•
Continut: pulbere obtinuta din frunzele de urzica (Urticae folium).
Ceaiul de urzica are actiune remineralizanta fiind o sursa naturala de oligoelemente (Fe, K, Mg si alte minerale), vitaminizanta, antianemica, diuretic-depurativa, hipoglicemianta, astringenta, hemostatica, antiinflamatorie, antioxidanta, galactogoga, antialergica. Se recomanda ca supliment alimentar dietetic in infectii uro-genitale, tulburari de mictiune, edeme de diferite cauze, ca adjuvant in tratamentul adenomului de prostata, al prostatitei, litiazei renale, guta (eliminarea renala de acid uric), edeme (stimuleaza indepartarea excesului de lichide din organism pe cale urinara); stimuleaza peristaltismul intestinal si digestia; in hemoragii de diferite cauze (metroragii, epistaxis); anemia feripriva, afectiuni reumatismale, demineralizari osoase, artrite (poliartrita reumatoida), artroze, rinite alergice, viroze si infectii respiratorii, diabet, insuficienta galactogoga, hemoroizi. Ca tonic general al organismului este eficient in starile de oboseala, astenie, convalescenta dupa boli infectioase, fitogeriatric.
Mod de preparare: Ceaiul de urzica se prepara din 2 plicuri x 1,0 g la 250 ml apa fierbinte prin infuzare timp de 5-10 minute. Infuzia se consuma calda, 1 – 2 cani pe zi sau de cate ori este necesar. În timpul sarcinii se utilizeaza limitat si cu prudenta numai la recomandarea medicului.