•
Untul de Cacao are un continut ridicat de antioxidanti cu puternic efect de antiîmbatrânire. Intensifica regenerarea si întareste rezistenta pielii, conferindu-i aspect matasos.
Originea arborelui de cacao este în bazinul Amazonian, culturile au fost raspândite în America centrala, Mexico si zonele ecuatoriale. Este un arbore înalt de 5-10 metri, cu trunchi drept, masa lemnoasa alba si usoara, scoarta subtire. Fructele alungite au marimea de 15-25 cm si contin 30-40 seminte care reprezinta boabele de cacao.
Untul obtinut din boabele de cacao este una dintre cele mai stabile si concentrate grasimi naturale.
Metoda de obtinere: prin macinarea boabelor fermentate, presate mecanic. Untul este apoi supus la caldura pentru o usoara dezodorizare, filtrat si omogenizat
Zona geografica de provenienta: Rep.Dominicana
CALITATE: Unt de Cacao BIO, 100gr, MAYAM produs cosmetic natural conform cu standardele organice, certificat Ecocert
Prezentare: masa compacta culoare galben pal, solida la temperatura camerei, se topeste la peste 35°C sau în contact cu pielea, miros fin caracteristic
Componenti principali: acid stearic, oleic, palmitic, linoleic, omega6, omega9, polifenoli, teobromina, squalane, fitosteroli Densitate: 0,92 (100 ml = 92 gr)
In cosmetica