temmler-Pharma
OFERTE PROMOTIONALE VALABILE ASTAZI

-7%
37 ,77 LEI
40,61

-8%
27 ,77 LEI
30,19

-8%
49 ,57 LEI
53,88

-8%
33 ,41 LEI
36,32

-10%
26 ,62 LEI
29,58

-8%
42 ,68 LEI
46,39

-9%
29 ,32 LEI
32,22

-9%
45 ,06 LEI
49,52

-9%
33 ,26 LEI
36,55
» Mai sunt inca 4354 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!