revista

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Top alimente periculoase pe care ar trebui sa le scoti de pe listele de cumparaturi

Stim, este enervant sa primesti reguli peste reguli: ce sa mananci, ce sa nu mananci, ce grasimi sunt bune, ce te ingrasa, ce te slabeste etc. De data aceasta, avem cateva exemple de alimente care nu au nicio scuza pentru a se afla in frigiderul nostru – asta daca suntem genul de persoane care tin la sanatatea lor.

Cu toate ca nu sunt interzise sau letale, urmatoarele alimente pur si simplu nu isi au rostul pentru ca nu fac niciun bine organismului. Nu este vorba ca te vor imbolnavi daca le consumi foarte rar. Doar ca detin atatea toxine incat, daca nu esti obligat sa le mananci, ar fi bine sa le eviti. Aditivii din alimentele procesate sunt cei mai daunatori – nimeni nu stie exact pe termen lung cum te vor afecta cu exactitate, insa consecintele pot fi… ireparabile.

Branza topita/cascavalul

Aici, ne referim la cele mai procesate branzeturi care exista – sub forma de felii de cascaval, la triunghiurile de branza topita sau la batoane. Au textura gumata, gustul lipseste ori este adictiv si, culmea, nu contine branza. Mai toate produsele de acest gen, din comert, promovate de industria americana, sunt  un mix de grasimi, emulgatori, coloranti si proteine din zer. Contin atat de multa sare si grasime, ca o felie normala de branza topita (cea ambalata individual) echivaleaza cu o portie de carne grasa si nu cu vreun produs lactat.

Carnurile procesate – cu nitrati si nitriti

Ambalate frumos, cat mai accesibile consumatorului, cu etichete elegante – dar cu aceiasi nitriti si nitrati pentru a da gust, culoare si termen de valabilitate marit. Aceiasi care pot duce la aparitia anumitor tipuri de cancer. Mai rau este ca aceste produse, in general – carnati, sunca, salam, crenwursti etc. – pot contine cu 400% mai multa sare si cu 50% mai multi conservanti decat carnea rosie neprocesata!

Margarina

S-a discutat indelung pe tema nocivitatii margarinei. Pentru ca este preparata din uleiuri vegetale si pentru ca are mai putin colesterol si grasimi saturate decat untul, margarina a fost considerata mult timp mai sanatoasa si sigura. Doar ca este bogata in sare si grasimi trans care blocheaza arterele in timp, predispunand la boli de inima. Tine minte, daca esti iubitor de margarina: cu cat sunt mai solide, cu atat sunt mai periculoase. Uleiul de masline si untul sunt recomandate in schimb.

Sucurile acidulate si dietetice

Toata lumea stie asta ca sucurile nu sunt sanatoase si in niciun caz recomandate in dietele de slabit. De fapt, sunt foarte nocive organismului. O doza de suc acidulat contine echivalentul a 10 lingurite de zahar rafinat – organismul nu face fata la un asemenea exces de insulina produsa din cauza zaharului si in timp poate duce, pe langa valurile de energie si epuizare, la diabet sau cancer. Pe langa zahar, sucurile mai contin coloranti – caramelul este atat de periculos, ca, daca consumi o doza pe zi, riscul de a face cancer creste cu 58%. Iar in ceea ce priveste sucurile dietetice, indulcitorii artificiali nu fac mai bine si unele studii cred ca au de-a face cu depresia, cariile, bolile de inima sau cancerul pancreatic.

Fructele si legumele de cultura

Desi nu isi pierd mare parte din nutrienti, produsele de cultura sunt inferioare celor organice in sensul ca pesticidele folosite afecteaza sistemul nervos si cerebral, ducand in timp la dezechilibre hormonale, cancer si alergii. Pesticidele raman pe fructe si legume si dupa ce le speli si le cureti, din pacate. Cele mai contaminate produse sunt merele, piersicile, nectarinele, cartofii, ardeii iubi, kale. Dar mai ales merele!

Carnea de pui si ouale din comert

Din pacate, se intampla multe lucruri urate la fermele conventionale, unde animalele sunt hranite cu diferite produse precum cafeina, medicamente, antibiotice etc. Astfel  ca produsele animale din astfel de ferme non-organice te predispun la boli, cancer, dezechilibre hormonale.

Popcornul la microunde

Pungile de popcorn la microunde sunt protejate de o substanta numita acid sulfonic perfluorooctan PFOS care afecteaza functiile renale la animale si oameni. Pe langa asta, popcornul contine si multe grasimi trans si coloranti care iti dau peste cap starea de bine.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Hapciu raceala si gripa solubil r30 12plicuri FARES
-10%
27 ,53 LEI
30,59
Biosept forte 30cps FARES
-8%
28 ,31 LEI
30,77
Zinc + vitamina d3 30cpr FARES
-9%
30 ,89 LEI
33,95
Biovenal c37 63cps FARES
-9%
33 ,95 LEI
37,31
Mami si bebe distonoplant 60cps FARES
-9%
39 ,72 LEI
43,65
Imunitate respirator si digestiv 42cps FARES
-9%
42 ,30 LEI
46,48
Vitamina a f161 30cps FARES
-9%
29 ,32 LEI
32,22
  Melatonina vegetala  20cps FARES
-7%
33 ,62 LEI
36,15
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-10%
27 ,05 LEI
30,05
Biomobil L95 63cps FARES
-5%
59 ,80 LEI
62,95
Distonoplant blister n152 30cps FARES
-7%
31 ,24 LEI
33,59
» Mai sunt inca 4371 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Copil mofturos? Ajuta-l sa iubeasca mancarea sanatoasa!

Pentru un părinte este groaznic atunci când copilul său…

Alimentatia atunci cand iti doresti sa ramai insarcinata

Alimentatia este extrem de importanta atunci cand o femeie vrea…

Carnea in alimentatie si starea de constienta

Carnea, alimentația și starea de conștiență Dacă în țările…

Tratamentul naturist al alergiilor alimentare

Alergiile alimentare sunt destul de greu de controlat, dar cu…

Alimentatie pentru un creier sanatos

Acizii grași pentru un creier alert Când se vorbește despre…

Beneficiile consumului de microalge si alge marine

Algele verzi, roșii și brune: varec, kombu, wakame, hijiki,…

Chlorella si usturoiul ne ajuta sa drenam metalele grele din organism

Clorella și metalele grele Dintre alimentele vii, există unul…

Ai colesterolul marit? Scade colesterolul rau cu cateva metode

Cea mai buna cale prin care poti regla nivelul de colesterol…

Ce poti manca pentru a stimula metabolismul sa arda grasimile mai repede

Natura ne ofera unele produse minune cu efect termogenic –…

5 alimente pe care nutritionistii nu le mananca

O buna parte dintre produsele nesanatoase o stim: sucurile dulci,…