Desi pe unele produse alimentare scrie clar ca se tin la frigider dupa deschidere, adeseori ne gandim ca si celelalte trebuie tinutela rece, precum rosiile, nu? Sa tina mai mult, proaspete. Ei bine, nu e chiar asa.
Refrigerarea poate altera aromele, gustul, poate reduce calitatile nutritionale si poate grabi procesul de alterare! Prin urmare, care alimente trebuie tinute la temperatura camerei si care in frigider? Afla mai jos.
Rosiile isi pierd textura si aroma, daca le tii la frigider, cum multi obisnuim sa facem. In plus, racoarea nu le permite sa se coaca – proces care are rolul de-a le intensifica aroma aceea specifica.
Pepenii isi vor pierde toti antioxidantii pe care ii contin.
Cartofii devin moi, iar gustul lor se altereaza la rece. Iar amidonul lor se va transforma in zaharuri mai repede decat crezi. Pastreaza-I intr-un loc racoros, nu in frigider.
Ceapa poate deveni moale si se strica, prinde mucegai.
Cafeaua, desi nu cred ca sunt multi care o tin la rece, isi pierde aroma si absoarbe mirosurile neplacute in schimb.
Usturoiul incolteste si mucegaieste la temperaturi scazute.
Alcoolul – mai exact lichiorurile si tariile trebuie tinute la temperatura camerei.
Mierea, de asemenea, nu are ce cauta in frigider, caci se cristalizeaza si se ingroasa mult mai repede.
Sosurile iuti pot fi pastrate intr-un dulap intunecos timp de 3 ani, fara sa se strice.
Painea oricat se pastreaza, se usuca mai repede.
Busuiocul se usuca si absoarbe mirosurile frigiderului.
Avocado se coc mai bine in afara frigiderului.
Uleiul de masline se pastreaza intr-un loc uscat si racoros, intunecat, altfel se va condensa si va capata consistenta de unt.