albeena laptisor de matca

Prospect TACHYSTIN, liquidum, forte liquidum

Indicatii: Hipoparatiroidism de natura idiopatica sau postoperatorie, pseudohipoparatiroidism.

Substanta activa: Dihidrotahisterol.

Actiune terapeutica : Antitetanic, reglator de calciu.

Compozitie: 1 ml de Tachystin liquidum (solutie) contine: dihidrotahisterol 1 mg. 1 ml de Tachystin forte liquidum (solutie) contine: dihidrotahisterol 10 mg. Alte componente: ulei de arahide.

Contraindicatii: O contraindicatie absoluta constituie hipercalcemia si supradozarea de vitamina D.

Efecte nedorite: Puteti sa va asteptati la aparitia unei hipercalcemii cu urmarile ei. Aceasta se manifesta prin inapetenta, greata, varsaturi, diaree , paloare a fetii, cefalee, palpitatii si senzatie de sete. La aparitia unor astfel de simptome este indicat sa consultati medicul dvs. O hipercalcemie de lunga durata poate duce la lezari renale sau la calcificari in testul cardiac, pulmonar sau renal. In caz de litiaza renala in anamneza este necesar a se efecta controale mai frecvente ale calciului in ser . In caz de dozari zilnice mari pot aparea tulburari colecistice datorita coponentei considerabile de ulei.

Sarcina si alaptare : Nu exista informatii referitoare la un risc teratogen datorita dihidrotahisterolului. Nu s-a examinat trecerea substantei in placenta si in laptele de mama; o astfel de trecere trebuie insa presupusa in analogie cu metabolitii de vitamina D. Terapia in timpul graviditatii si lactatiei necesita controale frecvente regulate ale calciului in ser .

Interactiuni cu alte produse: In caz de combinatie a medicamentului cu tiacide poate aparea o hipercalcemie. Datorita principiului analog in efectul medicamentului, se va evita o terapie concomitenta cu vitamina D si cu metabolitii ei. In caz ca se administreaza concomitent tiroxina, se poate ca la oprirea administrarii acesteia sa apara, de asemenea, o hipercalcemie.

Instructiuni de dozare si felul de aplicare: Daca nu s-a prescris altfel, se va lua cantitatea pe care medicul sau farmacistul au indicat-o pe ambalaj. Dozarea indicata este intre 0,5 si 1,5 mg dihidrotahisterol zilnic, prin administrare orala. Doza necesara trebuie constatata individual, prin controlul calciului in ser . Preparatul poate fi luat inaintea meselor sau dupa mese, cel mai bine impreuna cu putin lichid. Dozele mai mari se recomanda a se amesteca in mancare.

Recomandari: 1 ml este echivalentul a aproximativ 25 de picaturi. Tachystin liquidum si Tachystin forte liquidum se vor pastra la 2 - 8 grade Celsius si ferit de lumina. Nu mai utilizati medicamentul dupa data expirarii. A se pastra medicamentul ferit de copii .
Forme de prezentare si marimea ambajului: Tachystin liquidum (solutie) 20 ml. Tachystin forte liquidum (solutie) 10 ml. Tachystin capsule 20 bucati. Tachystin capsule 100 bucati.

Producator: Ankerpharm
OFERTE PROMOTIONALE VALABILE ASTAZI

-20%
7 ,80 LEI
9,81

-20%
24 ,00 LEI
30,05

-20%
6 ,85 LEI
8,57

-20%
23 ,60 LEI
29,52

-20%
54 ,20 LEI
67,79

-20%
23 ,66 LEI
29,58

-20%
27 ,32 LEI
34,15

-9%
42 ,21 LEI
46,39

-9%
28 ,79 LEI
31,64
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!