albeena laptisor de matca

Prospect THYROZOL 10

Indicatii : Tratamentul conservator al hipertiroidiei (boala Graves sau gusa hipertiroidizata). Tratamentul preoperator al hipertiroidiei. Tratamentul hipertiroidiei anterior terapiei cu iod radioactiv. Tratamentul hipertiroidiei în perioada dintre terapia cu iod radioactiv si instalarea efectului.

Tratamentul antitiroidian de întretinere al hipertiroidiei, acolo unde masurile terapeutice definitive nu pot fi aplicate. Tratamentul profilactic al hipertiroidiei latente, al gusei hipertiroidizate sau în cazurile cu hipertiroidie în antecedente, înainte de expunerea la iod (de ex. substante de contrast ce contin iod).

Contraindicatii :
Hipersensibilitate cunoscuta la tiamazol sau la tionamide. Afectari în antecedente ale maduvei osoase dupa carbimazol sau tiamazol - constituie o contraindicatie absoluta. Reactiile alergice cutanate precoce la tionamide constituie o contraindicatie relativa. Gusile voluminoase care determina compresiuni asupra traheei se trateaza cu tiamazol doar pe o durata scurta (în combinatie cu levotiroxina).

Precautii :
Sarcina si alaptare : În sarcina, Thyrozol-ul trebuie administrat într-o doza cât mai mica posibil, fara a se asocia cu levotiroxina, dintre cele doua numai tiamazolul traversând bariera placentara si nu levotiroxina. Nu s-au semnalat efecte teratogene induse de tiamazol. Dozele mari pot determina aparitia gusei si hipotiroidiei la fat. Tiamazolul trece în laptele de mama. Prin urmare administrarea în perioada de lactatie trebuie sa se faca în doze minime (pâna la 10 mg tiamazol/zi).

Reactii adverse :
Alergiile cutanate (prurit, exantem, urticarie) sunt observate rar. Rar, febra medicamentoasa, hipogeuzie, agranulocitoza. Acestea pot aparea chiar la saptamâni sau luni de la începerea tratamentului si pot conduce la necesitatea întreruperii administrarii medicamentului. În cazuri izolate mai pot aparea urmatoarele: artrita , icter (colestatic) sau hepatita toxica, limfadenopatie generalizata, edem acut al glandelor salivare, trombocitopenie , neurita, polineuropatii, lupus eritematos medicamentos. Pacientii trebuie informati înainte de începerea tratamentului asupra manifestarilor agranulocitozei (stomatita , faringita, febra). În caz de aparitie a acestor manifestari, tratamentul trebuie oprit imediat si trebuie efectuata imediat hemograma. Supradozajul poate induce un hipotiroidism clinic sau subclinic si o marire a gusei datorita cresterii nivelului de TSH. În consecinta, este indicata reducerea dozelor, dupa ce pacientul devine eutiroidian. Se poate administra aditional levotiroxina. Când secretia de TSH este suprimata, marirea de volum a gusei în timpul tratamentului cu tiamazol este o consecinta a bolii de baza si nu poate fi prevenita prin administrarea de levotiroxina. Prezenta sau agravarea unei oftalmopatii este independenta de evolutia bolii tiroidiene si nu poate fi privita ca efect secundar al tratamentului cu tiamazol condus corect. Rar, poate aparea o hipotiroidie tardiva dupa tratamentul cu antitiroidiene de sinteza. Aceasta poate fi privita ca o consecinta a procesului inflamator si degenerativ al parenchimului tiroidian, proces ce apare în cadrul bolii de baza.

Compozitie :
Grupa de substante/Indicatii: Antitiroidiene de sinteza. Substanta activa: Tablete filmate ce contin 5 mg, 10 mg si 20 mg tiamazol.

Administrare :
În functie de gravitatea hipertiroidiei - doza initiala este de 4-8 tablete Thyrozol 5/zi (20-40 mg tiamazol/zi), timp de 3-6 saptamâni. Doza poate fi redusa apoi la o doza de întretinere de 4-2-1 tablete Thyrozol 5/zi (20-10-5 mg tiamazol/zi). Începând cu aceste doze se recomanda în asociere cu hormoni tiroidieni (de ex. 1 tableta de Euthyrox 100/zi). Alternative: Monoterapia cu 1/2-2 tablete Thyrozol 5/zi (2,5-10 mg tiamazol/zi). În sarcina: Tiamazol se va administra într-o doza minima - de ex. 1/2-2 tablete Thyrozol 5/zi (2,5-10 mg tiamazol/zi), fara a se asocia cu hormoni tiroidieni. Administrarea preoperatorie: 4-8 tablete Thyrozol 5/zi (20-40 mg tiamazol/zi) - pâna se va remite hipertiroidia. Pentru a se scurta perioada dinainte de interventia chirurgicala, se va administra Thyrozol 5 în asociere cu un beta-blocant sau cu un preparat cu iod. Înainte de terapia cu iod radioactiv, se vor administra: 4-8 tablete Thyrozol 5/zi (20-40 mg tiamazol/zi). Dupa terapia cu iod radioactiv 4-2-1 tablete Thyrozol 5/zi (20-10 la 5 mg/zi), în functie de simptomatologie , pâna la instalarea efectului iodului radioactiv. Tratament antitiroidian de întretinere: 1/2-2 tablete de Thyrozol 5/zi (2,5-10 mg tiamazol/zi) cu sau fara o doza mica de levotiroxina. Tratamentul profilactic al hipertiroidiei latente înainte de expunerea la iod: 4-8 tablete de Thyrozol 5/zi (20-40 mg tiamazol/zi) în asociere cu levotiroxina. Modul si perioada cât se va administra medicamentul: Tabletele se vor lua nemestecate, cu putin lichid, dupa masa. Doza zilnica poate fi împartita în 2-3 doze sau poate fi administrata într-o doza unica. Tratamentul va dura în general între 6 luni si 2 ani. În perioada de pregatire preoperatorie Thyrozol 5 va fi administrat pâna în ziua operatiei. Când se administreaza ca pregatire pentru terapia cu iod radioactiv - Thyrozol 5 se va opri cu 7 zile înainte de administrarea de iod si se va relua dupa 10 zile de la terapia cu iod radioactiv pe o perioada de 2-4 luni - pâna la instalarea efectului. În tratamentul profilactic, înainte de expunerea la iod, durata administrarii depinde de timpul de eliminare din organism a substantei ce contine iod. Masuri de urgenta, simptome si antidoturi: Supradozarea determina marirea gusei si hipotiroidie. Acestea au ca urmare necesitatea reducerii imediate a dozei de tiamazol si administrarea de levotiroxina.

Doza : 10mg
Ambalaj : Cutie x 5 blistere x 10 comprimate filmate
Firma producatoare : MERCK KGaA
OFERTE PROMOTIONALE VALABILE ASTAZI

-8%
61 ,03 LEI
66,34

-7%
33 ,99 LEI
36,55

-10%
27 ,53 LEI
30,59

-8%
33 ,68 LEI
36,61

-9%
45 ,06 LEI
49,52

-8%
36 ,62 LEI
39,80

-7%
72 ,56 LEI
78,02

-9%
29 ,72 LEI
32,66

-9%
28 ,09 LEI
30,87
» Mai sunt inca 4354 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!