•
Cardamom este o plantã perenã, o tufã înaltã de pânã la 4 m, cu frunze lungi mãtãsoase. Tulpina poartã flori mici galbene cu vârfuri purpurii ºi un rizom cãrnos mare, similar cu ghimbirul. Fructul conþine mai multe seminþe de o formã alungitã brun verzui.
Nativ în Asia tropicalã, este cultivat în special în sudul Indiei, Sri Lanka, Laos, Guatemala ºi El Salvador. Uleiul esenþial este produs în principal în India, Europa, Sri Lanka ºi Guatemala.
Conþine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): limonene, linalool, citronellol, nerol, geraniol.
Metoda de obþinere: prin distilare cu vapori de apã din seminþele fructelor
Zona geograficã de provenienþã: Guatemala/India
Nota parfumului: de mijloc
Descrierea olfacivã: caldã, dulce-lemnoasã, condimentatã
Componenþi principali: a-pinene, b-pinene, sabinene, myrcene, a-phellandrene, limonene, 1,8-cineole, y-terpinene, p-cymene, terpinolene, linalool, linalyl acetate, terpinen-4-oil, a-terpineol, a-terpineol acetate, citronellol, nerol, geraniol, methyl eugenol, trans-nerolidol
Proprietãþi:
tonic, stimulant
afrodisiac
expectorant
stomahic
antiinfecþios
parfumant
Recomandãri:
componentã parfumantã potrivitã în special pentru preparatele bãrbãteºti
difuzat în aer pentru purificare, odorizarea încãperilor
masaje locale pe torace pentru infecþii pulmonare
masaje locale pe abdomen pentru probleme digestive
aromaterapie pentru stãri de apatie, libidou scãzut