revista

Tratament psihologic pentru ejacularea precoce

Tratament psihologic pentru ejacularea precoce

Ejacularea prematura

Definita ca fiind ejacularea care are loc inainte ca nici unul dintre parteneri sa fi ajuns la orgasm, ejacularea prematura este unul dintre cele mai intalnite motive de suparare care afecteaza multi barbati din cand in cand. Apare adesea la inceputul relatiilor, cand excitarea sexuala, o anumita temere sau stimularea peste masura sunt caracteristicile obisnuite. De asemenea este mai intalnita la barbatii tineri care descopera activitarea sexuala si relatiile sexuale sau la barbatii de toate varstele care nu au mai avut relatii sexuale de mult timp. Rareori, ejacularea prematura are la baza vreo boala, probleme fizice sau de structura.

Nelinistea legata de performanta

Nelinistea legata de performanta poate reprezenta o cauza majora dar discutand cu partenerul tau sexual despre ceea ce simti poate sa te ajute. Retine ca este o experienta obisnuita atat pentru femei cat si pentru barbati. Daca esti mai relaxat cel mai adesea problema dispare.

 

Tehnici pentru a preveni ejacularea prematura

Auto distragerea atentiei pentru a preveni ejacularea prematura

 

Daca nivelul tau de excitare este prea inalt si climaxul incepe, respira adanc si gandeste-te la altceva, daca se poate la ceva foarte plictisitor. Vei putea continua daca esti mai putin excitat dar inca in erectie.

Metoda Opreste-te si Incepe

Daca esti aproape de climax, retrage-ti penisul de langa partenera si permite-ti o relaxare suficienta pentru a evita ejacularea. Incepand si oprind stimularea sexuala vei invata sa prelungesti actul sexual.


Metoda presarii poate sa previna ejacularea prematura

Metoda presupune ca barbatul sau partenera lui sa preseze (destul de ferm) baza sau varful penisului 10 pana la 20 de secunde atunci cand ejacularea este iminenta oprind stimularea pentru 30 de secunde, apoi continuand.


Cremele desensibilizatoare pentru ejacularea prematura

Cremele pot fi folosite pentru a desensibiliza baza penisului. Ele actioneaza ca niste anestezice locale sau tropicale. Prezervativele groase (sau doua preservative) pot de asemenea sa ajute la desensibilizare prin micsorarea sensibilitatii si a stimularii, deci ajuta la prelungirea actului sexual.
 

Preludiul mai lung previne ejacularea prematura

Adu-ti partenerul la un nivel inalt de excitare inainte ca organele voastre genitale sa se atinga, in acest fel ejacularea si orgasmul pot fi atinse aproape in acelasi timp.


Masturbarea previne ejacularea prematura

Practica singur metode diferite. Cunoscandu-ti sentimentele si senzatiile ai ocazia sa castigi incredere.
Retine ca trebuie ceva timp pana vei devi bun la sex si vei ajunge sa invingi ejacularea prematura. Practica te ajuta. Daca observi ca lucrurile nu se imbunatatesc atunci poti sa ceri ajutorul terapeutilor care sunt experti in acest domeniu.

Remedii pentru ejacularea precoce

Ejacularea prematura, cunoscuta si sub numele de ejaculare precoce este acea ejaculare care are loc inainte ce cei doi parteneri sa-si doresca. Cauza, sau cauzele, nu sunt pe deplin intelese. Explicatiile pentru ejacularea prematura se clasifica de la cele pur biologice pana la cele pur psihologice,  si totusi altele, sugerand o relatie complexa intre biologie si psihologie. Se stie, totusi ca factorii psihologici agraveaza sau accelereaza ejacularea prematura de aceea tratamentul ar putea implica terapia psihologica.


Efectele psihologice ale ejacularii premature

Ejacularea precoce conduce la scaderea increderii fata de sine, face barbatii sa fie reticenti fata de inceperea unor noi relatii, sau poate crea nelinisti cu privire la faptul ca partenera poate sa caute o relatie cu un alt barbat. Intr-o relatie, barbatii se pot simti neintelesi datorita gradului de frustrare si umilire pe care il simt in mod regulat. Partenerele lor sufera in tacere de teama sa nu-i supere mai rau pe barbati sau devin frustrate la aparentul refuz al acestora de a rezolva problema.

Avantaje ale psihoterapiei pentru ejacularea precoce

Specialistii de la Centrul de Sanatate Maritala si Sexuala din Florida de Sud a analizat avantajele si dezavantajele diferitelor interventii psihologice pentru ejacularea precoce. El este de parere ca pentru barbatii sau cuplurile la care problema este in mod evident de ordin psihologic, de exemplu, depresie sau teama de performanta/ prestatie, psihoterapia este cea mai buna solutie. Pe barbatii singuri, neimplicati intr-o relatie, psihoterapia individuala ii poate ajuta sa scape de retinerea de a se implica intr-o relatie. Pentru barbatii care au o relatie, psihoterapia individuala este utila atunci cand disfunctia pare a avea origini in problemele din copilarie sau in teama excesiva ori in ostilitatea fata de femei. Pentru cupluri, psihoterapia combinata poate fi utila daca ambii partenerii sunt motivati sa gaseasca un tratament si, daca pot fi studiati factori variati ai ejacularii precoce.
Psihoterapia individuala poate fi de tip explorator, atunci cand studiaza bazele reticentei fata de inceperea unei  relatii, si teama sau ostilitatea fata de femei. De asemenea poate fi de tip comportamental atunci cand se invata diferite tehnici despre controlul ejacularii si al temerii si despre imbunatatirea atentiei asupra excitarii.

Terapia de cuplu se desfasoara similar, fie sub aspect explorator, cercetand problemele din relatie care conduc la probleme sexuale sau la ejaculare precoce,  fie sub aspect  comportamental, atunci cand examineaza tehnici specifice de control asupra ejacularii si excitarii si la care se lucreaza direct cu cuplul (“terapia sexuala”).

Potrivit specialistilor, combinatia dintre medicamente si terapia psihologica ofera cele mai bune rezultate pentru ambele parti. Efectul de intarziere a ejacularii dat de anumite medicamente ajuta la consolidarea increderii inainte de a utiliza terapia psihologica. Cu timpul, barbatul poate invata sa nu se teama de excitarea lui si sa fie atent si la alte senzatii. Odata ce au invatat aceste lucruri, barbatii pot renunta definitiv la medicamente.

Abordari actuale ale psihoterapiei subliniaza controlul asupra ejacularii prin invatarea unor tehnici noi, dobandind incredere, diminuand anxietatea si  invatand o mai buna comunicare.

Functioneaza terapia psihologica?

Studiile asupra terapiei sexuale tind sa fie putine si neorganizate. Acest lucru este oarecum stanjenitor comparativ cu cercetarile medicale bazate pe dovezi, care implica un control mare asupra studiilor. Gradul mare de succes al studiilor despre sex  conduse de Masters si Johnson (1970) nu a mai fost niciodata atins de studiile ulterioare. Toate studiile desfasurate pe termen lung raporteaza o tendinta de recidiva a disfunctiei de pana la 75% la barbati, chiar daca satisfactia sexuala globala pare relativ buna.

Pe de alta parte,  tratamentele psihologice sunt importante atat pentru barbati cat si pentru cupluri, chiar daca psihoterapia traditionala a fost sau nu utilizata impreuna cu medicamentele. Rezultatele arata o imbunatatire globala in ceea ce priveste satisfactia sexuala si relationala.

PROMOTII MAGAZIN REMEDIU
Ceai pentru curatarea colonului d83 20plicuri FARES
-20%
7 ,80 LEI
9,81
Biomicin urinar a20 15cps FARES
-20%
24 ,00 LEI
30,05
Ceai Sveltaflor m111 20plicuri FARES
-20%
6 ,85 LEI
8,57
Vermicin forte d102 20cps FARES
-20%
23 ,60 LEI
29,52
Distonoplant forte 60cps FARES
-20%
54 ,20 LEI
67,79
Biomicin forte a15 15cps FARES
-20%
23 ,66 LEI
29,58
Colon sanatos d66 63cps FARES
-20%
27 ,32 LEI
34,15
Laxativ antispastic d158 capsule moi 20cps FARES
-9%
42 ,21 LEI
46,39
» Mai sunt inca 4338 oferte active. Vezi toate ofertele promo de astazi!
Alte articole relevante

Suplimente naturale pentru stimularea fertilitatii

Din pacate, diagnosticul de infertilitate poate destrama cupluri.…

Chlamydia la barbati: cum se manifesta si ce poti face?

Din pacate, barbatii tind sa fie aproape mereu doar purtatori…

Astaxantina, antioxidantul suprem impotriva bolilor degenerative

Efectul sau este de 550 de ori mai eficient decat al vitaminei…

Ceaiuri pentru impotenta

Disfunctia erectila este o problema sexuala tot mai comuna in…

Alimentele si sexul: bune si rele pentru performante sexuale

Uneori, e nevoie de mai mult decat cateva lumanari si o cina…

Maca, tonic sexual si remediu pentru infertilitate

Macca sau maca este un remediu folosit din vechile timpuri,…

Tratament pentru disfunctia erectila: ce optiuni exista pentru impotenta?

Disfunctia erectila sau, mai colocvial spus, impotenta masculina…

Cum se previne infertilitatea masculina

Din ce in ce mai multe cupluri se confrunta cu infertilitatea,…

Secrete medicale pe care le ascund barbatii

Nu e un mare secret faptul ca barbatii urasc sa se duca la doctor.…

Ce inseamna testosteron scazut

Ce este testosteronul? Testosteronul este cel mai controversat…