revista

Top compusi anti-cancer

Top compusi anti-cancer

Cancerul este de atatea tipuri si afecteaza atat de viclean din ce in ce mai multe organe, incat cu greu ne putem feri de el. Cauzele principale pentru care el se declanseaza sunt neputinta organismului de-a se mai detoxifia, dezechilbirul hormonal si oxidarea survenita din cauza radicalilor liberi. Dar solutia pe care o uitam de cele mai multe ori este ca e nevoie de un antioxidant pentru a neutraliza radicalii liberi, de aceea avem nevoie de o alimentatie bogata in antioxidanti.

Vitamina C sau licopena din rosii sunt un exemplu de antioxidanti esentiali si la indemana cu care putem scapa de toxinele din organism, insa nu doar acestia sunt disponibili. Cei mai buni compusi anti-cancer sunt urmatorii:

Catechinele  - se gasesc in forma concentrata in ceaiul verde, sunt antioxidanti reputati care lupta eficient cu radicalii liberi si sunt benefice mai ales in zona ficatului.

Acidul elagic – acest polifenol antioxidant si compus anti-cancer este adesea prezent in fructe precum capsune, mure, afine, dar si in struguri si mere.

Glutationul – seleniul are efect anti-canceros pentru ca stimulezaa productia de glutation, un detoxifiant puternic produs in corp. Celulele canceroase prostatice sunt adeseori private de glutation. Profita de acest compus mancand proteine, asparagus, broccoli si pepene.

Isoflavonii – bgenisteina si daidzeina sunt isoflavoni de exceptie care se gasesc in boabele de soia. Alte surse bogate sunt trifoiul rosu si legumele. Isoflavonii reduc impactul toxinelor estrogen-like si incetinesc multiplicarea celulelor canceroase.

Lignanii – cu activitatea lor antiestrogena, pot proteja impotriva cancerului hormonal, asadar mananca seminte de in si de susan.

Licopena si alti carotenoizi – licopena se gaseste in orice dieta, ea previne foarte eficient formarea cancerului de prostata. Printre alti carotenoizi importanti se numara criptoxantina, zeaxantina si luteina, dar si beta-carotenul, care trebuie luat impreuna cu vitamina E.

Proantocianidinele – acesti compusi polifenolici sunt ingredientele active primare din semintele de struguri si, impreuna cu resveratrolul, sunt cei mai puternici antioxidanti prezenti in vinul rosu. Ei ajuta arterele prin prevenirea oxidarii colesterolului rau, reduc presiunea arteriala si incetinesc invazia virusurilor in organism.

Compusii sulfurici – se regasesc in legumele crucifere si in usturoi, stimuland detoxifierea si protectia antioxidanta, ridicand sistemul imunitar.

Terpenele – tehnic, sunt tot carotenoizi cu rol de excelenti antioxidanti. Ele activeaza procesul de detoxifiere al ficatului.

Prin urmare, consumati din plin broccoli si legume crucifere, care au un puternic impact asupra organismului, protejandu-l de cancerul gastrointestinal, de colon si colorectal. Cateva portii de legume verzi precum broccoli, pe saptamana, vor tine la distanta cancerul.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Favident spumant m151 50ml FAVISAN
-50%
8 ,80 LEI
17,61
Psoristop 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Vitamina c 600 entero 30cps PARAPHARM
-50%
10 ,87 LEI
21,75
Ginkgobil extra 60cps PRO NATURA
-50%
13 ,87 LEI
27,74
Lipostop CLA 120cps PARAPHARM
-50%
44 ,50 LEI
89,00
Pycnogenol 30cps JUSTIN PHARMA
-50%
60 ,80 LEI
121,60
Diurexan 40cps FARMACLASS
-30%
14 ,45 LEI
20,65
Conuri auricolare ceara de albine (mici) 2buc HOVAN
-25%
5 ,04 LEI
6,72
» Mai sunt inca 3 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Cele mai bune alimente pentru ficatul gras

Ficatul cantareste apropae 700g la adultii sanatosi si este…

Curcumina si enormele sale beneficii

Se intampla des ca oamenii sa confunde curcumina cu turmericul…

Alimente alcaline, ideale pentru pH-ul corpului

Corpul nostru este format din organe cu sisteme adaptate la…

Alimente bogate in fier, necesare femeilor

Cea mai frecventa forma de deficienta nutritionala este deficienta…

Remedii naturiste pentru tuse

In plin sezon de iarna – cam fara zapada si cu prea mult…

Aspirina zilnica: sanatoasa sau daunatoare?

Conform unora, aspirina luata zilnic este ieftina, accesibila…

Ce se intampla cand renuntam la zaharuri?

Conform unor studii recente facute la Universitatea din Carolina…

5 intrebari pe care sa ti le adresezi inainte de a lua vitamine zilnic

Multi se intreaba daca e cu adevarat necesar un supliment vitaminizant…

Scade colesterolul in mod eficient cu cateva metode simple

Toata lumea doreste sa scape de colesterolul marit. Este o problema…