revista

Remedii naturale pentru acnee. Masti faciale naturale pentru cosuri

Remedii naturale pentru acnee. Masti faciale naturale pentru cosuri

Acneea este o problema dermatologica suparatoare atat pentru adolescenti, cat si pentru adulti. O persoana acneica trece prin toate soiurile de experimente cosmetice pentru a scapa de cosuri, de pielea inflamata si de punctele de pe ten: de la antibiotice la creme abrazive sau plasturi care promit ca elibereaza porii, solutiile par multe, dar ineficiente. Cauza este mult mai profunda: alimentatia si hormonii.

In primul rand, ce este acneea?

Acneea este o afectiune dermatologica ce afecteaza milioane de oameni, la niveluri diferite. Ea nu este provocata de un consum prea ridicat de ciocolata sau de chipsuri, desi contribuie la accentuarea ei; acneea nu este datorata numai unei proaste igiene si nici nu apare in acelasi mod la toata lumea.
Este o afectiune care se leaga direct de foliculii de par si de glandele sebacee. Glandele produc sebum, un ulei cu rol de hidratare si protejare a pielii. El se amesteca cu celulele moarte de la suprafata pielii pe care le elimina corpul in mod normal. Cand sunt implicate si bacteriile, si praful, sebumul ramane blocat sub piele si forteaza porii sa se umfle si sa apara sub forma de cosuri. Acneea poate fi o problema majora pentru adolescenti, insa acneea adulta afecteaza atat barbatii, cat si femeile mai ales in timpul dezechilibrului hormonal.

Cauzele acneei

In primul rand, acneea este de cele mai multe ori, provocata de o alimentatie neglijata: produsele procesate precum cele de fast-food, cele rafinate (faina alba, zaharul etc.), carnurile procesate, grasimile nesaturate, margarina si alte produse „artificiale” injectate cu hormoni fac ca organismul sa traga un semnal de alarma fizic, prin eruptiile pielii si inflamatia sa. De cele mai multe ori, evitarea acestor produse toxice previn sau amelioreaza acneea.
In cazul in care este vorba de schimbari hormonale care stau la baza aparitiei acneei, atunci o ajustare a dietei nu este de ajuns, ci doar igiena, cateva produse anti-acnee si rabdare sau un control amanuntit la dermatolog.

Tratamente pentru acnee

Peroxidul de benzoil este adesea folosita in tratamentul acneei. Este un antiseptic usor care se foloseste de ani de zile pentru acnee, insa are si efecte nedorite: usuca pielea si o face sensibila la soare. Mai mult, contine si un agent de albire care poate pata hainele.
Acidul salicilic este un alt produs recomandat, dar strict pentru zonele iritate ale pielii. Poate usca si irita pielea sanatoasa, folositi-l cu atentie, daca alegeti acest tratament.

O doza de 50.000 UI de vitamina A si 50 mg de Zinc pot trata anumite forme de acnee, iar acidul retinoic (acidul vitaminei A) poate fi folosit ca tratament local, desi unele persoane au alergii la el. Se mai foloseste la tratarea pielii imbatranite. In orice caz, vitamina A poate fi procurat din ulei din ficat de peste, ficat, morcovi, legume verzi sau galbene, oua, lapte si branzeturi.

Remedii cosmetice naturale pentru acnee

Unele ingrediente si legume precum castravetii, faina de ovaz, strugurii sau drojdia pot fi folosite la masti faciale si transformate in remedii impotriva acneei.

Tonic cu strugure

Cumparati sau culegeti – daca aveti de unde – struguri proaspeti si reci si gata, aveti un tonic care va curata tenul usor si delicat. Taiati 2-3 struguri in doua si frecati carnea boabelor pe piele si gat, dupa care clatiti cu apa rece.

Masca de castravete

Puteti crea o pasta formata dintr-un castravete si 1 ceasca de faina de ovaz (la blender), din care luati o lingurita de compozitie si amestecati-o cu o lingurita de iaurt. Aplicati pe ten si lasati sa actioneze timp de 30 minute, dupa care clatiti.

Miere si scortisoara

Recomand din tot sufletul o masca pe baza de miere si scortisoara, face minuni de la prima aplicare! Inainte de a aplica aceasta masca, curatati tenul cu apa calda pentru a deschide porii. Dupa aceea, aplicati o masca formata din miere si pudra de scortisoara si lasati pe piele cat mai mult. Unii specialisti sugereaza sa o lasati sa actioneze peste noapte, insa nu este chiar confortabil.

Masca pentru ten gras cu drojdie si iaurt

Tenul gras este predispus la acnee, dar acest remediu natural poate reduce excesul de sebum si poate ameliora acneea. Pentru a crea masca, combinati 1 lingurita de drojdie cu putin iaurt simplu pentru a crea o mixtura subtire. Aplicati pe zonele grase ale pielii si lasati sa actioneze 15-20 minute, dupa care clatiti cu apa calda. La final, folositi apa rece pentru a inchide porii.

Ovaz si bicarbonat de sodiu pentru acnee

Faina de ovaz este un calmant natural pentru piele – o inmoaie si o curata de inflamatii. Amestecati 2 lingurite de faina de ovaz cu 1 lingurita de bicarbonat si putina apa pentru a forma o pasta. Aplicati pe ten si masati usor. Clatiti dupa 15 minute.

Energizant citric pentru ten

Este un remediu natural bun la toate problemele dermatologice, care poate fi de folos oricarui tip de ten: stoarceti jumatate de lamaie si amestecati sucul cu un albus de ou batut. Aplicati pe fata si lasati peste noapte sa actioneze, in timpul somnului. Dimineata, clatiti cu apa calduta. Asigurati-va ca tineti mixtura departe de zona gurii si a ochilor.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Vermicin forte d102 20cps FARES
-8%
27 ,77 LEI
30,19
Distonoplant forte 60cps FARES
-7%
58 ,22 LEI
62,60
Prostata g80 60cps FARES
-5%
62 ,63 LEI
65,93
Imunitate cu 7 ciuperci f163 63cps FARES
-7%
40 ,64 LEI
43,70
Hepatofit forte d79 63cps FARES
-7%
50 ,02 LEI
53,79
Zinc + vitamina d3 30cpr FARES
-9%
30 ,89 LEI
33,95
Biosept forte capsule moi 20cps FARES
-7%
32 ,10 LEI
34,52
Ulei biosept forte 10ml FARES
-8%
27 ,65 LEI
30,05
Biomobil L95 63cps FARES
-5%
59 ,80 LEI
62,95
» Mai sunt inca 4354 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

10 beneficii uluitoare ale polenului de albine

10 beneficii uimitoare ale polenului de albine   Dupa cum…

Imunizeaza-te in 9 pasi!

Urmatoarele produse naturale nu au rolul numai de a-ti stimula…

Remediile casei din plante si uleiuri esentiale la indemana!

Trandafirul Petalele de trandafir te ajuta sa scapi de simptomele…

Remedii pentru pietre la rinichi

Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe ale corpului…

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o ramura a medicinii alternative care isi propune…

Cum se prepara alifiile din plante

La crearea unui unguent pe baza de plante, este important de…

Ai nasul infundat? Top leacuri eficiente pentru decongestionarea sinusurilor

Exista mai multe cauze pentru care nasul devine congestionat,…

Efectele vindecatoare ale lavandei

Aceasta planta violet nu este numai una parfumata, ci si un…

Cum tratezi tusea

Poate ca nu poti trata raceala si gripa pana nu se duc de la…

Cauze si remedii pentru hipercolesterolemie

Cauze ale colesterolului ridicat Un nivel ridicat de colesterol…