•
Beneficii:
Castravetele amar este bogat in vitamine (C, E, K, complex B), minerale (calciu, potasiu, fier, sodiu), magneziu, fibre, zinc si fosfor, avand proprietati remineralizante, vitaminizante, antibiotice, antivirale, imunostimulatoare, calmante si antiinflamatorii.
Reduce nivelul colesterolului si al glicemiei, trateaza starile de iritare si inflamatiile organismului, ajuta la detoxifierea acestuia, iar datorita aminoacizilor din compozitie, identici cu cei ai insulinei bovine, este indicat ca adjuvant in diabet.
Mod de administrare:
Se adauga 1 lingura de produs (3-4 rondele de fructe) la 250 ml apa clocotita, se lasa la infuzat 15 minute, apoi se strecoara si se bea. Se consuma 3 cani pe zi dupa mesele principale.
Precauții:
Este contraindicat femeilor insarcinate si persoanelor hipoglicemice.
Compoziție:
Castravete amar (Momordica charantia) fructe.