Ingredientul magic despre care o sa vorbim in continuare este ciuperca. Vegetarienii consuma din plin ciuperci si pe buna dreptate: sunt gustoase, sunt bune ca gustare, tin loc de carne, nu au colesterol...
Da, printre cele mai cunoscute beneficii ale ciupercilor se numara: foarte putine calorii, lipsa grasimilor, lipsa colesterolului, continut scazut de sodiu. Mai mult, o mana de ciuperci contine vitaminele C, D, B6 si B12, dar si mari doze de riboflavina, niacina si acid pantotenic, pe langa binecunoscutul calciu, fier, potasiu si seleniu.
Cum e recomandat sa le mananci: burgeri din ciuperci!
Ingrediente:
Incalzeste 3 linguri de ulei intr-o tigaie larga, la temperatura medie, si adauga ceapa. Asezoneaza cu putina sare, piper sau chilli si lasa la inabusi 3-4 minute. apoi adauga ciupercile taiate si mai mult ulei, daca crezi ca este cazul. Coace timp de 5 minute pana se inmoaie ceapa, iar ciupercile incep sa se rumeneasca. Adauga usturoiul pana se patrunde.
Apoi, scoate ciupercile si asaza-le intr-un bol larg. Adauga ovazul, branza, pesmetul, morcovul, ouale, patrunjelul, oregano si putina sare si amesteca bine-bine pana poti imparti compozitia in 6 portii.
Separat, in ulei de masline incalzit intr-o alta tigaie mare, la temperatura medie, cu grija, adauga burgerii formati din portiile aferente in tigaie, fara a le inghesui, insa. Coace-le timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. Adauga pe fiecare „burger” cate o feliuta de branza, in ultimul moment, apoi include-le in sandvisuri.