•
Adjuvant in normalizarea valorilor glicemiei.
Recomandari: Desi este cunoscuta in special ca un aliment de baza, fasolea are si intrebuintari fitoterapeutice, fiind folosita sub forma de infuzie din pastai fara seminte. Aceasta este recunoscuta pentru proprietatile sale hipoglicemiante. În plus, continutul in saruri de nichel si cobalt, favorizeaza buna functionare a pancreasului iar continutul in vitaminele B5 si B6 ajuta la pastrarea calciului in oase. Continutul mare de proteine ajuta la limitarea senzatiei de foame, iar cromul ajuta la limitarea poftei de dulciuri. Infuzia din teci de Fasole are, deci, proprietati vitaminizante si remineralizante ce vin in completarea actiunii sale diuretice, depurative si hipoglicemiante. Proprietati: Stimuleaza eliminarea excesului de apa si acid uric din organism. Favorizeaza drenarea si depurarea rinichilor. Actiune hipoglicemianta, energizanta, nutritiva, diuretica, depurativa, antiseptica si remineralizanta.
Mod de folosire: Intern – sub forma de decoct din 3 linguri de teci de fasole la 700 ml de apa rece. Se fierbe 10 minute si se bea in 3 reprize pe parcursul unei zile. Contraindicatii: Nu se administreaza persoanelor alergice la vreunul din ingredientele produsului.
Compozitie: teci de Fasole, fara seminte (Fructus Phaseoli sine seminibus).