revista

Remedii naturale pentru ficat

Remedii naturale pentru ficat

Ficatul este considerat unul dintre cele mai inteligente organe ale corpului uman care îndeplineste multe functii simultan. Produce bila, care se transferă în intestin si ajută la digestia mâncării. El excretă materialul toxic si reziduurile din corp, produce colesterol si proteine care ajută în refacerea tesuturilor vechi si construiesc altele noi.

De asemenea mentine si eliberează energie corpului. Este singurul organ din corp care se regenerează, când este afectat. Orice problemă a ficatului interferează cu toate aceste functii, ceea ce face să apară mai multe tipuri de afectiuni ale ficatului.

Ciroza se referă la toate formele de boală a ficatului. Este una dintre cele mai serioase boli hepatice. Ficatul se micsorează si devine tare din cauza pierderii de celule care ar trebui să înlocuiască altele. În final, se alterează structura si functiile, ficatul cedează. Cauzele pot fi multiple: consumul excesiv de alcool, consumul de chinină pe termen lung, hepatitele cronice – B si C, blocajul bilei, hepatită autoimună. 

Beti multă apă proaspătă si curată, pentru că mentine sistemul sănătos. Evitati alcoolul pentru că afectează grav ficatul. Detoxifierea timp de o zi este cel mai bun remediu pentru ficat, după care consumati alimente usor digerabile. Legumele amărui sunt recomandate în acest sens, la fel si usturoiul trebuie să fie prezent în dietă. Includeti alimente bogate în proteine precun ouăle si pestele si legumele verzi – castraveti, spanac, morcovi, papaya, varză, ciuperci, rosii, fasole. Legumele detoxifiază întregul corp.

Pentru problemele de ficat, consumati sucul a două portocale, zilnic, timp de o săptămână pe stomacul gol, sau un amestec de extract de seminte de papaya cu o lingură de suc de lămâie. Preparati o mixtură de suc de spanac sau castravete cu suc de morcov în cantităti egale. Este foarte bun pentru ciroză, luat zilnic timp de 3-4 săptămâni.

Cicoarea este o plantă folositoare pentru problemele ficatului. Toate părtile ei pot fi folosite în tratament. Sucul plantei de cicoare accelerează secretia bilei. Si rădăcinile de păpădie oferă îngrijire ficatului.

Fierbeti o cantitate mică de păpădie într-un pahar cu apă timp de 10 minute. Stimulează ficatul si vezica pentru utilizarea corectă a grăsimilor din corp si ajută la detoxifierea ficatului.

Încercati să reduceti consumul de grăsimi zilnice cu 20-30 de grame, pentru că afectează ficatul, secretia bilei si digestia. În tratamentul cirozei ficatului, consumati o lingurită plină de glucoză într-un pahar de apă, de 3 ori pe zi.

Consumul ridicat de carbohidrati este recomandat pentru acumularea de energie în corp. Evitati alimentele prătite, uleiurile, chili si mâncarea picantă pentru că dăunează ficatului si stomacului.

 

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

10 beneficii uluitoare ale polenului de albine

10 beneficii uimitoare ale polenului de albine   Dupa cum…

Imunizeaza-te in 9 pasi!

Urmatoarele produse naturale nu au rolul numai de a-ti stimula…

Remediile casei din plante si uleiuri esentiale la indemana!

Trandafirul Petalele de trandafir te ajuta sa scapi de simptomele…

Remedii pentru pietre la rinichi

Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe ale corpului…

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o ramura a medicinii alternative care isi propune…

Cum se prepara alifiile din plante

La crearea unui unguent pe baza de plante, este important de…

Ai nasul infundat? Top leacuri eficiente pentru decongestionarea sinusurilor

Exista mai multe cauze pentru care nasul devine congestionat,…

Efectele vindecatoare ale lavandei

Aceasta planta violet nu este numai una parfumata, ci si un…

Cum tratezi tusea

Poate ca nu poti trata raceala si gripa pana nu se duc de la…

Cauze si remedii pentru hipercolesterolemie

Cauze ale colesterolului ridicat Un nivel ridicat de colesterol…