•
Susţine secreţia sucurilor digestive şi reducerea spasmelor intestinale.
Ajută la calmarea iritaţiilor gâtului şi faringelui.
Susţine secreţia lactată.
Lucrarea Gray’s Supplement to the Pharmacopoeia (1848) consemnează despre fructele de anason: „sunt stomahice, carminative, diuretice şi emenagoge; […] sunt folosite pentru a calma flatulenţa, durerile colicative, în special la copii; mamele care alăptează le iau uneori pentru a stimula secreţia lactată; au fost utilizate de asemenea în afecţiuni pulmonare”.
susţine digestia şi secreţia sucurilor digestive;
-reduce spasmele intestinale şi contribuie la funcţionarea normală a tractului intestinal;
-ajută la calmarea iritaţiilor gâtului şi faringelui;
-manifestă un efect liniştitor, plăcut la nivelul gâtului, faringelui şi corzilor vocale;
-susţine secreţia laptelui matern.
Anason
Fructele plantei Pimpinella anisum L., fam. Apiaceae, conţin ulei esenţial bogat în trans-anetol, precum şi alţi compuşi bioactivi precum flavonoide, acizi fenolici, derivaţi cumarinici şi ulei gras, lipide, glucozide.
Mod de administrare
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.
A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni. Dacă aveţi în continuare nevoie de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună.
Sugari: până la 6 linguriţe cu ceai pe zi, la nevoie.
Atenţionări
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
Nu se recomandă femeilor însărcinate.
Preparare
Peste 1/2 – 1 linguriţă de plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Sugari: peste un vârf de linguriţă de plantă se toarnă 100 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.