albeena laptisor de matca

Prospect TWINRIX, pediatric

Indicatii terapeutice: Twinrix Pediatric este recomandat adolescentilor si copiilor, incepand cu varsta de 1 an si pana la 15 ani inclusiv, neimunizati si prezentand riscul de contractare a hepatitelor virale A si B.

Vaccin combinat hepatitic A inactivat (360 unitati ELISA) si hepatitic B ADN -recombinant (10 mcg).

Compozitie calitativa si cantitativa:
Twinrix Pediatric este un vaccin combinat, format din urmatoarele doua preparate, purificate si adsorbite separat pe hidroxid de aluminiu si fosfat de aluminiu: virusul inactivat al hepatitei A (HA) si antigenul de suprafata al virusului hepatitei B (AgHBs). Virusul HA este obtinut prin cultivare pe celule diploide umane MRC5. AgHBs este obtinut prin cultivare intr-un mediu selectiv de celule de drojdie manipulate genetic. O doza de 0,5 ml vaccin contine nu mai putin de 360 unitati ELISA de virus HA inactivat si 10 mcg de proteina AgHBs recombinanta.

Forma farmaceutica: Suspensie injectabila.

Posologie : Doza: Doza de 0,5 ml (360 unitati ELISA HA/10 mcg AgHBs) este recomandata copiilor si adolescentilor, incepand cu varsta de 1 an si pana la 15 ani inclusiv. Schema de vaccinare primara: Schema standard pentru primovaccinare cu Twinrix Pediatric consta din trei doze, prima administrata la data aleasa, a doua la o luna de la administrarea primei doze, iar a treia la 6 luni de la administrarea primei doze. Schema recomandata trebuie atasata. Odata initiata, primovaccinarea trebuie completata cu acelasi vaccin . Rapel: Nu a fost definitiv stabilit daca indivizii imunocompetenti care au raspuns la vaccinurile hepatitic A sau/si hepatitic B necesita doze de rapel si daca protectia in absenta anticorpilor detectabili poate fi asigurata prin memorie imuna. Nu exista inca date disponibile privind persistenta pe termen lung a anticorpilor in urma vaccinarii cu Twinrix Pediatric. Totusi, s-a observat ca titrurile de anticorpi anti -HBs si anti -VHA obtinuti in urma primoimunizarii cu vaccin combinat sunt la acelasi nivel cu ale celor obtinute in urma imunizarii cu vaccinurile monovalente. De aceea, din experienta, indicatiile pentru rapel pot fi considerate ca similare celor din cazul vaccinurilor monovalente. Aceste indicatii se bazeaza pe faptul ca pentru protectie este necesar un nivel minim de anticorpi; nivelurile protectoare de anticorpi anti -HBs (10 UI/l) vor persista la majoritatea subiectilor timp de 5 ani, iar al celor anti -VHA se considera ca persista pentru cel putin 10 ani. Rapelul cu vaccin combinat poate fi recomandat la 5 ani de la initierea primovaccinarii. Daca pentru rapel se folosesc vaccinuri monovalente, acestea pot fi administrate la 5 ani de la initierea primovaccinarii in cazul hepatitei B si la 10 ani de la initierea primovaccinarii in cazul hepatitei A. Nivelurile de anticorpi la indivizii cu risc pot fi evaluate la intervale regulate, iar daca titrurile scad sub nivelul minim se pot administra doze adecvate de vaccin .

Mod de administrare: Twinrix Pediatric se administreaza intramuscular, de preferinta in regiunea deltoidiana la adolescenti si copii sau in regiunea antero-laterala a coapsei la copiii mici. In mod exceptional, vaccinul poate fi administrat subcutanat la pacientii cu tulburari hemoragipare. Totusi, aceasta cale de administrare poate duce la un raspuns imun sub cel optim (vezi "Precautii speciale de folosire").

Contraindicatii: Twinrix Pediatric nu trebuie administrat subiectilor cu hipersensibilitate cunoscuta la oricare dintre componentii vaccinului sau celor care au prezentat semne de hipersensibilitate dupa o vaccinare anterioara cu Twinrix Pediatric sau vaccin monovalent hepatitic A sau B. Ca si in cazul altor vaccinuri, administrarea de Twinrix Pediatric trebuie amanata la subiectii cu afectiuni febrile acute severe.

Precautii speciale de folosire: Exista posibilitatea ca in momentul vaccinarii, subiectii sa se afle in perioada de incubatie a hepatitei A sau B. Nu se stie daca in aceasta situatie Twinrix Pediatric poate preveni infectia cu virus hepatitic A si B. Vaccinul nu previne infectia cu alti agenti infectiosi, ca de exemplu virusul hepatitei C si E, sau cu alti agenti ce provoaca infectii la nivel hepatic . Twinrix Pediatric nu este recomandat pentru profilaxia postexpunere (de exemplu, in cazul leziunilor produse de ace). Vaccinul nu a fost testat la pacientii imunodepresati. La pacientii hemodializati, pacientii aflati sub tratament imunosupresor sau pacientii imunodepresati, raspunsul imun anticipat poat sa nu fie obtinut dupa vaccinarea primara si de aceea acesti pacienti pot necesita administrarea de doze suplimentare de vaccin ; totusi, pacientii cu sistemul imun compromis pot sa nu prezinte un raspuns imun adecvat. Ca si in cazul celorlalte vaccinuri injectabile, trebuie sa existe o supraveghere medicala adecvata, avand la indemana toate mijloacele necesare pentru rara eventualitate a unei reactii anafilactice consecutive administrarii de vaccin . Deoarece administrarea intradermica sau intramusculara la nivel gluteal poate duce la un raspuns slab la vaccin , aceste cai trebuie evitate. In mod exceptional, Twinrix Pediatric poate fi administrat subcutanat la subiectii cu trombocitopenie sau alte sindroame hemoragipare, deoarece administrarea intramusculara poate provoca hemoragie la acesti pacienti (vezi "Mod de administrare"). Twinrix pediatric nu trebuie niciodata administrat intravascular.

Interactiuni medicamentoase si alte tipuri de interactiuni: Nu exista date privind administrarea concomitenta de Twinrix Pediatric cu imunoglobuline specifice anti -hepatitice A sau B. Totusi, cand vaccinurile monovalente hepatitice A si B au fost administrate concomitent cu imunoglobulinele specifice, nu s-a remarcat nici o influenta asupra seroconversiei, desi este posibila obtinerea unor niveluri mai joase de anticorpi (vezi si "Precautii speciale de folosire"). Deoarece nu a fost in mod special studiata administrarea concomitenta de Twinrix Pediatric cu alte vaccinuri, se recomanda sa nu se administreze in acelasi moment cu alte vaccinuri.

Sarcina si alaptare : Sarcina : Nu a fost evaluat efectul vaccinului Twinrix Pediatric asupra dezvoltarii fetale. Totusi, ca si in cazul tuturor vaccinurilor virale inactivate, se considera ca nu exista vreun risc pentru fat. Twinrix Pediatric se utilizeaza la gravide doar daca exista un risc evident de hepatite virale A si B. Alaptare: Nu au fost evaluate in cadrul studiilor clinice efectele pe care le-ar putea avea asupra sugarilor administrarea de Twinrix Pediatric mamelor aflate in perioada de alaptare . De aceea, Twinrix Pediatric trebuie administrat cu prudenta la femeile ce alapteaza.

Efecte asupra capacitatii de a conduce autovehicule sau de a manipula utilaje: Este putin probabil ca vaccinul sa influenteze aceste activitati.
Efecte adverse: In cadrul studiilor clinice controlate, cele mai frecvente reactii au fost prezente la locul inocularii (durere, eritem si tumefactie ). In urma administrarii pe scara larga a vaccinurilor monovalente hepatitice A si/sau B la adulti si la copii , efectele nedorite de mai jos au fost raportate in primele zile sau saptamani dupa vaccinare. In multe situatii, nu s-a putut stabili nici o relatie cauzala: Simptome pseudogripale (febra, frisoane, cefalee, mialgie , artralgie), fatigabilitate, vertij ; rar semnalate: parestezie, greturi, varsaturi, diminuarea apetitului, diaree , dureri abdominale, alterari ale testelor functionale hepatice , rash, prurit, urticarie; foarte rar semnalate: reactii alergice mimand boala serului, vasculite, sincopa, hipotensiune, limfadenopatie, tulburari neurologice periferice si/sau centrale, ce pot include scleroza multipla, nevrita optica, mielita, paralizie Bell, polinevrita, de exemplu sindrom Guillan-Barré (cu paralizie ascendenta), meningita , encefalita, encefalopatie, purpura trombocitopenica, eritem exsudativ multiform.

Supradozare: Nu exista date in acest sens.
Proprietati farmacodinamice: Grupa farmaco-terapeutica : Vaccinuri hepatitice, codul ATC JO7BC. Twinrix Pediatric confera imunitate fata de infectiile cu VHA si VHB prin inducerea de anticorpi specifici anti -VHA si anti -HBs. Protectia fata de hepatitele A si B apare in 2-4 saptamani. In cadrul studiilor clinice, anticorpii umorali fata de hepatita A au fost detectati la aproximativ 89% dintre adulti la o luna dupa prima doza si la 100% la o luna dupa cea de-a treia doza (adica in luna a 7-a). Anticorpii umorali specifici fata de hepatita B au fost detectati la 67% dintre adulti la o luna dupa prima doza si la 100% dupa cea de-a treia doza. Pe baza experientei acumulate cu vaccinurile monovalente, se considera ca la majoritatea celor vaccinati anticorpii vor persista cel putin 4-5 ani de la primovaccinare. Pentru protectie pe termen lung, se indica rapelul, fie cu vaccinuri monovalente, fie cu vaccin combinat (vezi "Posologie ").

Particularitati farmaceutice: Excipienti: Hidroxid de aluminiu, fosfat de aluminiu, aminoacizi pentru uz parenteral, formaldehida, sulfat de neomicina, 2-fenoxietanol, polisorbat 20, clorura de sodiu, tris rezidual si tampon fosfat si apa pentru uz parenteral. Incompatibilitati: Twinrix Pediatric nu trebuie amestecat cu alte vaccinuri in aceeasi seringa . Valabilitate: 24 de luni cand este pastrat intre +2 si +8 grade Celsius.

Conditii de pastrare: Twinrix Pediatric trebuie pastrat la temperaturi cuprinse intre +2 si +8 grade Celsius. A nu se congela; vaccinul congelat va fi aruncat. Natura si continutul recipientului: Twinrix Pediatric este continut in flacoane sau seringi de sticla preumplute. Flacoanele si seringile preumplute sunt facute din sticla neutra de tip I, conforme Cerintelor Farmacopeei Europeene. In timpul pastrarii, continutul poate forma un depozit alb, fin, cu un supernatant incolor. La agitare, vaccinul devine usor opalescent.

Instructiuni de folosire/manipulare: Inainte de administrare, vaccinul trebuie examinat vizual pentru a detecta prezenta oricarei particule straine si/sau modificari de aspect. Inainte de utilizare, vaccinul Twinrix Pediatric trebuie bine agitat pana se obtine o suspensie alba, usor opaca. Daca la examinare continutul are aspect necorespunzator, vaccinul trebuie aruncat.

Producator: Smithkline Beecham
OFERTE PROMOTIONALE VALABILE ASTAZI

-10%
27 ,05 LEI
30,05

-9%
28 ,78 LEI
31,63

-8%
28 ,65 LEI
31,14

-7%
40 ,04 LEI
43,05

-5%
59 ,80 LEI
62,95

-7%
52 ,88 LEI
56,86

-7%
40 ,64 LEI
43,70

-9%
33 ,26 LEI
36,55

-9%
28 ,09 LEI
30,87
» Mai sunt inca 4353 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!